Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Bocian napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):15 razy się zmieni .... A teraz po raz 1050 zapodam link, na którym możesz śledzić stan co godzinę .....
Kaśka, że Tobie sie chce?

Przecież i tak nikt w tym wątku tego nie doceni i co minuta będą sie pytać czy jak teraz pada to we wrześniu też będzie. Z tym, że teraz pada w Zagrzebiu a oni będą w Dubrovniku...
Masz 100% racji...
Ale nie mogę wyjść z podziwu, co się z ludźmi porobiło... Czyżby już nie potrafili niczym się cieszyć? Wypisują: "na urlop czekam cały rok", a już na 3 tygodnie przed nakręcają się prognozami pogody, każdym spadkiem temperatury, każdą kroplą deszczu.
Taaaa ...
Nie po to człowiek męczy się dwa dni jazdą samochodem , czyli łącznie 4 dni jazdą samochodem , pokonuje tysiące kilometrów , płaci mnóstwo kasy za paliwo , winiety , autostrady i kwatery w Chorwacji , po to aby potem mieć pogodę jak nad polskim Bałtykiem ...
Ja miałem rezerwację w Chorwacji i powinienem byc do soboty w Chorwacji. W moim przypadku było do pokonania 1600km czyli 2 dni jazdy w jedną stronę.
Nad Bałtyk mam 2 godziny jazdy ...
Gdybym chciał sobie pospacerować , popatrzyć nad morze lub pokąpać się w zimnym morzu to wybrałbym polskie morze ...
I sądzę że tak samo większość. Nie po to spędza 4 dni w samochodzie , wydaje sporą kasę , aby potem "podziwiać" morze po burzy i spacerować ...
W tym roku pogoda się schrzaniła ...
W tamtym roku w tym samym terminie (a nawet chyba lekko szybciej) byłem w Tucepi i było gorąco cały czas i zero deszczu ani burz ...
W tym roku udało się Chorwację wymienić na Tunezję i od czwartku mam upał (34 stopnie) , choć też pojawiła się burza i deszcz , ale szybko się rozpogodziło i było ok.
Od piątku codziennie nad morzem. Morze cieplutkie. Dziś też padało , ale widzę już że słońce wychodzi i robię sie znów gorąco ...
Więc nie dziw się że ludzie chcą słońca i gorąca , bo po to jadą ...
Ja sam bym się załamał jakbym pojechał do Chorwacji i Chorwacja przywitała by mnie 20stopniami i deszczami , bo taka pogoda powoduje że morze się szybko wychładza , tym bardziej w Chorwacji jak wodą zacznie spływać z gór i z rzek do morza ...
Dobra spadam. Idziemy do parku rozrywki