Chorwacja ogólne pytania, koszty
napisał(a) Rafal26 » 26.06.2014 23:35
Witam
We wrześniu planuje wyjazd z dziewczyną na Chorwację.
Posiadam samochód z instalacją LPG, wyjazd będzie z Krakowa, a planuje wypoczynek gdzieś w okolicach Rijeki. Wypoczynek około 8-9 noclegów plus liczę, że przejedzie się około 3000-3300km. Trasa, przez Czechy, Austrię, Słowenię (prawdopodobnie ominięcie płatnych odcinków w Słowenii).
Liczę, że na paliwo i przejazdy powinno wystarczyć około 1400zł.
Patrząc na oferty na booking.com, to można już coś znaleźć w cenach około 1500-1900 za 9 noclegów. Tak więc za całość powinno wyjść 2900-3300. Nie wliczam cen picia i jedzenia, bo zarówno w domu jak i na wakacjach trzeba coś jeść, jedynie trzeba jeszcze coś doliczyć na jakieś atrakcje.
Generalnie chodzi mi o to czy taki wyjazd da radę zamknąć w 4000 zł? (2 tys od osoby) Czy to jest wystarczająca suma czy może za mało?
Czy też dokonywanie rezerwacji na powyżej wymienionym portalu jest dobrym pomysłem?
Co do jazdy planuje wyjechać około 22 z Krakowa, a do punktu docelowego dojechać około 9-10. (Tak wiem, planować to sobie można, ale około 9 mam kryzys i jak nie dojadę to muszę się gdzieś przekimać).
Czy jeśli jest wcześniej na miejscu to czy Chorwaci robią problem z wcześniejszym zakwaterowaniem się?
W planach jest zaliczyć; Pula, Rijeka, Zadar, wyspa Pag, Plitwickie Jeziora, możliwe, że jeszcze park KRK.
Przepraszam za chaotyczność wypowiedzi i prosiłbym o ewentualne uwagi i spostrzeżenia.