Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ytyty
Autostopowicz

Postnapisał(a) ytyty » 12.07.2012 20:29

czesc 27 lipca jade na wyspe korcula do miasteczka zavalatica, orientuje sie ktos gdzie w poblizu sa jakies dyskoteki, imprezy? byl ktos z was moze w tym miasteczku?:)
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 12.07.2012 21:45

ytyty napisał(a):czesc 27 lipca jade na wyspe korcula do miasteczka zavalatica, orientuje sie ktos gdzie w poblizu sa jakies dyskoteki, imprezy? byl ktos z was moze w tym miasteczku?:)

A co to ma wspólnego z tematem,poszukaj sobie
Piter_M
Cromaniak

Postnapisał(a) Piter_M » 13.07.2012 06:49

ytyty napisał(a):czesc 27 lipca jade na wyspe korcula do miasteczka zavalatica, orientuje sie ktos gdzie w poblizu sa jakies dyskoteki, imprezy? byl ktos z was moze w tym miasteczku?:)

Cześć ... a ja bym Cię na początek zaprosił do tego tematu:

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=974 ... start=5580
kor_nick
Cromaniak

Postnapisał(a) kor_nick » 13.07.2012 08:10

nie ma.
rocker
Cromaniak

Postnapisał(a) rocker » 13.07.2012 11:57

czemu się ktoś dziwi na początku że 7L/100km na autostradzie to nie realne (chyba że z silnikiem 1.1) ja mam citroena 2.0 HDI przy 140km/h pali 6,5L wg. komputera :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.07.2012 18:26

Dzisiejszy obiadek w Cro - ok. 8 zł nadwie osoby :lol:
Basiulinek
Cromaniak

Postnapisał(a) Basiulinek » 13.07.2012 19:06

Janusz Bajcer napisał(a):Dzisiejszy obiadek w Cro - ok. 8 zł nadwie osoby :lol:

Januszku! Ty sie suchym chlebem na urlopie nie zapychaj!!!!!! ;)
Goniaa
Cromaniak

Postnapisał(a) Goniaa » 13.07.2012 19:30

Janusz Bajcer napisał(a): nadwie osoby :lol:

na dwie ;)

.... ale mi się udało przyłapać hi, hi....
kleeberg
Koneser

Postnapisał(a) kleeberg » 13.07.2012 19:30

Na diecie jesteś :?: :wink: :lol:
mifal77
Podróżnik

Postnapisał(a) mifal77 » 13.07.2012 19:46

wrzesień 2010 - Makarska
Wydaliśmy na dwie osoby w sumie 3500zł.
Jechaliśmy autem w 2 pary więc przejazd na pół.
Spędziliśmy tam ok 10-11 dni + zwiedzanie Splitu i okolicznych atrakcji + wycieczka a wyspę Hwar i Bol.
Jedliśmy 33% na mieście - pizza, lokalne dania, owoce morza, duży talerz ryb + sporo browarów po knajpach i niezliczoną ilość lodów :) tzw. wielka kugla.
Resztę posiłków przyrzadzaliśmy w apartamencie gdzie większość dań to były różne dobre rzeczy z grilla :) kiełbaski, warzywa no i rybki.
Za apartament płaciliśmy chyba 18Euro (na PLN wychodziło 37zł/os).
Do ceny pobytu wliczam też pamiątki no i chyba 12l rakiji :P.

Jako ciekawostkę dodam, że wyjazd na krym 2011 kosztował nas 2400zł za 5dni :) a jechaliśmy na 14. Więć nie narzekać na ceny !! Bo tam za nic płaci się jak za zboże.
rafalisko30
Cromaniak

Postnapisał(a) rafalisko30 » 13.07.2012 20:14

Piter_M napisał(a):
kanarowski napisał(a):W zeszłym roku w czerwcu byliśmy w 2 osoby w Chorwacji. Wycieczka wyglądała tak, że 7 nocy spędzone w Baśka Voda i 3 noce w Czarnogórze w Św. Stefanie. Z Baśki robiliśmy wycieczki do Medjugorie w Bośni, do wodospadów Krka, Splitu, Trogiru, rejs statkiem Bibe na wyspy, w drodze do Czarnogóry oczywiście przez Dubrovnik, a w Czarnogórze wycieczka do Shkoder w Albanii. Generalnie jechaliśmy z pólnocy Polski przez Słowację, Węgry (przez Balaton) a w drodze powrotnej przez kanion Pivy i Bośnię ze zwiedzaniem Sarajeva i dalej przez Węgry ze zwiedzaniem Budapesztu i dalej Słowacja i do domu. Cała trasa wyniosła 5300 km. Śniadania, obiady i kolacje sami sobie przyrządzaliśmy z małymi wyjątkami, gdyż do restauracji na obiad co któryś dzień chodziliśmy. Kwatery płaciliśmy 20 E za pokój z klimą w Chorwacji i 27 E za taki sam pokój z aneksem kuchennym i łazienką w Czarnogórze. poruszaliśmy się autostradami i magistralą adriatycką. Poruszaliśmy się passatem 2.0 TDI, który średnio palił około 7-7,5 L/100. Do tego ubezpieczenie w PZU dwóch osób i zielona karta. Łącznie wyszło około 1800 zł na osobę. Łatwo policzyć, że połowa budżetu została spalona w cylindrach...

