Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

O wyższości wakacji w Chorwacji nad wakacjami w...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 01.07.2022 13:05

adamosos napisał(a):Dla mnie temat (o wyższości wakacji w Cro .... ) jest w ogóle trochę z pupy ale rozumiem jesteśmy na forum Cro więc siłą rzeczy więcej ludzi którzy z tych lub innych względów chwalą/wybierają Cro.

Tak jak i o wyższości Adriatyku nad Bałtykiem (choć to oczywiste ;))

adamosos napisał(a):Jedzenie jest nieco inne to i tu, ale nie zaryzykowałbym pisania o wyższości jednego nad drugim - są inne - obydwie opcje uwielbiamy ......

A pewnie są na świecie jeszcze lepsze miejsca dla nas. Tylko o nich nie wiemy.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 01.07.2022 13:50

adamosos napisał(a):Do Grecji też można ale trzeba jechać samochodem choć z drugiej strony może i jedna walizka weków by przeszła :)
Jest szansa, że nie przejdzie, na trasie są kontrole, także bagażnika i jego zawartości... Różne jest podejście pograniczników... choć jest opcja ominięcia jadąc przez Bułgarię i jedziesz stale wewnątrz UE...

adamosos napisał(a):W Grecji nie znalazłem takich kampingów jakie są na Istrii (może źle szukałem) ......
Takich dużych w pełni wypasionych wręcz miasteczek też nie widziałam i nie czytałam o takich, ale też szybko dałam sobie spokój z szukaniem.... Jak kiedyś trafisz to daj znać. We Włoszech jest takich trochę, ale nie wiem czy kierunek Cię interesuje...

adamosos napisał(a):W Chorwacji nie ma starożytnej Grecji .....
Chorwacja ma kilka świetnych zabytków, ale nie ma co ukrywać do poziomu Grecji i Włoch w tym zakresie jej daleko...

empire13 napisał(a):A pewnie są na świecie jeszcze lepsze miejsca dla nas. Tylko o nich nie wiemy.
Zgadzam się. Trzeba jeździć i zwiedzać, i poznawać nowe, weryfikować poglądy i odczucia. Co innego pasuje mając 20, 30 lat, co innego mając 40, 50 lat czy już będąc na emeryturze... Inne odczucia też mamy mając za sobą 5 czy 20, 30 lat podróżowania... Na szczęście dziś możemy w miarę swobodnie podróżować i nie ograniczać się terytorialnie (no prawie)....
adamosos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamosos » 01.07.2022 22:25

empire13 napisał(a):
adamosos napisał(a):Dla mnie temat (o wyższości wakacji w Cro .... ) jest w ogóle trochę z pupy ale rozumiem jesteśmy na forum Cro więc siłą rzeczy więcej ludzi którzy z tych lub innych względów chwalą/wybierają Cro.

Tak jak i o wyższości Adriatyku nad Bałtykiem (choć to oczywiste ;))

No i niekoniecznie, Bałtyk jest OK, problem polega na tym że :
- urlop - zykle - trzeba zaplanować wcześniej (chyba że nie zależy nam na wakacjach z żoną - :lol: )
- jak Bałtyk jest zimny to - no właśnie - jest zimny, jak jest ciepły to są sinice
- no i trzeba brać zimowe ubrania

bywam we wrześniu na spontaniczny weekend jak pogoda ma być OK

empire13 napisał(a):A pewnie są na świecie jeszcze lepsze miejsca dla nas. Tylko o nich nie wiemy.

No i znowu "kto ma większego" a wcale nie trzeba mieć dużego - wystarczy że jest długi i gruby.
Ja bym napisał że są inne miejsca INNE również piękne być może jeszcze nie odkryte.

Ale OK, wątek jest o wyższości Cro ......
croner
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) croner » 01.07.2022 22:38

adamosos napisał(a):

No i znowu "kto ma większego" a wcale nie trzeba mieć dużego - wystarczy że jest długi i gruby.
Ja bym napisał że są inne miejsca INNE również piękne być może jeszcze nie odkryte.

Ale OK, wątek jest o wyższości Cro ......

10/10

Przepraszam za mały OT....

Tym tekstem masz duże szanse na ,, złote usta roku,, (choć w tym przypadku chyba ,, złotą klawiaturę,,)

Serdecznie pozdrawiam adamosos :papa:

Ps.
Swoją drogą, może to jest dobry pomysł, aby stworzyć tu na forum (wzorem niektórych stacji tv i radiowych) taki coroczny konkurs, na np. ,, złotą klawiaturę?

Polegałaby on, na zgłaszaniu przez użytkowników cytowanych fragmentów, wypowiedzianych przez innych userów...
Później w drodze głosowania wybór podium (może być bez nagród :D )
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

O wyższości wakacji w Chorwacji nad wakacjami w... - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone