Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Krym jak Kosowo?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 03.03.2014 20:15

Raul73 napisał(a):ynka

Sviva, Bocian i ja już dawno skończyliśmy tutaj polemikę (zresztą kulturalną), więc nie mam zamiaru ci odpowiadać.

Tym bardziej, że już dawno ci napisałem, że w stosunku do ciebie mam permanetnego ignora i nie traktuję cię poważnie - więc nie pisz nigdy do mnie, bo ci nie będę odpowiadał.

I to koniec tematu z mojej strony.

Proponuję ponownie zająć się Krymem.

he he he... śmieszne :mrgreen:
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 03.03.2014 20:24

Blaugrana napisał(a):Rada Najwyższa Rosji ( wtedy ZSRR) jest narzędziem w rękach "carów "Rosji czyli de facto robi to co oni chcą, zarówno w 1954 jak i teraz kiedy to Rada Najwyższa dała zgodę Putinowi na wysłanie wojska na Krym. Władza Rady Najwyższej jest i była marionetkowa.

No pozwolę się nie zgodzić z Tobą, akurat w przypadku Chruszczowa tak nie było, niedługo trwało to jego "rządzenie", nie wszystkim się podobało w Radzie Najwyższej reformatorskie podejście Nikity Sergiejewicza, więc został odsunięty. Z Gorbaczowym było zresztą podobnie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2014 20:31

ynka napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Rada Najwyższa Rosji ( wtedy ZSRR) jest narzędziem w rękach "carów "Rosji czyli de facto robi to co oni chcą, zarówno w 1954 jak i teraz kiedy to Rada Najwyższa dała zgodę Putinowi na wysłanie wojska na Krym. Władza Rady Najwyższej jest i była marionetkowa.

No pozwolę się nie zgodzić z Tobą, akurat w przypadku Chruszczowa tak nie było, niedługo trwało to jego "rządzenie", nie wszystkim się podobało w Radzie Najwyższej reformatorskie podejście Nikity Sergiejewicza, więc został odsunięty. Z Gorbaczowym było zresztą podobnie.

Od 1953- 64 jako "car"...potem jeszcze parę lat jako premier.
Został odwolany przez KC nie przez Radę.
Gorbaczow odszedł po puczu.
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 03.03.2014 20:54

Blaugrana napisał(a):
ynka napisał(a):

Dokładnie został odsunięty od władzy z "powodów zdrowotnych", decyzja zapadła podczas posiedzenia Centralnego Komitetu Rady Najwyższej. Premier (Predsiedatiel) nie miał żadnego znaczenia, w dzisiejszych czasach też jak widać...
Gorbaczow "odszedł" po puczu. :oczko_usmiech: Ja akurat 1991rok doskonale pamiętam i "odejście" Gorbaczowa też.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.03.2014 20:58

A ja pamiętam "zejście" Andropowa ... Ale był bal :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2014 21:00

ynka napisał(a):
Blaugrana napisał(a):
ynka napisał(a):

Dokładnie został odsunięty od władzy z "powodów zdrowotnych", decyzja zapadła podczas posiedzenia Centralnego Komitetu Rady Najwyższej.
Gorbaczow "odszedł" po puczu. :oczko_usmiech: Ja akurat 1991rok doskonale pamiętam i "odejście" Gorbaczowa też.

Najpierw Chruszczowa towarzysze wyrzucili , Rada przyklepała.
Odszedł / wypadł z obiegu/ ustąpił /wylali go...
Co za różnica ?
Historię ZSRR to ja miałam na studiach, łącznie z egzaminem.
Mamy chyba aktualnie tutaj ciekawszy temat :wink:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 03.03.2014 21:05

weldon napisał(a):A ja pamiętam "zejście" Andropowa ... Ale był bal :D

Na zachodzie bez zmian
na wschodzie minus jeden :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.03.2014 21:21

jara napisał(a):Na zachodzie bez zmian

:D

Oni wtedy hurtem lecieli ;)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 03.03.2014 21:22

weldon napisał(a):
jara napisał(a):Na zachodzie bez zmian

:D

Oni wtedy hurtem lecieli ;)

No, stanowiska dożywotnie mieli, a i stresogenne :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.03.2014 21:24

Chruszczow dożywocia nie miał, jak czytam powyżej ;)

Za to miał but 8)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 03.03.2014 21:25

weldon napisał(a):Chruszczow dożywocia nie miał, jak czytam powyżej ;)

Za to miał but 8)

W ONZ-cie :mrgreen:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.03.2014 21:30

Jeszcze nie ma ewakuacji, ale już zalecają opuszczenie Krymu przez Polaków.

Dość ostrożnie do tego podchodzą.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 03.03.2014 21:35

weldon napisał(a):Jeszcze nie ma ewakuacji, ale już zalecają opuszczenie Krymu przez Polaków.

Dość ostrożnie do tego podchodzą.

Normalne procedury MSZ-u. Tak, jak odradzali wyjazdy do Egiptu. Żeby potem nie było, że nie ostrzegali.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 03.03.2014 21:44

Miesiąc temu przed wyjazdami do Sarajeva też ostrzegali, a w sumie nic tak groźnego tam się nie działo i szybko rozeszło się po kościach.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 03.03.2014 21:54

Dla rozluźnienia - znalezione w necie:

Kryzys na Krymie.

Francuzi wywieszają białe flagi i w obawie, że Ruscy mogą nie zatrzymać się na Ukrainie, uciekają na tratwach przez Atlantyk.
Tymczasem w Polsce: rząd ucieka do Izraela.
Niemcy reaktywują III Rzeszę, ale zostają pokonani przez swoich Turków pod Berlinem.
Polska bez swoich polityków wchodzi w złoty wiek i rozkwita.
Po 2 latach od exodusu polskich polityków do Izraela… Izrael ogłosił swoja niewypłacalność i zbankrutował.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone