Pobyt w Cro chcemy podzielić na 3 częsci: kolejno po kilka dni w Orebicu, Tucepi i Primostenie. W calosci w Chorwacji możemy być niecałe 3tygodnie. Jedziemy w ciemno.
Sądzę , że w pierwszej połowie czerwca pogoda będzie lepsza w Orebicu niż w Primostenie, stąd jako pierwszy punkt podrózy wybieramy Orebic (nie wiem czy słusznie? jak Wy uważacie?)
Problem w tym, że po drodze do Cro chcemy zwiedzić Plitvice, więc powinniśmy w okolice Plitvic dojechać wieczorem, znalezc nocleg i rano zwiedzić jeziora (z forum dowiedziałam się , że zajmnie nam to max. 7godzin). I co dalej? Po tym zwiedzaniu wsiadac w auto i jechać na Peljesac? Ile czasu zajmuje przejechanie z Plitvic do Orebica? Coś mi się wydaje, że raczej nie bedzie to możliwe...
Wrócić na jeszcze jeden nocleg i dopiero kolejnego dnia kontynuowac podróż? Trochę szkoda mi tych noclegów w Plitvicach..
Możemy się jeszcze zdecydowac na odwrócenie kolejności odwiedzanych miejscowości, czyli najpierw Primosten. Z Plitvic do Primostemu ile to będzie godzin?
Tylko czy w Priomostenie nie będzie jeszcze zimno o tej porze roku?
Doradzcie coś . Dziękuję

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)