Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
MarDomi
Cromaniak
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Postnapisał(a) MarDomi » 11.01.2015 21:39

anakin napisał(a):Póki co Neymar i............1:0. :D

Ale to co robią obrońcy Atletico woła o pomstę do nieba... :roll:

Atletico jeszcze nie stworzyło sytuacji, a sędzia ma nad czym myśleć po faulu na Neymarze.
Mecz trochę podobny do ostatniego ich spotkania na Camp Nou w tamtym sezonie.
Ciekawe czy będzie podobny do końca... :)
MarDomi
Cromaniak

Postnapisał(a) MarDomi » 11.01.2015 21:43

Jednak nie będzie tak samo 2-0 dla Barcelony po ręce Messiego.
Słabiutki sędzia :?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.01.2015 21:44

Tak przełączyłem w trakcie przerwy Napoli - Juve i od razu druk sędziowski bo Messi pociągnął akcję po przyjęciu ręką...
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 11.01.2015 21:44

MarDomi napisał(a): a sędzia ma nad czym myśleć po faulu na Neymarze.

"Zrehabilitował" się teraz nie zauważając zagrania ręka Messiego :roll: i.........2:0.

Pomijając babole sędziowskie, Atletico nie istnieje..
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 11.01.2015 23:01

Pogłoski o śmierci Barcelony są jednak przesadzone :D :D

Atletico dzisiaj zagrało beznadziejnie - a tak szykowali się na dzisiejszy mecz, wystawiając na wpół rezerwowy skład w środę.

alechandro - już nie po raz pierwszy (i nie tylko w tym wątku) wytaczasz argumenty, że wszystko co włoskie (nie tylko piłka) jest najlepsze, bo.... jest włoskie. Rozumiem frustrację obecną głęboką zapaścią włoskiego futbolu, ale trochę przeginasz.

Zalatuje tu ślepym fanatyzmem, a z takimi dyskusję sobie odpuszczam, więc z mojej strony bez odbioru. :wink: :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.01.2015 23:08

Raul73 napisał(a):Pogłoski o śmierci Barcelony są jednak przesadzone :D :D

Piłkarze to nie cyborgi, nawet ci najlepsi.
Nie mogą grać w każdym meczu na 100 % możliwości.
Jak nie ma 100 % - to czasem jest "kiszka" :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.01.2015 23:31

Raul73 napisał(a):już nie po raz pierwszy (i nie tylko w tym wątku) wytaczasz argumenty, że wszystko co włoskie (nie tylko piłka) jest najlepsze

Ok...daj mi choć jeden przykład, w którym napisałem, że wszystko co włoskie jest najlepsze ?
Zakończmy dyskusje bo później znowu będziesz płakał tam komuś na PW...

Gratulacje dla Barcelony...zasłużone zwycięstwo z ciężkim przeciwnikiem....w Italii - po dobrych derbach Rzymu, dobry mecz na San Paolo...
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 12.01.2015 06:47

Janusz Bajcer napisał(a):Piłkarze to nie cyborgi, nawet ci najlepsi.
Nie mogą grać w każdym meczu na 100 % możliwości.
Jak nie ma 100 % - to czasem jest "kiszka" :oczko_usmiech:

No właśnie - w Barcelonie ostatnio rzadko grają nawet na 50%, no i dlatego jest "kiszka" :wink: Wczoraj się spięli, pomimo wielkich problemów z szatnią, i wyraźnie zdominowali Atletico, które za to wczoraj narobiło tyle błędów w tyłach, co przez cały sezon łącznie.

Tyle tylko, że wczoraj jednak wielu kibiców Barcy paradoksalnie po cichu liczyło na ich porażkę czy remis, bo to by pewnie oznaczało wyrzucenie nielubianego Lucho i zatrudnienie lepszego trenera. Zdecydowane zwycięstwo, i to w dobrym stylu, pozwala odetchnąć zwolennikom trenra i trochę uspokoić nastroje. Pytanie tylko, na jak długo?

Podobnie było do tej pory w Realu. Od momentu kontuzji Modricia ten zespół grał znacznie słabiej, ale pomimo to wygrywał i wyśrubował rekord Europy w ilości zwycięstw z rzędu, co lekko zakłamywało rzeczywistość. W grudniu widać było, że brakuje rotacji i niektórzy piłkarze jadą na oparach. No i w końcu musiały przyjść porażki, kiedy trafili się mocni przeciwnicy. W sobotę lekka wygrana z Espanyolem, który w ogóle się nie postawił i znów gra Realu wyglądała ładnie. Zobaczymy w czwartek w rewanżu z Atleti. Ale co by się nie działo, Real czeka na powrót Luki jak na zbawienie.

Jak dla mnie, to Real mógłby sobie czwartkowy mecz odpuścić i dać sobie w tym sezonie spokój z Pucharem. Tak się drabinka ułożyła, że po Atletico w ćwierćfinale czeka Barcelona, a oba mecze w dwóch ostatnich tygodniach stycznia, a zaraz potem zaległy mecz z Sevillą, więc ten miesiąc to masakra. Ja wiem, że taki zespół walczy o wszystko, ale dla mnie jako kibica priorytetem jest teraz La Liga i Liga Mistrzów. Obrona tytułu (jak pierwsza drużyna w historii) to by było coś!
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 12.01.2015 08:48

Wieczorem w Zurychu ogłoszony zostanie laureat Złotej Piłki - plebiscytu FIFA i magazynu "France Football" na najlepszego piłkarza roku. O prestiżowe wyróżnienie walczą Niemiec Manuel Neuer, Portugalczyk Cristiano Ronaldo oraz Argentyńczyk Lionel Messi.

Obrazek

Wg mnie powinien wygrać Neuer.
Niemniej jednak pewnie Ronaldo...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.01.2015 11:11

Zdecydowanie Krysia...to był jego rok...
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 12.01.2015 11:24

Atletico dzisiaj zagrało beznadziejnie - a tak szykowali się na dzisiejszy mecz, wystawiając na wpół rezerwowy skład w środę.

przyznam, że trochę mnie to Atletico zawiodło, spodziewałem się więcej, nierówna forma, albo tak Barc-ie zależało :|

anakin napisał(a):Wieczorem w Zurychu ogłoszony zostanie laureat Złotej Piłki - plebiscytu FIFA i magazynu "France Football" na najlepszego piłkarza roku. O prestiżowe wyróżnienie walczą Niemiec Manuel Neuer, Portugalczyk Cristiano Ronaldo oraz Argentyńczyk Lionel Messi.

stych czech jak dla mnie CR7
GOLDEN
Cromaniak

Postnapisał(a) GOLDEN » 12.01.2015 11:42

Chłopcy z Barcy wreszcie na właściwych torach.... :wink: W Pucharze 5-0,La Liga 2-0.... 8) Oby tak do maja.... :mrgreen:

alechandro napisał(a):Zdecydowanie Krysia...to był jego rok...

Tak....oczywiście....nawet.....pomnik mu postawili.... :mrgreen:
Jak dla mnie to Manuel Neuer mógłby ją dostać.... 8) Nie za często zostaję się mistrzem świata... :roll:
Ostatnio edytowano 12.01.2015 12:44 przez GOLDEN, łącznie edytowano 1 raz
MarDomi
Cromaniak

Postnapisał(a) MarDomi » 12.01.2015 12:11

GOLDEN napisał(a):Jak dla mnie to Manuel Neuer mógby ją dostać.... 8) Nie za często zostaję się mistrzem świata... :roll:

Poza tym rola bramkarza na boisku jest mniej medialna i rzadko dostają tą nagrodę właśnie bramkarze :)
Jak dla mnie Neuer :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 12.01.2015 21:15

Ronaldo zgarnął 37,66 procent głosów. Na Messiego głosowało 15,76 procent respondentów, a na Neuera - 15,72

Obrazek

Laureaci nagród FIFA 2014:

Złota Piłka: Cristiano Ronaldo
Piłkarka Roku: Nadine Kessler
Nagroda im. Ferenca Puskasa: James Rodriguez
Trener roku: Joachim Loew
Trener roku w piłce kobiecej: Ralf Kellermann
Nagroda prezydencka: Hiroshi Kagawa
Nagroda Fair Play: FIFA Volunteers

"11" roku FIFA i FIFPro:
Manuel Neuer (Niemcy/Bayern Monachium) - Sergio Ramos (Hiszpania/Real Madryt), Thiago Silva (Brazylia/Paris Saint Germain), David Luiz (Brazylia/PSG), Philipp Lahm (Niemcy/Bayern Monachium) - Andres Iniesta (Hiszpania/Barcelona), Toni Kroos (Niemcy/Real Madryt), Angel Di Maria (Argentyna/Manchester United) - Arjen Robben (Holandia/Bayern Monachium), Lionel Messi (Argentyna/Barcelona), Cristiano Ronaldo (Portugalia/Real Madryt).
GOLDEN
Cromaniak

Postnapisał(a) GOLDEN » 13.01.2015 09:54

anakin napisał(a):.....Nagroda Fair Play: FIFA Volunteers.....

Po cichu liczyłem,że Suarez zgarnię tą nagrodę..... :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 394
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone