Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Makarska czy Rogoznica

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mnowak355
Odkrywca
Makarska czy Rogoznica

Nieprzeczytany postnapisał(a) mnowak355 » 16.10.2011 14:57

Witam Koleżanki i Kolegów.
Po już dwóch udanych pobytach w Chorwacji (Rab i Starigrad) przyszedł czas aby wybrać się bardziej na południe. Mam dylemat jak w temacie, nie wiem w który rejon się wybrać. Podane miejscowości są jedynie orientacyjną lokalizacją miejsca. Proszę o podpowiedzi poparte doświadczeniami własnymi w kontekście poniższych pytań.
Było by super jakby w okolicy była jakaś fajna plaża określana mianem "rajskiej".
Czy w sezonie można jechać w ciemno. Mile widziane polecane przez Was kwatery.
Jedziemy z dzieckiem więc jakiś spokojniejszy zakątek wskazany.
Proszę o info ew. linki do relacji których jeszcze nie czytałem.
Pozdrawiam
sztanga
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sztanga » 16.10.2011 23:02

sama Rogoznicy to nie polecam, miasteczko dużo ludzi, jedynie co to w tym rejonie Razanj zadu.ie ,po za tym plaże piaszczyste głęboko, ale okolica spokojna, cisza,
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 16.10.2011 23:54

Poczytaj sobie może relacje z podróży, będzie Ci łatwiej... Jesień idzie, a wraz z nią długie wieczory... W sam raz do poczytania :)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 17.10.2011 06:01

mnowak355 napisał(a):Proszę o info ew. linki do relacji których jeszcze nie czytałem.
Pozdrawiam

A skąd niby mamy wiedzieć co czytałeś .... 8O :D :?:

Zajrzyj może tu
Pozdrav.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 17.10.2011 07:05

Zdecydowanie Makarska lub inna miejscowość na Rivierze Makarskiej. Rogożnica mi się nie podobała. Dużo łódek, słabe plaże, zatoki mizerne i brak widoków. Dla poczatkujących na pierwszy ramz może być ale pózniej nie.
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 17.10.2011 09:02

Rejon Makarskiej, albo ona sama, ale po sezonie.
Piękniejsze widoki, plaże, a do Splitu czy Szibenika i tak możesz podjechać.
Byłam w tym roku w Rogożnicy, i dałabym jej 4+, nie więcej.
A byłam tez w Makarskiej (sierpień) w Baskiej Vodzie, Jelsie, Mandre, czy w Korculi.
Rogoznica z tych wszystkich najsłabiej wypada jak dla mnie..
Nie wiem czemu, takie mam odczucie... może przez te komary? :twisted: :lol:
Pozdrówka!
mnowak355
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mnowak355 » 18.10.2011 19:35

Witam
Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Chwilowo mam problem z netem. dokładniej odpiszę w najbliższym czasie. Mogę poprosić o jakieś namiary na kwatery.
Z góry dziękuję
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 18.10.2011 20:19

Makarską odpuść !! Mnie nie zachwyciła i w sezonie to koszmar tam , nie wypoczynek ......jak we wrześniu było tam full luda.
W Rogoznicy nie byłem.

Pomyśl nad Tucepi , piękna plaża ze schodzącymi górami lub też zachwalaną tu Brelą.

Apartani w Tucepi zapodałem tu.
tygrysek0038
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrysek0038 » 19.10.2011 16:40

Rogoźnica albo Riviera Makarska, byle nie sama Makarska :lol:
ale to moje , subiektywne, zdanie.
Bonuz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bonuz » 20.10.2011 10:43

Witam.
Byłem dwa razy w cro (Gradac), mi się zdecydowanie podoba bardziej riviera. W tym roku ogladałem kwatery w Rogoźnicy i okolice, Razanji (totalne za...upie, ale jak ktos lubi spokojnie bardzo spokojnie to może być, jeden sklep, ja ogladałem w czerwcu także nie było nawet gdzie lodów dziecku kupić). Pozatym chyba widoki zdecydowanie lepsze na rivierze niż w tym rejonie Rogoźnicy przynajmniej dla mnie. Ja zdecydowałem się po obejrzeniu na miejscu podjechać jeszcze dalej na riviere. Podsumowując zdecydowanie riviera ale jedna z małych miejscowości, których jest tam od groma.
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 20.10.2011 17:35

Witaj!
Ja polecam Pisak - wioskę polsko - słowacką:) Krótko mówiąc cisza, spokój, jeden studenac dobrze zaopatrzona, dwie konoby, pizza, codziennie rano świeże rybki pod sklepem, bardzo dobra baza wypadowa do Makarskiej -24km, Dubrovnika 180km, Mostar (BiH) 130, Brela 9 km, w drugą strone Omiś 15km, Split 40km, Trogir 60km. Bardzo dobre plażęe zwłaszcza dla dzieciaka - mój miał w tym roku 4 lata i radził sobie świetnie. Jak będziesz chciał więcej info pisz na mejla adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl mam też parę fotek, a z apartamentu u którego byłem całe 2 minuty na plażę. Widoki zapierają dech w piersiach. Aha bym zapomniał rajska plażą też jest a w zasadzie dwie i to całkiem nie daleko. W razie pytań pisz! Pozdrawiam
Heniek
mnowak355
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mnowak355 » 28.10.2011 18:50

Witam
Bardzo, naprawdę bardzo wszystkim dziękuję. Przepraszam że się nie odzywałem (tato w szpitalu kilka dni) w miarę możliwości śledziłem wątek. Potwierdziliście jedynie to ku czemu się skłaniałem, taaaak teraz nadszedł czas na Riwierę Makarską.
Napiszcie proszę czy zjeżdżając z autostrady na wybrzeże między Pisakiem i Brelą można znaleźć coś po drodze w ciemno, jadąc w kierunku Makarskiej lub Pisaka, w miesiącach wakacyjnych.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 28.10.2011 19:58

W Pisaku jest problem,ale gdzieś po drodze raczej tak.Nadto odniosłem wrażenie,iż w Pisaku stosują zmowę cenową :(
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 02.11.2011 23:02

mnowak355 napisał(a):Witam
Bardzo, naprawdę bardzo wszystkim dziękuję. Przepraszam że się nie odzywałem (tato w szpitalu kilka dni) w miarę możliwości śledziłem wątek. Potwierdziliście jedynie to ku czemu się skłaniałem, taaaak teraz nadszedł czas na Riwierę Makarską.
Napiszcie proszę czy zjeżdżając z autostrady na wybrzeże między Pisakiem i Brelą można znaleźć coś po drodze w ciemno, jadąc w kierunku Makarskiej lub Pisaka, w miesiącach wakacyjnych.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.

Między Pisak a Brela? Hmmm nic nie znajdziesz bo nic niema. Zjeżdżając z autostrady i ślimakiem do magistrali w prawo do Pisak w lewo do Breli, a bezpośrednio daleko w dole jedna z najbardziej pożądanych plaż w tym rejonie, niestety katastroficznie trudno dostępna od strony lądu.
Jazda w ciemno? Ja wybieram zawsze tylko taką opcję, zawsze 100% zadowolenie.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne