napisał(a) pusia55 » 10.08.2011 13:06
Dokładnie 2061 zł - licze nawet bagietkę na stacji. Apropo innych nieco ironicznych pytań
- Tak, jedliśmy, codziennie kolacja w konobie albo restauracji przy morzu - wiadomo - nie zamawiałem najdroższego jedzenie, ale za to piwko musiało być.
- Cena 2060 zł wychodzi na jedną osobę - faceta - studenta, który w głowie miał tylko alkohol.
Dla niedowiarków:
- 425 zł za 8 osobowy domek w centrum tucepi [ bez reklam mili emeryci nam to wynajmowali, którzy zazwyczaj łapią z ulicy - nam wyjątkowo udało się przez internet ]
- 382 zł wydne w domu na kosmetyki [100 zł], ubezpieczenie [ 40 zł ], żywność [ po 20 zł od każdej osoby na sosy i makarony do spagetti (na 2 obiady ) a takze na suchy prowiant na drogę ], alkohol na drogę [ 70 zł ], buty wodne i inne
- 350 zł za paliwo i winiety wraz z amortyzacją samochodu [ 56 zł od os ] wyszło 350
- 904 zł za 7 dniowy pobyt wraz z noclegami w trasie. - gdyby nie nędzny fishpicnic wyszłoby taniej
uprzedzam ignorantów:
- NIE głodowałem, każdy z nas miał po 2000 zł i stracił podobnie
- Zwiedzałem plitvice, Dubrownik i Sveti Jure - Nie na obrazku a w rzeczywistości
- najdroższym dniem był Fish picnic - 180 kn za osobę i trzeba było dojeść się w Tucepi bo nędza na statku.
- w innych dniach typowo plażowych średnia wychodziła około 85 zł za dzień.
Inna kwestia, ze jechaliśmy w ekipie młodej, prawie tylko studenckiej - tez inaczej rozchodzą się koszty, nie ma dzieci, nie ma niepotrzebnych tysięcy upominków,
uprzedzam ignorantów 2
Dobrze się bawiłem i nie żałowałem niczego. Średnia - nieco powyżej 100 zł na dzień ale średnią zawyża fishpicnic i Parki narodowe oraz dodatkowe noclegi w trasie [ rastoke 56 zł i Breclav 75 zł( choć było akurat w tej cenie śniadanie )].