Mocne...
http://bezwodkinierazbieriosz.salon24.p ... uscie-krym
.png)
Bocian napisał(a):Wszystkich nie zlikwidowano w Czeczeni. Rosja ma w tamtych okolicach wielu wrogów.
sviva napisał(a):Bocian napisał(a):Wszystkich nie zlikwidowano w Czeczeni. Rosja ma w tamtych okolicach wielu wrogów.
Rosja na szczęście ma wszędzie wrogów. Ale na nasze nieszczęście tamtejsi oligarchowie mają multum biznesów wartych pewnie miliardy albo i może biliony euro na całym świecie więc Rosji nikt krzywdy nie zrobi bo się wszyscy będą bać o swoje pieniądze.
Dla mnie jest niezrozumiałe, że człowiek, który ewidentnie zwariował robi sobie co chce, śmieje się wszystkim w twarz, wprowadza swoje wojska na terytorium obcego Państwa, każe rozbroić wojska Państwa, które najeżdża a reszta świata wyraża głębokie niezadowolenie...
Niech teraz Pan Sikorski (największy dyplomata w Europie) jedzie do Moskwy i mediuje. Putin nie Janukowycz, w powietrzu by samolot zawrócił...
Wg mnie będzie konfilkt zbrojny - Ukraina zostanie pozostawiona sama sobie, świat spisze ją na straty a potem to już chyba kolej na nas przyjdzie... :/
.png)
Blaugrana napisał(a):Rosja nie zaryzykuje konfliktu z członkami NATO.
Raul73 napisał(a):Blaugrana napisał(a):Rosja nie zaryzykuje konfliktu z członkami NATO.
Tego bym nie był w 100% pewien.
Za to na 200% NATO nie zaryzykuje konfliktu z Rosją. Co najwyżej, jak już tu napisano, "wyrażą głębokie zaniepokojenie i wezwą do rozmów pokojowych". Putin to nie Milošević!
Chociaż oczywiście mam nadzieję (jak pewnie wszyscy), że wszystko rozejdzie się po kościach.
.png)
.png)
Raul73 napisał(a):może w nim być sporo prawdy
W czasach ZSRR półwysep przekształcono w gigantyczny ośrodek wakacyjny, pełen sanatoriów i hoteli. Co roku wypoczywa tam ponad milion Rosjan. Władimir Putin o tym wie i właśnie dlatego jest przekonany, że dla milionów obywateli stanie się bohaterem narodowym.

.png)
Raul73 napisał(a):
Tak, pominąłem celowo, bo to nie są żadne kontrargumenty. Pierwsze zdanie to bzdura, bo w 1954 r. Chruszczow rządził w ZSRR.
Drugie zdanie to powtórzenie tego, co wcześniej napisał sviva.
Trzecie zdanie nie odnosi się do jego wypowiedzi.
.png)
Raul73 napisał(a):
Nikt się nie każe nikomu utożsamiać! Sviva napisał jedynie, że nazywanie Ruskich kacapami przez Polaków nie jest niczym dziwnym. Proponuję czytać uważniej, zamiast dorabiać ideologię do wypowiedzi.
Bo kacap to kacap a kraj kacapów to kacapia. Tak jak niemiec to szwab... Tak było, jest i będzie dla Polaków
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.