Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kotor - niedalekie sąsiedztwo.

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zaruk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zaruk » 25.09.2006 21:31

Mimo, że to Czarnogóra, warto wspomnieć o tej sąsiadującej z Dubrownikiem, miejscowości. Tylko 40 km od granicy, na południe od Chorwacji, leży miasto Kotor. Obwarowane umocnieniami z wypełnionymi wodą fosami, pełne pięknych, choć nieco jeszcze zaniedbanych, domów placów i kościołów. Tanio - za 5 Euro porcja skoljke na buzaru. Potrzebna zielona karta dla kierowców. Mocno polecam.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 25.09.2006 21:43

masz może jakieś fotki z Czarnogóry bo ten rejon bałkanów najprawdopodobniej w przyszłym roku będę chciał zeksplorować :lol: :wink:
Zaruk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zaruk » 25.09.2006 21:50

Mam z Kotoru właśnie, ale (jako nowy) nie bardzo wiem, jak je udostępnić.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 25.09.2006 21:56

ja założyłem galerię na fotokonto i pomiędzy znaczki wklejasz adres obrazka w galerii. Płatne to to jest - 25 zł/rok

tu są moje dla przykładu

http://www.rich72.ao.pl/

http://fotokonto.pl/editgallery.php?Id=652
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 25.09.2006 21:59

aha - nie zapomnij o zmniejszeniu fotek do "monitorowej" rozdzielczości - sam zrobiłem byka i wrąbałem 4 pierwsze zdjęcia po 5Mpix czyli po ponad 2 Mb co znacznie skurczyło dostępne 100 Mb dostepne za te 25 zł :wink:
Zaruk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zaruk » 25.09.2006 22:01

Jasne. Myślę, że dla czarnogóry boom niedługo nadejdzie, dlatego pomysł z wyjazdem teraz jest na miejscu. Podobało mi się bardziej niż w Dubrowniku, a prawie nie ma turystów, różne fajne świnstewka do jedzenia od chłopki możesz kupić (sery, ryby, plodovi mora...). Ale są tam nieco inne warunki - odczuwa się, że to nie państwo dla obywatela, a obywatel dla państwa. lepiej więc nie podpaść.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 25.09.2006 22:47

Trochę zdjęć i opisu KOTORU było w naszej relacji .
Zaruk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zaruk » 26.09.2006 16:54

krakuscity napisał(a):Trochę zdjęć i opisu KOTORU było w naszej relacji .

Fajna relacja. Ja dodam tylko, że warto zarezerwować sobie więcej czasu na zwiedzanie, bo największą frajdą jest pobłądzić nieco po mieście, wypić espresso (najlepsze jakie dotąd piłem) i zjeść coś z owoców morza (warto, bo dobre i tanio). Za kilka lat będzie już pewnie inaczej.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 23.10.2006 14:11

Niebawem, jak już się rozpakuję, zamieszczę trochę fotek z Kotoru i innych miejscowości Czarnogóry. Nie wiem tylko, co znaczy TANIO. Napiszę o moich doświadczeniach cenowych :)
zygmunt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zygmunt » 27.10.2006 15:54

Dzięki Krakuscity.Byłem tam rok temui i dzięki Twojej relacji wspomnienia powróciłyFajne fotki.POZDRAV.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone