Stwierdziliśmy, że lodowiec i Austria jeszcze chwilę na nas poczekają ...
Czekaliśmy w Puli na oświetlony nocą amfiteatr jednak nic takiego się nie wydarzyło
.png)
.png)
.png)
.png)
Katerina napisał(a):
I jeszcze widoki z Twierdzy plus ruiny teatru rzymskiego są warte zobaczenia
Będzie to wszystko, a raczej prawie wszystko, bo ruin teatru nie znaleźliśmy
Wy wchodzicie do kościołów, cykacie foty - mnie np. wnętrza świątyń w ogóle nie interesują. Z zewnątrz, owszem, ale żeby wchodzić do środka? Na-ah.

.png)
Katerina napisał(a): budowle takie jak Sagrada Familia, Westminster Abbey, czy nasz gdański Kościół Mariacki - największy gotycki na świecie, robią piorunujące wrażenie właśnie w środku.
.png)
Marsallah napisał(a):Katerina napisał(a): budowle takie jak Sagrada Familia, Westminster Abbey, czy nasz gdański Kościół Mariacki - największy gotycki na świecie, robią piorunujące wrażenie właśnie w środku.
Ja Sagrada Familia też sobie odpuściłem, zwłaszcza że przewodniczka nie zachęcała ("tak naprawdę, kościół najlepiej prezentuje się z zewnątrz, w środku trwają wciąż prace, wszędzie stoją rusztowania, od ludzi gęsto, nie warto czekać pół godziny w kolejce do wejścia"). Dodam też, że niezręcznie czuję się we wnętrzach budynków, które nie są:
- moim domem/kwaterą
- restauracją/barem
- klubem.
.png)
gusia-s napisał(a):Czekaliśmy w Puli na oświetlony nocą amfiteatr jednak nic takiego się nie wydarzyłoza to portowe żurawie nocą wyglądają świetnie
Marsallah napisał(a):Hehe, ja pewnie też bym nie wchodził. Po co, skoro wszystko widać z zewnątrz?
Marsallah napisał(a):Z drugiej strony, Wy wchodzicie do kościołów, cykacie foty - mnie np. wnętrza świątyń w ogóle nie interesują. Z zewnątrz, owszem, ale żeby wchodzić do środka? Na-ah.
beatabm napisał(a):Nadrobione![]()
beatabm napisał(a):Amfiteatr nocą prezentuje sie wspaniale choć jak patrzę u Ciebie w dzień też całkiem przyzwoity
Katerina napisał(a):Są zaraz pod Twierdzą.
Katerina napisał(a):Przypomniały mi się groby helleńskie w mieście Vis zaraz przy boisku - ta sama historia - brak zabezpieczenia tak cennego zabytku![]()
21monika napisał(a):W Puli warto jeszcze zajrzeć na rybny targ.![]()
W 2013 roku robił robotę dwie hale lodu i ryb, owoców morza i wszelakiego morskiego dobra.
megidh napisał(a):Zobaczyć amfiteatr w Puli to moje marzenie, a najlepiej jakby to połączyć z jakimś koncertem.
Koncerty w tym miejscu muszą wywierać na widzu spore wrażenie.
.png)
A mój przewodnik nazywa tą bramę Bramą Herkulesamaslinka napisał(a):Spacerkiem idziemy w stronę centrum, mijając podwójną bramę Porta Gemina z połowy II wieku:
maslinka napisał(a):Ja bardzo lubię wnętrza kościołów. Jest kilka takich, które mnie zachwyciły, choćby ostatnio - bazylika w Poreču czy katedra w Trieście albo wreszcie genialna katedra w Szybeniku
.png)
piekara114 napisał(a):A mój przewodnik nazywa tą bramę Bramą Herkulesamaslinka napisał(a):Spacerkiem idziemy w stronę centrum, mijając podwójną bramę Porta Gemina z połowy II wieku:![]()

.png)
.png)
.png)
Powrót do Nasze relacje z podróży