Coś tu ewidentnie cyganisz, albo ci się przez nieuwagę jakaś literka przestawiła.
Licząc koszty paliwa to już wychodzi 2200 zł.
do tego koszty kwatery, winiet i ubezpieczenia to już wychodzi grubo ponad 3600 zł. ... a gdzie tam cała reszta kosztów ... a Ty piszesz że 1800 zł. na osobę wyszło

Jak już chcesz pisać to pisz prawdę :!:

W sumie to mi to lotto, ale wiesz co Piter? Zadałem sobie trochę trudu, policzyłem i tez mi tu coś nie gra....
Wkurza mnie to, bo tak naprawdę mam w tyłku koszty które ponoszą inni.
Dla mnie liczą się tylko moje koszty...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2012 20:45

Nowy sposób na liczenie pobytu w Cro się urodził w paru wcześniejszych postach mianowicie:
dojazd w 2 pary jednym autem (paliwo na pół)
winiety na 2 pary
kwatera jeden pokój na 2 pary (tez na pół)
codzienne pobyty w konobach na 2 pary (np 1 pizza na 2 pary)
inne duperele - zwiedzaniem ect. ect. na 2 pary

Na końcu napis - nam wyszło 3,5 tys. na parę więc tanio.

No jasne, że tanio tylko to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością wyjazdu rodzinnego bo nie daje żadnego miernika (równie dobrze można podać cenę z grupona i pisać, że tyle się wydało). Oczywiście są to jakieś informacje tylko dla mnie i dla wielu forumowiczów w ogóle nieprzydatne bo większość z nas jeździ jednym autem rodzinnie.
Na 3 pary pewnie będzie jeszcze taniej, a na 4 pary jedna pizza też wyjdzie taniutko i się najedzą jak wezmą jumbo za 75 kun, a potem można napisać że do cro się jeździ za tysiąc złoty.
mifal77
Podróżnik

Postnapisał(a) mifal77 » 13.07.2012 21:28

zebik napisał(a):Nowy sposób na liczenie pobytu w Cro się urodził w paru wcześniejszych postach mianowicie:
dojazd w 2 pary jednym autem (paliwo na pół)
winiety na 2 pary
kwatera jeden pokój na 2 pary (tez na pół)
codzienne pobyty w konobach na 2 pary (np 1 pizza na 2 pary)
inne duperele - zwiedzaniem ect. ect. na 2 pary

Na końcu napis - nam wyszło 3,5 tys. na parę więc tanio.

.

Ważna sprawa. Ja śledząc te forum 3lata temu byłem pełen obaw wyjazdu z uwagi na kosmicze ceny :P. Ludzie pisali bzdury, ze trzeba brać wodę z Polski bo tu kosztuje kilkanaście złotych za litr itp.
Na szczęście nie uległem temu zbiorowemu orgazmowi i na miejscu okazało się że słusznie. Jak ktoś chce kupić sobie wodę w barze, sklepie oddalonym 10m od plaży to były ceny jak najbardziej prawdziwe.
W sklepach na mieście kupowaliśmy wode za parę złotych tylko trzeba było ruszyć dupę i nie onanizować sie jak to jest drogo.
Prawda jest taka, że jak ktoś nie ma szacunku dla swoich ciężko zarobionych pieniędzy to i 10k/osobę na tydzień mu nie wystarczy i będzie jeszcze chodził i stękał jak to źle.
Ostatnio edytowano 13.07.2012 21:43 przez mifal77, łącznie edytowano 2 razy
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.07.2012 21:29

Basiulinek napisał(a):

Januszku! Ty sie suchym chlebem na urlopie nie zapychaj!!!!!! ;)
Spoko. Obiad składał się z zupy i drugiego dania.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.07.2012 21:34

Goniaa napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a): nadwie osoby :lol:

na dwie ;)

.... ale mi się udało przyłapać hi, hi....
Wielkie mi przyłapnie :wink: spację zjadłem :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 117
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone