Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Karlovac-Orebić czy damy radę ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kwapior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kwapior » 14.06.2007 17:36

Witam

Przeglądam wszystkie posty dotyczące dojazdu do Cro i mam wielką prośbę do stałych bywalców tego uroczego zakątka świata czy trasę Karlovac-Orebić zakładając że wyjadę ok. 7.00 z Karlovaca jest szansa aby dojechać do Orebića do 18.00.(będę jechał w poniedziałek 9.07)
Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi bo jest to dla mnie bardzo ważne
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 14.06.2007 17:51

kwapior napisał(a):Witam

Przeglądam wszystkie posty dotyczące dojazdu do Cro i mam wielką prośbę do stałych bywalców tego uroczego zakątka świata czy trasę Karlovac-Orebić zakładając że wyjadę ok. 7.00 z Karlovaca jest szansa aby dojechać do Orebića do 18.00.(będę jechał w poniedziałek 9.07)

Dacie radę :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2007 17:51

kwapior napisał(a):Witam

Wprawdzie "nie robiłem" tego odcinka......ale "na okrągło" masz 500 km do zrobienia, z czego ok. 350 autostradą do Splitu. Moim zdaniem spokojnie dojedziesz na czas, zważywszy, że poniedziałek nie jest dniem o największym natężeniu ruchu.
Gajus.ems
Cromaniak
Orebic - Karlovac

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 14.06.2007 20:02

Z ubiegłego roku. O godz. 7.00 wyjechałem z Zuljany na Peljesacu ( ok 35 minut do Orebica ) . Jazda bardzo spokojna, żadnego odcinka na autostradzie. Przerwy (ulewa k. Knina, kilka postoji ) dokładnie 500 km. Ok 8.00 Neum, ok 10 Brela, ok 11 Trilij, ok 12.45 Knin, ok 13.45 Gracac, ok 14.45 Plitvickie j. ( tuż juz małe korki) Slunj 15.45, Karlowac 16.30.
Tak więc 9.5 godziny plus 30 minut Żuljana - Orebic. 10 godzin, juz chyba wolniej nie da rady .
Jeśli pojedziesz autostradą chociażby na odcinku Udbina-Tunel Sw Rok ( w zasadzie to jest droga szybkiego ruchu ) a dalej już faktycznie autostradą do np. wezła Dugopolje k. Splitu to czas który podałem powyżej ulegnie znacznemu skróceniu, nie mówiąc juz jak pojedziesz autostradą od samego KARLOVACA.
Gajus
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 15.06.2007 17:33

Moim zdaniem raczej bez większych problemów uda Ci się pokonać ten odcinek w założonym czasie. W ubiegłym roku nocowaliśmy w okolicy Karlovaca, rano ok. 7.00 pobudka, śniadanie i wyjazd do Zuljany. Na autostradę wjechaliśmy ok. godz. 8.00, a w Zuljanie byliśmy o 17.00.
Tobie pozostanie do przejechania 25 km , krętą, przeważnie wąską drogą.
O 18 powinieneś być na miejscu.
Pozdrawiam.
Rafał
Ostatnio edytowano 17.06.2007 21:26 przez klopot, łącznie edytowano 1 raz
kwapior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kwapior » 15.06.2007 18:30

Dzięki za podpowiedzi trochę się uspokoiłem, ale z tego co piszecie nie mamy
zbyt dużego marginesu czasowego miejmy nadzieję że po drodze nic się nie wydarzy.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.06.2007 15:44

Tobie pozostanie do przejechania 25 km , kreta, przeważnie wąską drogą.

Droga nie jest taka wąska i taka kręta jaka może być w Cro!!:) Jest bardzo przyjemna i miło sie jedzie.Normalna droga lokalna. Po jednym pasie w każdym kierunku. Nawierzchnia-taką bym sobie życzył u mnie w Warsiawce wszędzie. Wydaje mi sie , że z Zuljany do Orebica jest dalej niż 25km i 35 minut. Pozdrav!!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.06.2007 15:48

Chociaż z ta odległością i czasem to się jednak ja mylę.Rzeczywiście raczej jest tak jak piszecie.:)
Spearo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Spearo » 16.06.2007 18:42

Spokojnie
:)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone