Pytam, bo kolega z forum właśnie spożywa browarek w Lindos za 7 euro. Pewnie dostał więcej w cenie
Habanero napisał(a):Jak tam ceny w Grecji?
Pytam, bo kolega z forum właśnie spożywa browarek w Lindos za 7 euro. Pewnie dostał więcej w cenie
.png)
Habanero napisał(a):kolega z forum właśnie spożywa browarek w Lindos za 7 euro.
Mikromir napisał(a):Habanero napisał(a):kolega z forum właśnie spożywa browarek w Lindos za 7 euro.
W Lindos wcale mnie to nie dziwi. Cała wyspa przecież tam jeździ na wycieczki fakultatywne. Miejsce mocno turystyczne....
Mikromir napisał(a):... Z tego samego powodu nie dziwiłaby mnie żadna cena piwa czy czegokolwiek innego np. na Stradunie w Dubrowniku.https://www.total-croatia.com/beer-in-croatia/
.png)

.png)
Habanero napisał(a):Takie ceny Danusiu w miejscowościach mocno obleganych przez turystów (wycieczki fakultatywne) to standard w Grecji ?
Habanero napisał(a):Czy może Lindos to taki grecki odpowiednik Dubrovnika ?

ogorek napisał(a):...
Jak chcecie zniechęcać to pomogę:
...
Mikromir napisał(a):...Habanero napisał(a):Czy może Lindos to taki grecki odpowiednik Dubrovnika ?
Nie wiem, o co chodzi w tym pytaniu, jest niedoprecyzowane. Nie dam się też wciągnąć w puste dyskusje o wyższości Dubrovnika nad Lindos.![]()
To co chciałam powiedzieć wydaje mi się oczywiste: tam gdzie ściąga masa turystów, tam popyt winduje ceny.
Dubrovnik jest must-see dla turystów przebywających w całej południowej Dalmacji, a miejsca jak Lindos czy miasto Rodos są celem wycieczek gości z całej wyspy Rodos. To powoduje wzrost cen w obydwu tych miejscach. Na tym polega wspomniane przeze mnie podobieństwo. To oznacza również, że nie jest słuszne sugerowanie, iż w jakimś kraju ceny są wysokie tylko na podstawie cen napotkanych w którejś z tamtejszych tourist traps.
Mikromir napisał(a):marze_na napisał(a):Mikromir napisał(a):I na tym kończę ten wątek zanim zrobi się z tego burza w szklance wody,
Dziwię się, że ktokolwiek na tą zaczepkę @Habanero odpowiedział.
Ja też się sobie dziwię.Ot, chwila nieuwagi.
.png)

.png)
no cóż trudno, przywykłem..png)
.png)

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.