Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mniej więcej minus siedem w Celsjuszach(pod Siedlcami).Bardzo mnie cieszy prawdziwa zima jaką mamy w regionie od kilku już dni czyli sporo śniegu + mróz
Na Podkarpaciu .... wiosna. Wczoraj byłem na wsi, słonecznie - sąsiad pracuje w podkoszulku. Temperatury nie mierzyłem ale było ciepło nad wyraz. ( dziś zmiana, pochmurno i mżawka)
Ja najbardziej nie lubię sporej liczby dni w typie: monotonnej szarości(mieszkać w Irlandii?...nigdy!).O wiele bardziej pasuje mi klimat kontynentalny czyli wyraźny podział na ciepło-gorące lato i stosunkowo śnieżną oraz mroźna zimę (oczywiście z jak największa liczba słonecznych dni w ciągu roku) .Ogólnie na wschodzie kraju jest pod tym względem lepiej aniżeli na zachodzie
Tam gdzie ma powinna być zima jest wiosna (oglądam skoki i załamka) a u mnie zamiast cieplejszej zimy (jak uczyli na geografii) to mam zimnicę. -5....się porobiło.
Vjetar napisał(a):Tam gdzie ma powinna być zima jest wiosna (oglądam skoki i załamka) a u mnie zamiast cieplejszej zimy (jak uczyli na geografii) to mam zimnicę. -5....się porobiło.
W Wiśle w sobotę w słońcu było ponad +10.
Wczoraj wracałam do Warszawy ze Śląska, niezły widok na termometrze w ciagu 4 godz z +6 do -5.