napisał(a) clawis » 13.04.2026 15:20
Chyba rozumiem problem .U mnie po próbie zalogowania sie na konto Booking odsyła mnie do wpisania pinu wysłanego na email.Wydaje mi sie ze to weryfikacja logowania.Po wpisaniu numerów z pinu portal się aktywuje z moim loginem.
Przegląd od AI
Logowanie do rezerwacji na Booking.com oraz wpisywanie kodu PIN zazwyczaj służy do weryfikacji tożsamości, zarządzania rezerwacją lub logowania do panelu partnera (Extranetu).
Oto kluczowe informacje dotyczące tego procesu:
Logowanie do rezerwacji klienta (Guest):
Numer PIN: Kod PIN (składający się z 4–6 cyfr) znajduje się w wiadomości e-mail z potwierdzeniem rezerwacji, obok numeru potwierdzenia.
Gdzie wpisać PIN: Kod ten jest potrzebny, jeśli wchodzisz w zakładkę „Moje rezerwacje” lub jeśli obiekt prosi o weryfikację.
Uwaga na oszustwa: Nigdy nie podawaj kodu PIN osobom trzecim ani przez telefon, jeśli dzwoniący wydaje się podejrzany. PIN służy tylko do weryfikacji na oficjalnej stronie Booking.com.
Logowanie do Extranetu (Partnerzy/Obiekty):
Kod weryfikacyjny: Przy logowaniu do panelu partnera na stronie admin.booking.com, Booking.com wysyła kod PIN/weryfikacyjny SMS-em lub poprzez aplikację Pulse na Twoje uwierzytelnione urządzenie.
Uwierzytelnianie: Wymagane jest wprowadzenie tego kodu w celu zabezpieczenia konta.
Co zrobić, gdy PIN nie działa lub go nie ma?
Sprawdź wiadomość e-mail od Booking.com (potwierdzenie rezerwacji).
Zaloguj się na swoje konto Booking.com na stronie internetowej, aby znaleźć szczegóły rezerwacji.
W przypadku problemów z logowaniem do Extranetu, upewnij się, że używasz przeglądarki Chrome, Edge lub Firefox i spróbuj trybu incognito.
Bezpieczeństwo:
Oszuści mogą podszywać się pod Booking.com, żądając podania PIN-u lub danych karty. Prawdziwe wiadomości pochodzą z domen booking.com, a nie podejrzanych adresów (np. booking-support.com