mysza73 napisał(a):Znaczy ferie
A gdzie konkretnie?
... zgadza się - zimówka ...
mysza73 napisał(a):Ja kombinuję Wielkanoc ... może jak z zaskoczenia wezmę rodzinkę to się zgodzą
... sądzę, że bez zająknięcia przyjmą propozycję ...
Pozdrawiam.
.png)
mysza73 napisał(a):Znaczy ferie
A gdzie konkretnie?
mysza73 napisał(a):Ja kombinuję Wielkanoc ... może jak z zaskoczenia wezmę rodzinkę to się zgodzą
.png)
piekara114 napisał(a):Podsumowanie takie jak się spodziewałam, z zaskoczeniem na koszt promów...
piekara114 napisał(a):Po Twojej relacji mam chęć odwiedzić kolejną jesienią Rodos, choć na Kretę ponownie ciągnie....
piekara114 napisał(a):No i już czekam na wrześniowy opis, bo wnioskuję, że wróciliście mega zadowoleni...![]()
kmichal napisał(a):.. ten urlop to ciągnie się za mną od dobrych paru lat - stopniowo go ubywa, ale jeszcze niewielkie nadwyżki są ......
.png)
A pisałaś, że Zuzia stanowczo odmówiła na miesiąc przed maturami gdzieś jechaćmysza73 napisał(a):Ja kombinuję Wielkanoc ... może jak z zaskoczenia wezmę rodzinkę to się zgodzą
kulka53 napisał(a):Zgadza się, dokładnie tak było...piekara114 napisał(a):No i już czekam na wrześniowy opis, bo wnioskuję, że wróciliście mega zadowoleni...![]()
. Pod KAŻDYM względem był to rewelacyjny urlop
No właśnie... z drugiej strony i tak obecnie KP mówi, że urlop powinno się w danym roku wykorzystać, tylko jest duża przychylność nie pilnowania tego przez kierowników.... Mi co roku przechodzi 6-10 dni, ale jak policzyłam (z ciekawości) ile dni wykorzystuję w ciągu roku to wychodzi mi właśnie ok. 26 dn.kulka53 napisał(a):Coś niedawno czytałem że są plany zmian w Kodeksie Pracy aby urlop przysługujący na dany roku był w tym właśnie roku wykorzystany, dla mnie osobiście to bardzo niekorzystna byłaby zmiana
.
Ale może do tego nie dojdzie...
.png)
kmichal napisał(a):Coś niedawno czytałem że są plany zmian w Kodeksie Pracy aby urlop przysługujący na dany roku był w tym właśnie roku wykorzystany, dla mnie osobiście to bardzo niekorzystna byłaby zmiana
.
zgarnął ubiegłej zimy Tony..png)
piekara114 napisał(a):A pisałaś, że Zuzia stanowczo odmówiła na miesiąc przed maturami gdzieś jechaćmysza73 napisał(a):Ja kombinuję Wielkanoc ... może jak z zaskoczenia wezmę rodzinkę to się zgodzą![]()
![]()
.png)
Bilety już kupione czy samochód?? Ja myślałam o Neapolu, ale trochę właśnie Tonowa relacja mnie odstrasza, bo zwiedzanie w deszczu mi się nie uśmiecha....dangol napisał(a): Dzięki temu, na początku lutego szykuje mi się weekend w Palermo, mam nadzieję, że sycylijska zima stulecia nie trafia się co rok
, że zimową pulę
zgarnął ubiegłej zimy Tony.
.png)
.png)
kulka53 napisał(a):Coś niedawno czytałem że są plany zmian w Kodeksie Pracy aby urlop przysługujący na dany roku był w tym właśnie roku wykorzystany
kulka53 napisał(a):Południowa Hiszpania i Portugalia to bardzo popularny cel kamperowych ucieczek mieszkańców północnej Europy od zimy , także chyba możesz liczyć na niezłą aurę
....png)
.png)
piekara114 napisał(a):Nie mogę się już doczekać....ja zaczynam powoli myśleć o lipcu....
piekara114 napisał(a):z drugiej strony i tak obecnie KP mówi, że urlop powinno się w danym roku wykorzystać, tylko jest duża przychylność nie pilnowania tego przez kierowników.... Mi co roku przechodzi 6-10 dni, ale jak policzyłam (z ciekawości) ile dni wykorzystuję w ciągu roku to wychodzi mi właśnie ok. 26 dn.
kmichal napisał(a):... to byłaby fatalna zmiana ...... oby na planach się skończyło ...
...
dangol napisał(a):Wprawdzie dużych "nadwyżek" nigdy nie mam, ale jednak... Lubię zostawiać sobie "awaryjnych" dni kilka, a jeszcze lepiej, gdy można je potem wykorzystać nie na awarie, ale na jakiś wyjazd. Dzięki temu, na początku lutego szykuje mi się weekend w Palermo
, mam nadzieję, że sycylijska zima stulecia nie trafia się co rok
dangol napisał(a):Lecimy z Wrocławia- wylot w piątek , powrót w poniedziałek.
.png)
dangol napisał(a):Ceny promów... Hmm....![]()
Dzięki za kolejną wspaniałągrecką eskapadę, dzięki której mogłam poznać wyspy, na które zapewne osobiście
nie dotrę. Fajnie, że kolejna podróż pojawi się w forumowych wspomnieniach już niebawem
, zwłaszcza że była rewelacyjna POD KAŻDYM względem
...
Mikeee napisał(a):Dzięki za kolejną mega ciekawą relację. Dzięki Wam bardziej poznałem Rodos no i dwie inne urocze wysepki.
Koszty mimo, że nie najniższe w porównaniu do innych Waszych eskapad, to i tak mało, jak na tak daleki wyjazd.
Będę wyczekiwał relacji z wrześniowego wypadu![]()
.png)
kulka53 napisał(a):piekara114 napisał(a):Nie mogę się już doczekać....ja zaczynam powoli myśleć o lipcu....
Na majowy weekend niczego nie planujesz? W tym roku znów jest fajny układ wolnych dni
Też się zastanawiam na co można tyle kasy tam wydać i wychodzi mi, że knajpy, knajpy i alkohol... dobrze, że my tego nie potrzebujemy i dzięki temu mogę 3 razy na wakacje jechać w ciągu rokukulka53 napisał(a):Koszty, cóż, gdy czytam jak niektórzy wydają np 7-8 tys za tydzień w Chorwacji, to przy tym nasze promy wyglądają naprawdę niewinnie![]()
.png)
kulka53 napisał(a):
A z tym Palermo to niespodzianka, chyba czujesz niedosyt po Eoliach jeśli chodzi o ten region
.png)
piekara114 napisał(a):Myślałam o Lanzarote
piekara114 napisał(a):Też się zastanawiam na co można tyle kasy tam wydać i wychodzi mi, że knajpy, knajpy i alkohol... dobrze, że my tego nie potrzebujemy i dzięki temu mogę 3 razy na wakacje jechać w ciągu roku![]()
dangol napisał(a):kto wieczy nie pokusilibyśmy się o powrót na Vulcano.