Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak u Was z rezerwacją.Ja szukam i szukam,piszę i piszę..;-)

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 09.02.2009 21:04

Sławomir Wocial z tego co się zorientowałam to faktycznie jest to gdzieś przy przychodni. No cóż ... cykady to też jakaś rozrywka :oczko_usmiech: Ciekawe czy ci co przed nami zarezerwowali ten dom a obłożenie ma na lipiec i sierpień też pierwszy raz będą :wink: pocieszam się pocieszam :lool:
Jeśli to na tzw. "zad..." jak pisze ines to pewnie na plażę trzeba będzie autem jeździć. Może to będzie miało swoje dobre strony bo będzie można za każdym razem w inne miejsce pojechać? Tylko czy przy plaży można spokojnie zaparkować np. przy Trstenica? lub innych?
No i jak piszecie pierwsze koty za płoty :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.02.2009 21:13

To na pewno tam, pokazuje to mapa, to ostatni dom w kierunku gór :):) Do Trstenicy chyba samochodem , bo to kawałek do głównej cesty i w lewo drugi kawałek :) Można i w prawo i potem w lewo ale tam dojedzie się tylko do portu. Dobra baza wypadowa na Sv. Ilje :) No i może jednak szakale będą...
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 09.02.2009 21:17

Sławomir Wocial uff nie strasz szakalami 8O bo zacznę się bać :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.02.2009 21:20

Szakale bardzo przyjemne, trzeba uważać jeżdżąc po Pelješcu żeby nie mieć z nimi spotkania bo zwierzaka szkoda i auta też... :) Fajnie w nocy na tarasie posłuchać ze szklaneczka Dingaca jak szakale rozmawiają...
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 09.02.2009 21:44

Sławomir Wocial napisał(a):Szakale bardzo przyjemne, trzeba uważać jeżdżąc po Pelješcu żeby nie mieć z nimi spotkania bo zwierzaka szkoda i auta też... :) Fajnie w nocy na tarasie posłuchać ze szklaneczka Dingaca jak szakale rozmawiają...

Tak , to prawda . A najlepiej jak Ana i Ivo już śpią :wink: :D
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 09.02.2009 22:22

.......Osobliwym miejscem jest Półwysep Pelješac gdzie na wolności żyją szakale (jedyne takie miejsce w Europie) sprowadzone tam aby zwalczać mungosy, które wcześniej tam sprowadzono do zwalczania z kolei poskoków – jadowitych żmij z charakterystycznymi małymi rogami na głowie, które stały się poważnym zagrożeniem dla ludności........

Sławomir Wocial a ja miałam nadzieję że żartujesz :wink: :lol: :wink:

Jednak człowiek do końca życia się uczy :D
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 09.02.2009 22:42

Dokładnie, wieczór na tarasie,butelka wina, cykady i wycie :)
To jest to :)
mik_us
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mik_us » 09.02.2009 23:06

Dzięki koledze nie wiem co to szukanie wolnego apartamentu... rezerwacja okazała się formalnością + zniżka za znajomość. 2/3 posiadłości czyli 2 apartamenty zajęte przez znane towarzystwo. Jeden apartament to wielki znak zapytania...
mik_us
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mik_us » 09.02.2009 23:09

p.s.
mkm trzymasz na zdjeciu kieliszek czy tumbler ? ;)
ASHA
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASHA » 10.02.2009 16:14

piciuk napisał(a):Uff.. Właśnie zaklepałem - druga połowa sierpnia: Ciovo. Dzięki pomocy Madzi1981 i Stoli1 myślę, że wakacje będą udane. :D

Też sie wybieramy w tamte rejony, może jakieś namiary otrzymamy od Ciebie. Nasz termin to koniec czerwca. Pozdrawiam!
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 10.02.2009 18:07

mik_us napisał(a):p.s.
mkm trzymasz na zdjeciu kieliszek czy tumbler ? ;)

Dingaca kolego :!: ... Dingaca :D :D :D
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 10.02.2009 20:06

ASHA napisał(a):
piciuk napisał(a):Uff.. Właśnie zaklepałem - druga połowa sierpnia: Ciovo. Dzięki pomocy Madzi1981 i Stoli1 myślę, że wakacje będą udane. :D

Też sie wybieramy w tamte rejony, może jakieś namiary otrzymamy od Ciebie. Nasz termin to koniec czerwca. Pozdrawiam!
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Poczytaj, krótko i ważne: 100% zadowolenia.
forum/viewtopic.php?t=19486&highlight=wr+ci+em+ciovo

pozdrav :papa: :hut:
holiday
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holiday » 11.02.2009 10:54

Ja natomiast nadal w polu. Znalazłam ten apartament w którym była ines (Orebic) jednak oferta przez pośrednika, ja szukam bezpośredniego kontaku. Rezerwacja bezpośrednia jest sporo tańsza niż po przez biura, dlatego tak mi to powoli idzie. Zawsze tak rezerwowałam, ale do tej pory dużo sprawniej to szło.
Juz tracę nadzieję na tanią i atrkcyjną rezerwację, a tak chciałabym posłuchać tych kojotów. Winka z Peljasac też bym się napiła. Ale Wam zazdroszę, tych rezerwacji.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 11.02.2009 12:48

holiday napisał(a):Rezerwacja bezpośrednia jest sporo tańsza niż po przez biura, dlatego tak mi to powoli idzie. Zawsze tak rezerwowałam, ale do tej pory dużo sprawniej to szło.

Hm... To wszystko dlatego, że Chorwaci nie rozumieją, że to oni ze swojej ceny musza dac prowizję pośrednikowi, a wtedy cena od niego i od pośrednika będzie jednakowa. A tymczasem oni dają "swoją" cenę pośrednikowi (najczęściej dokładnie taką samą, jak już ostatecznie turyście) i mówią: "dołóż sobie prowizję". A potem latają po całej wiosce szukając chętnych do swoich apartamentów za bezcen. I psują rynek. No ale tak robią ci, którzy nie żyją z turystów, tylko mają dochód z wynajmu jako dodatkowe źródło dochodu.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 11.02.2009 12:59

a ja tam dałam zarobić pośrednikowi i zrobiłam rezerwację przez biuro.W końcu to ich praca, a każdy gdzieś pracuje i musi zarobić. Dla mnie żółtodzioba to było łatwiejsze i prostrze rozwiązanie i juz jestem spokojna, że spać bedę miała gdzie :lol: i nie będę tracić czasu na miejscu na znalezienie odpowiedniego lokum. Może następnym razem jak juz zaliczymy tą pierwszą wyprawę i zdobędziemy jakieś doświadczenia to na własną rękę będziemy szukać. No ale to czas pokaże :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Jak u Was z rezerwacją.Ja szukam i szukam,piszę i piszę..;-) - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone