napisał(a) gusia-s » 30.05.2017 08:29
MeggiW napisał(a): ... Marina jest bardzo komfortowym kempingiem ale to tylko kemping. W tej cenie można znaleźć all inclusive chociaż to nie jest akurat moja bajka. Uważam, że ceny są mocno zawyżone aczkolwiek na kempingach panuje inna atmosfera i każdy może poczuć się jak nastolatek na pierwszych wakacjach

All in to chyba w Egipcie w tej cenie
A tak serio, w Chorwacji porównywalnych kempingów do Marina jest zaledwie kilka i trzymają cenę podobną ... 70-80 eu w sezonie za rodzinkę 2+2. Na Peljesacu akurat takiego nie ma wcale. Jest kilka z basenem lecz bez zjeżdżalni więc to nie to samo.
Ja z kolei zupełnie nie mam rozeznania w cenach apartamentów bo z nich nie korzystam ale może ktoś mnie oświeci. Czy za taką cenę dostanie się apartament nad samym morzem z nielimitowanym dostępem do parku wodnego i nianią dla dzieci? Na takich kempingach dzieci w międzynarodowym towarzystwie mają możliwość codziennie przez kilka godzin korzystania z różnego rodzaju atrakcji/animacji co jest bardzo fajne i dobre dla rodziców, którzy w tym czasie mogą skoczyć np. na zwiedzanie czy zwyczajnie też odpocząć. Uważam więc, że cena idzie w parze z tym co kemping oferuje, ale tak jak piszesz ... co kto lubi. Standard może w namiocie jest słabszy ale np. w przyczepie mam wszystko co ma apartament, kuchnię, sypialnie, jadalnie, kibelek, prysznic, lodówkę, TV, wifi i taras przed budą

Niektórzy mają mikrofale, klimę, piekarniki i inne gadżety. Pralki też są na kempingach. Więc w zasadzie nic nie brakuje