Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak u Was z rezerwacją.Ja szukam i szukam,piszę i piszę..;-)

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
holiday
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holiday » 06.02.2009 13:00

Ja również mam problem z rezerwacją w tym roku. Bardzo mało ludzi odpowiada na @, a jak odpowiadają to bardzo skape odpowiedzi i odsyłają do stron www na których nie umieszczaja często tak waznych spraw (przynajmniej dla mnie) jak np. położenie apartamentu (strona PN, PD...), czy jest naturalnie zacieniny, na którym piętrze, widok z tarasu. Na zdjeciach pokazuja to co jest warte pokazania w danym APR. Ktoś tu radził SMS, też przynosi marny skutek, przynajmniej w moim przypadku. Dziwne, nie chce im się pisać, nie chcą zarobić, czy mają już pełne obsady? Nic z tego nie rozumiem. Może w końcu i do nas los sie usmiechnie i znajdziemy coś zgodnego z naszymi oczekiwaniami.
Pozdrawiam wszystich szukających.
jak501
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jak501 » 07.02.2009 13:40

holiday a gdzie chcesz jechać w jaki rejon może pomogę
holiday
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holiday » 07.02.2009 16:39

Dzięki jak501 za zainteresowanie moim problemem. Naszym celem w tym roku jest półwysep Peljasac m. Orebić, ewntualnie Zuljana. Wymagania nie wielkie, myślę że większość ma podobne, tj. max. 200 m od morza (ze względu na małe dzieci) , parter z naturalnie zacienionym tarasem lub pietro z widokiem na morze (ale wtedy od wschodniej strony), lekko na uboczu nie za blisko centrum. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Wydaje mi się, że ten brak odzewu ze strony chorwatów bierze się z tego, iż lepszymi klientami dla nich są niemcy, włosi a do tego ta opinia, którą nam wyrabiają niektórzy nasi rodacy (głośne i nieustanne imprezy).
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 07.02.2009 16:56

Holiday, ja ostatnio chciałem sobie zarezerwować kwaterę, na wyjazd na narty, Janusz Bajcer podesłał mi kilka stron, były tam numery telefonów i maile, ale nie bardzo był czas, żeby mailować więc wziąłem za telefon i podzwoniłem. Trochę po chorwacku, trochę po angielsku (jednak przez telefon wolę to drugie rozwiązanie) i szło się dogadać... Już miałem nawet ugadaną kwaterę za 100 kun / osoba, Na Plitvicach 8 km od wyciągu narciarskiego.

Także spróbuj może podzwonić :roll:

Pozdrav :papa:
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 08.02.2009 10:53

Po prawie dwóch miesiącach poszukiwa w końcu i mnie się udało coś zarezerwowac;-)Jutro tylko przelew wyślę i mogę odpocząc od wyszukiwarki.Cena 3 osoby 30 euro czerwiec i 40 euro lipiec.Za 4 osoby czerwiec 40e-lipiec 50e.Więc nie jest tak źle.Pozdrawiam i życzę wszystkim sukcesów w wyszukiwaniu.
gumisiek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gumisiek » 08.02.2009 14:18

Wysłałem ok 15 maili z zapytaniami o kwatery, tylko 3-4 osoby mi nie odpisały. Interesował mnie tylko apartament z dwoma sypialniami i tylko do takich maile zostały wysłane. Nie ma więc tak źle
Wybór miałem więc spory, zapytania były od Primosten aż do sururaja na hvarze. W końcu wybrałem Živogošće 50 euro za 4 osoby pierwsze 2 tygodnie lipca. Zdażały się apartamenty i po 40 euro za dobę ale i po 100. Akceptowalna i myślę uczciwa cena to właśnie ok 50euro za dobę.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 08.02.2009 15:34

holiday napisał(a):Dzięki jak501 za zainteresowanie moim problemem. Naszym celem w tym roku jest półwysep Peljasac m. Orebić, ewntualnie Zuljana. Wymagania nie wielkie, myślę że większość ma podobne, tj. max. 200 m od morza (ze względu na małe dzieci) , parter z naturalnie zacienionym tarasem lub pietro z widokiem na morze (ale wtedy od wschodniej strony), lekko na uboczu nie za blisko centrum. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Wydaje mi się, że ten brak odzewu ze strony chorwatów bierze się z tego, iż lepszymi klientami dla nich są niemcy, włosi a do tego ta opinia, którą nam wyrabiają niektórzy nasi rodacy (głośne i nieustanne imprezy).

