.png)
.png)
.png)
.png)
pomorzanka zachodnia napisał(a):Drogowskaz świetny,ale -mała poprawka - do pracy jest dalej niż 800km![]()
Marsallah napisał(a):^^
Widocznie pod Austriaków robiony(dlatego lubię jeździć dalej na południe, gdzie Niemcy i Austryjoki muszą już przestawiać się na angielski i do uszu nie dochodzi ten obrzydliwy szwargot).
beatabm napisał(a):Do worries powinna być nieskończoność ale i tak jest fajny
ewula91 napisał(a):Pięknie tam![]()
Zdjęcia z fishpikniku to już w ogóle bajka![]()
Po zeszłorocznym Ugljanie jakoś zaczęłam częściej patrzeć po pustych i nieodkrytych miejscach. Cisza, spokój i piękne widokiA ja jestem z tych uwielbiających piesze wędrówki, więc musiałabym znaleźć takie miejsce, z którego można spokojnie wyjść na takie wycieczki.
Hercklekot napisał(a):Najśmieszniejsze jest to, że ja co chwilę muszę się gapić na mapkę bo jakiś skomplikowany ten Dugi Otok jest: nie mam tego jeszcze "w głowie" gdzie jest jakieś miasteczko, gdzie teraz jesteście itp. To pewnie przez to rozciągnięcie i nieregularny kształt. Tym niemniej pięknych miejsc jest sporo, mozolnie sobie to wszystko zaznaczam gwiazdkami na swojej googlowskiej mapce.
Hercklekot napisał(a):Dla mnie największy plus Long Island, to fakt, że nie ma tam zatrzęsienia ludzi. Podejrzewam, że o takie miejsca będzie coraz trudniej.
.png)
kmichal napisał(a):Piknik nadrobiony ...... super klimacik na małym pływadełku ...
...
Pozdrawiam.
.png)
.png)
maslinka napisał(a):Okazuje się, że jest możliwość (to chyba nowość albo wcześniej o tym nie wiedzieliśmy) kupienia biletów z wyprzedzeniem na konkretną godzinę i gwarantuje nam to miejsce na promie. Tak przynajmniej twierdzi pani w kasie.
maslinka napisał(a):Dziś jest przecież wyjątkowa noc (...), podczas której można podziwiać całkowite zaćmienie Księżyca
.png)
kmichal napisał(a):maslinka napisał(a):do Czarnogóry...
... cały czas było ładnie, ale na tą Czarnogórę to czekałem ......
Pozdrawiam.
maslinka napisał(a): Dziś jest przecież wyjątkowa noc (nie tylko dlatego, że nasza ostatnia na Long Island), podczas której można podziwiać całkowite zaćmienie Księżyca

maslinka napisał(a):
Szybki prysznic, małe pindrzonkoi uderzamy na miasto
Po raz ostatni

.png)
piekara114 napisał(a):Ale Ci się udało "złapać" tego gekona... Nam zawsze uciekają....
kmichal napisał(a):... cały czas było ładnie, ale na tą Czarnogórę to czekałem ......
Marsallah napisał(a):Po trochu się domyślam, jak będzie - sprawdzałem w tym roku przed wyjazdem stronę Jadroliniji, rozważając kupno biletu na Lastovo przez internet, ale wobec widniejącego tam ostrzeżenia, że zakup biletu na konkretny dzień nie gwarantuje miejsca na promie, odpuściłemLiczy się tylko miejsce w kolejce, a o ile ktoś nie pływa regularnie lub przynajmniej któryś raz z danego portu, może nie wiedzieć, gdzie się ustawić. Sam miewam z tym stresa.
Marsallah napisał(a):Haha, pamiętam tę noc dobrze. Piwkowaliśmy wtedy z kumplami (wewnątrz) i w pewnym momencie podskoczyłem jak oparzony "panowie, karfaaa, zaćmienie czegośtam oglądać...", na co jeden z kumpli chwycił mnie za ramię: "Siaaadaj, po pierwsze już dawno się skończyło, po drugie następne za 150 lat, pijemy dalej!"
piotrf napisał(a):kmichal napisał(a):maslinka napisał(a):do Czarnogóry...
... cały czas było ładnie, ale na tą Czarnogórę to czekałem ......
Pozdrawiam.
Dokładnie tak samo mam , bo Czarnogóra w tym roku wzięta jest pod uwagę w październikowym spacerze
Zaćmienie oglądaliśmy z uwagą , bo kolejnego nie dożyję![]()
![]()
piotrf napisał(a):Zaćmienie oglądaliśmy z uwagą , bo kolejnego nie dożyję![]()
![]()
tomekkulach napisał(a):Małe pindrzonko ale jaki efekt![]()
![]()
"Mała czarna" zawsze na propsie![]()
gusia-s napisał(a):Dugi otok a tak krótki pobyt
.png)
tomekkulach napisał(a):[
Małe pindrzonko ale jaki efekt![]()
![]()
"Mała czarna" zawsze na propsie![]()
Powrót do Nasze relacje z podróży