Raul73 napisał(a):Miesiąc temu przed wyjazdami do Sarajeva też ostrzegali, a w sumie nic tak groźnego tam się nie działo i szybko rozeszło się po kościach.
Oby i tu tak się stało
.png)
Raul73 napisał(a):Dla rozluźnienia - znalezione w necie:
Kryzys na Krymie.
Francuzi wywieszają białe flagi i w obawie, że Ruscy mogą nie zatrzymać się na Ukrainie, uciekają na tratwach przez Atlantyk.
Tymczasem w Polsce: rząd ucieka do Izraela.
Niemcy reaktywują III Rzeszę, ale zostają pokonani przez swoich Turków pod Berlinem.
Polska bez swoich polityków wchodzi w złoty wiek i rozkwita.
Po 2 latach od exodusu polskich polityków do Izraela… Izrael ogłosił swoja niewypłacalność i zbankrutował.
.png)
Blaugrana napisał(a):Odszedł / wypadł z obiegu/ ustąpił /wylali go...
Co za różnica ?
Historię ZSRR to ja miałam na studiach, łącznie z egzaminem.
.png)
- Putin z pewnością myśli, że zajmując Krym odniósł wielkie zwycięstwo, bo udało mu się naprawić błędy popełnione przez jego poprzedników, "głupców" za jakich uważa Nikitę Chruszczowa, który oddał Krym Ukrainie w 1954 roku i Borysa Jelcyna, który się o Krym nie upomniał, gdy rozpadł się Związek Radziecki w 1991 roku - powiedziała prof. Nina Khrushcheva.
jara napisał(a):Putin nie chce UE tak blisko siebie, a już na pewno nie odpuści Krymu. Chce go jako okręg autonomiczny co znowu zniechęci UE i NATO do Ukrainy.
turan napisał(a):Blaugrana napisał(a):Odszedł / wypadł z obiegu/ ustąpił /wylali go...
Co za różnica ?
Ja pierdziele, ale CZAD!
Zapodaj gdzie te "studia" robiłaś i u kogo zdawałaś historię ZSRR.
Będzie zabawa, będzie się działo!!!
.png)
.png)

.png)
jara napisał(a):Sviva. Oligarchowie wykreowali Putina, a on ich pojechał jak maliniaków.
turan napisał(a):Blaugrana napisał(a):Odszedł / wypadł z obiegu/ ustąpił /wylali go...
Co za różnica ?
Ja pierdziele, ale CZAD!
Zapodaj gdzie te "studia" robiłaś i u kogo zdawałaś historię ZSRR.
Będzie zabawa, będzie się działo!!!
sviva napisał(a):Blaugrana napisał(a):Katowice- Uniwersytet Śląski- Wydział Nauk Społecznych - Historia...
No to teraz ci, którzy podważali Pani wiedzę się pochwalą... WSS i B i A i CBA i ABS ITDmoże się turanowi pomylił Krym z Afryką - i jedno i drugie daleko..
realista2 napisał(a):Blaugrana napisał(a):Krym nie jest zbyt daleko, i obawiam się że flota czarnomorska ma głowice atomowe.
i użyje ich przeciw Ukrainie ?
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.