Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mlini, apartamenty Cakelic - wróciłam :)

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Paula81
Odkrywca
Mlini, apartamenty Cakelic - wróciłam :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 24.08.2006 20:19

i chętnie odpowiem na pytania :)

pzdr,
Paula
pawel99
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel99 » 01.09.2006 22:38

Czesc, tez bylem w tym roku w Mlini (mieszkalem w apartamencie tuz obok Hotelu Mlini - pierwszy budynek po lewej stronie). W ktorym miejscu byl Twoj apartament (i ile kosztowal - jezeli mozna wiedziec)?
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 02.09.2006 12:29

Apartament był "na samej gorze" nad Jardanką. Cena za 2 pokoje, 2 łazienki + kuchnia, z klimą, TV, balkonem i duuuzym tarasem wynosila 65 euro. W sumie był to Apartament dla 5 osób, my mieszkaliśmy w 4. W cene wchodzila rowniez opłata klimatyczna a apartamenty byly codziennie sprzatane :)
pzdr,
Paula
rosiczka1977
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosiczka1977 » 05.09.2006 12:42

Czesc:)

nie zdazylam Ci powiedziec, ze ja w koncu bylam na kwaterze obok Cakelic, dwa domy dalej, w stronę Dubrownika:)
- bez klimy.. i bez sprzatania.. ale bezsprzecznie taniej:)

- za luksusy jednak trzeba płacić:))

Szkoda ze sie minelysmy.. bo bysmy sie winkiem uraczyly:D

pozdrawiam:))
billea
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) billea » 05.09.2006 13:03

Ja byłam ponizej jadranki, camp matkovica pare kroków do plazy, namiot klimatyzowany ( z wywietrznikami :-)) oczywiscie sprzatany ( przeze mnie :lol: )
za to cena atrakcyjna niecałe 5,70 euro :D :D :D
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 05.09.2006 13:32

rosiczka1977 napisał(a):Czesc:)

nie zdazylam Ci powiedziec, ze ja w koncu bylam na kwaterze obok Cakelic, dwa domy dalej, w stronę Dubrownika:)
- bez klimy.. i bez sprzatania.. ale bezsprzecznie taniej:)

- za luksusy jednak trzeba płacić:))

Szkoda ze sie minelysmy.. bo bysmy sie winkiem uraczyly:D

pozdrawiam:))

witam z powrotem :)
właśnie się zastanawiałam jak Ci się pobyt udał? napisz coś więcej :)
mi tak naprawde nie chciało się szukać niczego innego, w Mlini byłam na 10 dni z czego zaliczka pokrywala 4 dni pobytu, wiec już nie chciałam kombinować ;) ale następnym razem na pewno poszukam czegoś taniszego.

pozdrawiam,
Paula

p.s. A ile płaciłaś za dobę? z ciekawość pytam ile jestem do tylu :lol:
rosiczka1977
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosiczka1977 » 05.09.2006 19:50

Pauli:) do tyłu?? hehe mialas klime i sprzatanie, wiec chyba to nie jest zle, w koncu to luksusy:):)
ja mialam 11e - bez klimki skromny, maly pokoik, z wygodna lazienka.
kuchnia jeden pokoj dalej.. ale duza i z kuchnia z palnikami gazowymi i elektrycznymi nio i lodowka z zamrazalnikiem.

biorac pod uwage, ze bylam bez dzieci, na tydzien i chcialm tanio:) to mialam kwatere bardzo fajna. Choc jesli bylabym z dziecmi.. to zdecydowanie nie wybralabym Mlini.. bo schody.. schody.. :))
- zreszta tam chyba wszedzie sa schody:)) nie to co nasz balty.. tylko wydma i juz plaza:D
nio i zapomnialam dodac iz moi gospodarze mowili w moim ojczystym jezyku.. dobrze grali w karty, przyrzadzili pyszna rybe na grillu nio i przeprowadzli degustacje pysznego wina.. (pilam to wiem) i podobno rewelacyjnej rakiji (nie jestem w stanie ocenic, bo nie dala rady wypic) hehe

nio i to chyba na tyle..

aa.. widzialas moze na plazy chorwatki? bo moj kolega byl niepocieszony ze nie bylo zadnych 18 czy 19-stek.. :> nio i nie plaskich:P (ciekawe czy chodzilo mu o monitory:P)
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 06.09.2006 17:44

młode Chorwatki? czyzby miał ochote na przygode zycia :D
ale owszem widzialam, ale głownie zajete, wiec chyba nie bylby zainteresowany ;)

z opisu wynika ze mieszkalas w domku przy ktorym byla tabliczka "katery, mowimy po polsku" jezeli czegos nie pokrecilam :lol:
pzdr,
Paula

p.s. w przyszlym roku wracasz do Cro???
rosiczka1977
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosiczka1977 » 06.09.2006 21:30

tak, dokladnie tam mieszkalam:))

- nie wiem czy wroce.. to sie okaze przed samym urlopem... zobacze gdzie beda tanie loty z warszawy:P hehehe

- teraz jesli bede miala jechac do cro to samochodem, albo na zagloweczke.. tym razem zwiedzic troszke.. bo jelsi na plaze to chyba zdecyduje sie na plaskie wybrzeze tunezji:))

a ty?? powrot??
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 08.09.2006 16:10

ja chetnie wroce najlepiej w okolice Splitu :D ale tylko wtedy kiedy samolot będzie z Wawy ;) gdyz autka nie posiadam :(
wiec prawdopodobnie w przyszlym roku znow do grecji :)
magodr
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magodr » 14.09.2006 08:50

Witam!
W poniedziałek wróciliśmy z Chorwacji. Także byliśmy w Mlini w apartamentach Cakelic. Jeszcze raz dziękuję Paula z wszystkie informację i przekazuję pozdrowienia od pani właścicielki - przesympatycznej osoby. Jestem pod wrażeniem Mlini - jest tam przepięknie. Klimat Zupy jest bajeczny. Jeżeli ktoś szuka spokoju i pięknych widoków to gorąco polecam, ale z noclegiem koniecznie w dolnej części misteczka. Niestety jeżeli chodzi o apartamenty Cakelic to w naszym przypadku ich wybór nie był dobrym posunięciem. Hałas od ulicy jaki tam panuje jest potworny. Nie wiem jakim cudem mój roczny synek przesypiał całe noce. Reszta towarzystwa budziła się kilkukrotnie w nocy od klaksonów przejeżdżających aut. Sama kwatera czyściutka i bardzo fajna. Mieliśmy jedynie małe starcie z panem właścicielem. Zamawiałam apartament z klimatyzacją ze względu na dziecko, a na miejscu okazało się, że brakuje pilota do klimy. Kiedy postanowiliśmy o niego zapytać dowiedzieliśmy się, że we wrześniu jest już tak chlodno (my trafiliśmy na przeszło 30-stopniowe upały), że klimatyzacja jest nie potrzebna. Jeżeli chcemy jej używać to musimy dopłacić 10EUR. Na całe szczęście miałam przy sobie wydruki z maili z korespondencji z panią Cakelic, gdzie klimatyzacja była ujęta w cenie, którą nam zaproponowała. Ale finalnie mieliśmy przyzwolenie na używanie jej przez tylko 5 godz dziennie!!!, bo pan Cakelic przeliczał już ile EUR stracił. Dodam, że mieliśmy cenę taką jak podają na stronach www - adekwatną do m-ca września.
Nie przepadam za tego typu zagrywkami i jest to jeden z powodów dla których niestety nie powrócę do Państwa Cakelic.
Schody, które musieliśmy pokonywać mają swój urok, czuliśmy się trochę jak na szlaku górskim, a i widoki piękne. Gdybyśmy tylko nie musieli dźwigać wózka nie byłoby aż tak ciężko.
Pozdrawiam, Magda
zibek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibek » 15.09.2006 21:43

chyba czas założyć czarną liste pensjonatów :)
nawroark1
Turysta
prosba

Nieprzeczytany postnapisał(a) nawroark1 » 07.02.2007 20:43

a moge poprosic o namiar na kwatery w mlini
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Dzidzia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dzidzia » 09.02.2007 17:26

Paula81 - czy sa tam odpowiednie warunki dla dziecka rocznego? no i proszę o namiar adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl dzieki
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 09.02.2007 18:12

Dzidzia napisał(a):Paula81 - czy sa tam odpowiednie warunki dla dziecka rocznego? no i proszę o namiar adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl dzieki

Warunki mieszkalne są idealne ale wezcie pod uwagę, ze:

1 - apartament leży przy Jardance a halas od ulicy jest uciazliwy gdyz ruch na niej jest porownywalny do Marszalkowskiej w szczycie ;-)))
2 - trzeba przejsc ok. 100 metrów poboczem do schodow prowadzacych na plaze :(
3 - jak dotrzecie do zejscia to jakies 200 schodkow w dól i jestescie dopiero na plazy ;-)

Mysle ze bez problemu znajdziecie cos "nizej" jezeli nie w Mlini to w Srebreno ktore jest z nim połaczone.

W razie pytan sluze pomoca,
pozdrawiam,
Paula
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje