Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja
napisał(a) Raul73 » 08.01.2015 07:29
walp napisał(a):Raul73 napisał(a):A ten autobus Atleti zaczyna być powoli mocno wkurzający, bo zaczyna mi to przypominać Grecję z 2004 r.
Z tym autobusem to chyba lekka przesada.
Przesada?
A co Atletico wczoraj zrobiło z przodu? Nic, zero! Nawet jednej poważnej akcji pod bramką Navasa. Co z tego, że bronią najlepiej na świecie, skoro taka piłka mi się zwyczajnie nie podoba - jak mówiłem, zaczynają grać identycznie jak Grecja w 2004.
To już w finale Ligi Mistrzów zrobili więcej wiatru, chociaż wtedy też zagrali słabo. Nie mówiąc o Superpucharze Hiszpanii, gdzie ich gra wyjątkowo mi się podobała.
Wszyscy śmieli się z Chelsea w półfinale Ligi Mistrzów, ale tamta Chelsea zrobiła więcej składnych akcji pod polem karnym Atletico niż wczoraj Atleti pod bramką Realu.
Na pocieszenie powiem ci, że sytuacja jest trudna, ale nie beznadziejna.

Jest beznadziejna, bo Atletico w wersji ultraautobusu (który zapewne postawią na Bernabeu) w życiu nie straci 2 czy 3 goli, a już na pewno nie przy tak beznadziejnie grającej ofensywie Realu. A wystarczy, że Simeone wystawi w ataku Griezmana z Mario zamiast beznadziejnego Torresa i coś pewnie wcisną, a wtedy już będzie po Realu.
Inna sprawa, że chyba wolałbym żeby Real odpadł z tego Pucharu, bo styczeń jest w tym roku wyjątkowo ciężki, a Real gra przecież bez głównego motoru napędowego.
Za to jeśli Atletico awansuje, to będziemy mieli w ciągu kilkunastu dni 3 mecze Atleti - Barcelona - i też będzie się działo!