ynka napisał(a):Wypisujesz zasłyszane brednie, wiedze masz niewielką...
Nie przekazał Chruszczow, do tego pijany, 1954r na mocy ustawy Krymski okręg został przekazany w skład Ukraińskiej republiki, w tym czasie Ukraina należała do Związku Radzieckiego, to był jeden kraj! A Flota rosyjska stacjonuje na Krymie od czasów Katarzyny II.
W sumie to nie wiem po co Ci odpisuję, bo nie mam o czym z Toba dyskutować...
P.S. I dlaczego obrażasz Rosjan, nazywając ich kacapami?
Bo kacap to kacap a kraj kacapów to kacapia. Tak jak niemiec to szwab... Tak było, jest i będzie dla Polaków... Ale jak ktoś ma Oksana na imię to tego w naszym kraju nie zrozumie... Dlaczego wygrywając II wojnę światową musimy teraz odrabiać zatracony czas? Bo w przegranych czyli Niemców Ameryka pakowała dolary a w nas Ruskie Marksa i Engelsa.
Skąd wiesz, że Chruszczow nie był pijany skoro on był wiecznie pijany? A kto niby w 1954 r. rządził Związkiem Radzieckim? Ronald Reagan ? Rządził Chruszczow i to on podpisał dekret przekazujący Krym Ukraińskiej Socjalistycznej Republice Radzieckiej, która była fikcyjną ale Republiką... Nam jakoś w geście nie oddał Prus Wschodnich...
A moja wiedza? Rzeczywiście zasłyszana... Na studiach politologicznych Uniwerstetu Wrocławskiego...

.png)
.png)