Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

młodość czy (i) głupota ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 11.06.2014 14:45

hrupek666 napisał(a):My siebie szanujemy

A to widać na zdjęciach ;)
Obrazek

hrupek666 napisał(a):No widzisz jeszcze mi nikt nie wskazał drogi, ale co tam młody jestem może jeszcze ktoś wskaże :oczko_usmiech:

Pamiętaj, podstawowa zasada, to ta, że kto nie pije, ten pod...pieprza 8)

... postępowanie w sprawie skandalicznej pijackiej imprezy na komisariacie, z której zdjęcia inni funkcjonariusze przysłali do redakcji Faktu :papa:
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 11.06.2014 19:27

realista2 napisał(a):Czego wy chcecie? Żeby Policjant chodził po ulicach z pałą i prał nią na dzień dobry, za próbę ucieczki od razu strzelał, a za niegrzeczną odpowiedź od razu prał po gębie?

Chcemy wyjść na ulicę bez strachu, że wjedzie w nas debil w beemce. Chcemy wypuścić nasze dzieci na miasto (te starsze) czy na plac zabaw (te młodsze) bez obaw, czy wrócą bezpiecznie do domu. A przede wszystkim chcemy czuć, że żyjemy w państwie prawa, gdzie respektowane sa prawa obywateli, policja jest od ich przestrzegania, sądy od sprawiedliwego sądzenia, a miejsce bandytów jest w pierdlu.

Chcemy też, żeby policjant to był ktoś szanowany, ktoś, kogo przestępcy się boją, bo wiedzą, że mogą dostać po ryju i nikt policjantowi za to odznaki nie odbierze i po sądach targał nie będzie. A nie jak mówił komisarz Ryba - jak chcesz komuś dać w mordę, to najlepiej policjantowi - bo nie odda. Chcemy policjantów z jajami, z którymi będziemy czuć siębezpieczni, a nie kozaków za biurkami, którzy świata nie widzą zza papierków.

A więc odpowiadając na twoje pytania: tego pałowania na dzień dobry oczywiście nie popieram. Za to dwa kolejne - jak najbardziej. Za próbę ucieczki - strzał. I wtedy nikt nie będzie uciekał - bo jeśli policja zatrzymuje, to ma do tego powody. I twoje jedyne prawo wtedy to zatrzymać się - koniec!

A za niegrzeczną odpowiedź po gębie - jak najbardziej! Jeżeli tak jak na nagraniu - policjanci rozmawiają z gnojem grzecznie (aż za grzecznie, moim zdaniem), a ten się głupio stawia i cwaniakuje, to ma pełne prawo dostać w ryj aż się zatoczy!

No i na koniec - chcemy, żeby sądy i więzienia nie napychały sobie statystyk pijaczkami spod sklepu czy ludźmi broniącymi swoich posesji przez złodziejami, tylko wsadzali za kratki prawdziwych bandytów, którzy cały czas chodzą sobie na wolności i śmieją się wszystkim w twarz, bo mają plecy albo sądy tak działają, że nie potrafią nic udowodnić.
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 11.06.2014 19:45

weldon napisał(a):Pamiętaj, podstawowa zasada, to ta, że kto nie pije, ten pod...pieprza 8)

Zaraz, zaraz, wypraszam sobie :evil: :smo:
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 11.06.2014 19:47

Raul73 napisał(a):Chcemy wyjść na ulicę bez strachu, że wjedzie w nas debil w beemce.

... albo w samochodzie innej marki :roll: :smo:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 11.06.2014 19:54

Polecam niektórym to:
"Prawdziwie złota książeczka, równie pożyteczna, jak dowcipna, o najlepszym urządzeniu republiki i nowej wyspie Utopii”.
Plus Dzierżyński na premiera.
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 11.06.2014 20:24

O, właśnie takich polcjantów nam nie potrzeba!!
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 11.06.2014 20:39

Raul73 napisał(a):O, właśnie takich polcjantów nam nie potrzeba!!

Obrazek o jezusieimaryjo, zwolnią mnie...
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 11.06.2014 22:01

Wiem, wiem, wiem czego Ci potrzeba Raul73. Ty musisz wyemigrować do KRLD. Tam będziesz szczęśliwy.
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 11.06.2014 22:06

realista2 napisał(a):Wiem, wiem, wiem czego Ci potrzeba Raul73. Ty musisz wyemigrować do KRLD. Tam będziesz szczęśliwy.

Dajże spokój !
Po co bijesz pianę ? Ulżyło? Lepiej ci ?
Nie odpisuj , proszę cię , zakończyliśmy już. :papa:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 12.06.2014 06:55

Czemu wcześniej nie zareagowałeś ? Czemu nie zapytałeś czy komuś tam nie ulżyło , czy mu nie lepiej po głupawej wypowiedzi?
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 12.06.2014 07:21

Bo musiałby po każdym twoim wpisie reagować! Nikt nie ma tyle czasu!

A tak w ogóle to widzę, że wszyscy, którzy mieli coś sensownego do powiedzenia, już się z tego wątku wynieśli i darowali sobie słowne przepychanki, więc ja również sobie daruję (bez żalu).

Od dziś wolę skupić się wątku MŚ Brazil :mrgreen: :mrgreen:

:papa: :papa: :papa:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 12.06.2014 07:33

Nie, chodziło o twoją głupawą wypowiedź dotycząca mnie i zawodu który wykonuję. To czego oczekujesz to restrykcyjna, policyjna Utopia. Na szczęście tylko mrzonka. Przepisy dotyczące użycia broni wobec osoby uciekającej są i można je stosować. Należy tylko mieć elementarną wiedzę o przepisach jakie na to pozwalają. Życzę przeprowadzki do Chińskiej Republiki Ludowej. I życzę ci aby twój dzieciak podczas kontroli policyjnej wystraszył się czegoś, choćby tego, że nie ma dokumentów i zaczął uciekać. A policjanci aby zastosowali metody o jakich piszesz.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 12.06.2014 07:47

Nie wpadasz ze skrajności w skrajność?

Policja i różnej maści specjaliści coraz częściej przyznają, że na tego gnoja nie ma innej metody, żeby go zatrzymać, jak czekać, aż sobie lub komuś zrobi krzywdę. Jednym słowem przestanie stanowić zagrożenie dopiero wtedy, kiedy będzie już za późno.

Naprawdę pasuje ci to, że ten gnój robi co chce i jeżdżąc tak po Warszawie kpi sobie z prawa, z ciebie, ze mnie, z policji i dziwisz się, że ludzie by woleli, żeby, ostatecznie, krzywdę zrobił tylko sobie?

Facet punktuje bezradność i ułomność prawa oraz środków, które powinny zapobiegać takim wydarzeniom i to nie jest nasza wina, tylko tych, którzy o nasze bezpieczeństwo mają dbać.

Ja nic więcej nie chcę, jak tylko przerwania tego błędnego koła zanim pojawią się naśladowcy, bo dopiero wtedy będzie kłopot. Skoro prawo jest bezradne, to pozostają pobożne życzenia.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 12.06.2014 08:11

Z wielkim bulem jak widzę przychodzi co poniektórym zrozumienie tego o czym mówi Raul.
KRLD, państwo policyjne, Chiny....sriny..............tak można jeszcze z osiemdzsiesiąt stron!
A wystarczy porównać zachowanie kierowcy zatrzymanego kontroli drogowej,w takich Niemczech czy Austrii (nawet polskiego) z kierującym zatrzymanym u nas.
Tam nikt nie będzie machał łapkami, oburzał się na sam fakt zatrzymania, tam wszyscy mają czas, nikomu nigdzie się nie spieszy, nikt niemieckiego policjanta nie ma ochoty zwalniać, że się ośmielił......
Dlaczego?
Pytanie oczywiście retoryczne...............

Jakoś nie chce się zauważyć, że te "restrykcje", o których wspomina Raul miałyby dotyczyć zbójów, a nie normalnych obywateli.

Sami zwolennicy nauczania i polityki miłości. :roll:

Tradycyjnie zapraszam do pracy "na ulicy".
Rok...........dwa....nie więcej.
Zobaczymy jak się zmieni perspektywa co poniektórym.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 12.06.2014 08:13

Skuteczność Policji to nie jest strzelanie za uciekającym nastolatkiem bo ukradł batonika czy bicie po twarzy kogoś kto odnosi się lekceważąco do policjanta. A to właśnie tu się proponuje, ba, wręcz oczekuje się tego z utęsknieniem. I nie mówię o tym aby pobłażać komukolwiek tylko wykorzystywać prawo skutecznie. A możliwości są. Jeśli ten lamus wpadnie kiedyś na policyjną blokadę i będzie chciał się przebić i zagrozi życiu policjanta, użyć broni wobec niego. A przepisy na to pozwalają jeśli zaistnieją odpowiednie przesłanki. Ale niedopuszczalne jest jeśli się zatrzyma, lanie go po ryju, bo ktoś chce odreagować frustrację. To nie jest profesjonalne zachowanie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

młodość czy (i) głupota ? - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone