napisał(a) magodr » 14.09.2006 08:50
Witam!
W poniedziałek wróciliśmy z Chorwacji. Także byliśmy w Mlini w apartamentach Cakelic. Jeszcze raz dziękuję Paula z wszystkie informację i przekazuję pozdrowienia od pani właścicielki - przesympatycznej osoby. Jestem pod wrażeniem Mlini - jest tam przepięknie. Klimat Zupy jest bajeczny. Jeżeli ktoś szuka spokoju i pięknych widoków to gorąco polecam, ale z noclegiem koniecznie w dolnej części misteczka. Niestety jeżeli chodzi o apartamenty Cakelic to w naszym przypadku ich wybór nie był dobrym posunięciem. Hałas od ulicy jaki tam panuje jest potworny. Nie wiem jakim cudem mój roczny synek przesypiał całe noce. Reszta towarzystwa budziła się kilkukrotnie w nocy od klaksonów przejeżdżających aut. Sama kwatera czyściutka i bardzo fajna. Mieliśmy jedynie małe starcie z panem właścicielem. Zamawiałam apartament z klimatyzacją ze względu na dziecko, a na miejscu okazało się, że brakuje pilota do klimy. Kiedy postanowiliśmy o niego zapytać dowiedzieliśmy się, że we wrześniu jest już tak chlodno (my trafiliśmy na przeszło 30-stopniowe upały), że klimatyzacja jest nie potrzebna. Jeżeli chcemy jej używać to musimy dopłacić 10EUR. Na całe szczęście miałam przy sobie wydruki z maili z korespondencji z panią Cakelic, gdzie klimatyzacja była ujęta w cenie, którą nam zaproponowała. Ale finalnie mieliśmy przyzwolenie na używanie jej przez tylko 5 godz dziennie!!!, bo pan Cakelic przeliczał już ile EUR stracił. Dodam, że mieliśmy cenę taką jak podają na stronach www - adekwatną do m-ca września.
Nie przepadam za tego typu zagrywkami i jest to jeden z powodów dla których niestety nie powrócę do Państwa Cakelic.
Schody, które musieliśmy pokonywać mają swój urok, czuliśmy się trochę jak na szlaku górskim, a i widoki piękne. Gdybyśmy tylko nie musieli dźwigać wózka nie byłoby aż tak ciężko.
Pozdrawiam, Magda