Witaj, tu trochę postów o Orebic:
Moze ci się przydadzą:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=215 ... sc&start=0
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=21907
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=21888
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 09.02.2009 10:37

ines czytałam twoje relacje z podróży i jestem jak większość zresztą pod wielkim wrażeniem. Z wielkim zaciekawieniem czytałam relacje z Orebića ponieważ do tej miejscowości będziemy jechać w drugiej połowie sierpnia. Zaklepaliśmy apartament, ale teraz to się tak mocno zastanawiam czy to było dobre posunięcie. Co prawda nie chciałam jechać w ciemno bo z trójką dzieciaków szukać na miejscu lokum takiego co by odpowiadało to nie wiem czy nie skończyło by się wielkimi nerwami. Willa którą zaklepaliśmy z tego co się zorientowałam po mapkach znalezionych na forum jest w okolicach przychodni tu mam pytanie do ciebie. Czy dojście do plaży będzie bardzo uciążliwe? Czy mamy się nastawić na to że trzeba będzie podjeżdżać autem?
Na stronie podana jest odległość 400m ale zaczynam się obawiać że to w lini prostej.
Szczerze mówiąc to mi juz ręce opadały jak szukałam jakiegoś domu, bo te co by nam odpowiadały to juz były zarezerwowane. W innych to albo cena, albo warunki były nie takie itp. Ten dom (duży, przestronny 160m2)o tyle jest fajny że ma dwie sypialnie, kuchnie, jadalnie, dwie łazienki i jest tylko dla jednej rodziny. No ale teraz zaczyna mnie martwić ta odległość. Uff najgorszy to zawsze ten pierwszy raz.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.02.2009 10:50

Tak jak mówisz, pierwsze koty za płoty :):) Każdy był pierwszy raz, i z każdym następnym ma większe doświadczenie. Pelješac to dla mnie najpiękniejsza część Chorwacji i wracam tam już od 6 lat. Tylko ja wybrałem jedno miejsce kilkanaście kilometrów od Orebić i tego się trzymam :) Pelješac jest zbyt ładny i dziki aby siedzieć w miasteczku, które nota bene jest bardzo przyjemne. Tam nie zobaczysz szakala a ni muflona :)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 09.02.2009 12:49

Anita,
Jak na Orebic to 400m to bardzo dużo...
Większość willi jest położona bardzo blisko plaży..zresztą mogłaś zobaczyć w mojej relacji jakie mieliśmy piękne widoki z tarasu..
Jak pojedziecie i na miejscu znajdziecie jednak coś lepszego to sie przeniesiecie - wiele osób tak robi :)
W jakim terminie jedziecie bo to ważne..?
Podaj namiar na domek to może będę wiedziała, który to :)
Pozdrawiam
dr_carlos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr_carlos » 09.02.2009 15:34

wiem ze jakies ryzyko jest, ale my ze znajomymi pojechelismy w 8 osób bez zadnej rezerwacji w sezonie i poszukanie jej zajęło nam jakies 30 minut, carpe diem. pozdrav
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 09.02.2009 18:17

ines termin to 22.08 a to stronka domu zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.02.2009 18:57

W 2004 za 2 pokojowy apartament z klimą przy samym morzu, VI/VII płaciliśmy ca. 65...
Do centrum/portu było ca. 500m
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 09.02.2009 19:57

ANITA:) napisał(a):ines termin to 22.08 a to stronka domu zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Z tego co widzę na zdjęciu dom znajduje się w początkowej części Orebic..ta część mi się najmniej podobała...zresztą coś kojarzę podobnego, ale to było trochę na zadupiu tego miasteczka i wszędzie daleko :(
Może znajdziesz jeszcze coś ciekawszego....
Pomyśl.... :)
A jak nie zawsze jest pierwszy raz, za drugim będziesz wiedziała już gdzie szukać :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.02.2009 20:37

Z tego co mi się kojarzy to jeśli to jest niedaleko przychodni to musi być na ulicy Kralja Zvonimira. To jest uliczka która prowadzi szlak na Ilje :) Jadąc od Stonu skręca się w centrum Orebic w prawo koło dużego marketu obok którego jest targ warzywno-owocowy. Jest tam tez sklep mięsny i bankomat i chyba bank. Generalnie będąc na Ilji 5 razy przechodziłem koło tego domu :) Cykady pięknie graja i nic tam więcej nie ma... :):)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Jak u Was z rezerwacją.Ja szukam i szukam,piszę i piszę..;-) - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone