Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrzyska Olimpijskie 2012

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 08.08.2012 22:38

Polacy to wybrany naród przegranych... Niestety sprawdza się to po raz kolejny... Mistrzami świata jesteśmy jedynie w kibicowaniu. Byłem dzisiaj w Gdańskiej strefie kibica na Targu Węglowym. Oprócz Polaków nie kibicował nikt... ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.08.2012 23:23

Siatkarskie ćwierćfinały wszystkie po 3:0 , największy spacerek miała Bułgaria.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 09.08.2012 01:43

Osobiście z siatkarzami wiązałem wielkie nadzieje. Rozczarowany jestem strasznie. Tzw."psów" po nich wieszać nie zamierzam. Sam kiedyś odczuwałem zarówno słodycz zwycięstwa jak i gorycz porażki walcząc sportowo. Oni po meczu z Rosją na pewno mają jeszcze gorszy nastrój niż ja.

Dzisiaj jednak mój entuzjazm siatkarski osłabł wyraźnie. Nie wiem kiedy znowu z takim zapałem zasiądę by im kibicować.

Ubraną późnym popołudniem koszulkę z Orłem w Koronie i napisem Polska cichutko przed chwilą zdjąłem i położyłem w koszu do prania... :cry:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.08.2012 06:39

To zmyła, nie pokazujemy swojej techniki...

...bardzo mi przykro, że przegrali.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.08.2012 06:48

Kurcze, z drugiej strony, jakby nie patrzeć, to, obok drużyny siatkówki plażowej to i tak jest najlepsza drużyna,
jaką posiadamy w Polsce :D

No chyba, że coś mi umknęło ;)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 09.08.2012 06:59

Wielu się emocjonuje igrzyskami, robi si ę z tego święto sportu, ale przy piłce nożnej, to tylko festiwal rozpusty dla działaczy.

Kto słyszał o Bogackiej 2 tygodnie temu ? I kto będzie śledził jej poczynania ?

Kto ogląda "Tyczkę na molo" w Sopocie z całą czołówką na rozbiegu i z zaproszonymi gośćmi ? Ci, którzy akurat byli na spacerze w Sopocie.

Kto słyszał o Bonku ? Niewielu jak sądzę.

Nieliczni znają kilku sportowców, ale większość ich nazwiska poznaje podczas transmisji tv. Za to wielu zna żony piłkarzy, czym jeżdżą, w jakich chatach mieszkają.

Golf wraca na olimpiadę. Sport dla mas. Miliony Polaków już kupuje kije. Za wejściówkę na pole zapłacą z kredytów :wink:

Znamy Majewskiego, bo podwójny złoty medalista to ewenement.

Olimpiada to telewizyjne szoł, tak jak "X Factor", czy "Mam talent", z tą różnicą, że nazwiska z tych drugich pamiętamy dłużej :wink:

Za dwa lata Mundial.
To jest to !

Jak się zakwalifikujemy to ok, jak nie i tak będzie co oglądać i typować wyniki będzie można :P
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 09.08.2012 09:37

Strasznie pierniczysz kaszubskiexpress,po prostu piłka jest najłatwiejsza do uprawiania dla mas,najciekawsza i najpopularniejsza-natomiast igrzyska to święto sportu wszelakiego na najwyższym poziomie i jest to wielka sprawa
Nie trzeba znać sportowców i oglądać regularnie wszystkich poszczególnych dyscyplin aby się emocjonować rywalizacją o medale i zaszczyty.Inna rzecz,że np. ja uwielbiam lekkoatletykę i oglądam dużo zawodów,tak samo większość spotkań Polski w ręczną,siatkę itp
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 09.08.2012 09:50

Pal licho siatkarzy,za chwile znowu cos wygrają a przynajmniej zapełniają kilkunastotysieczne hale kibicami:)
Skandal to jest tutaj:
http://www.trojmiasto.sport.pl/sport-trojmiasto/1,127789,12279294,Londyn_2012__Slabiutki_wystep_gdanskich_oszczepnikow_.html

Podejrzewam jakis nepotyzm polityczny albo przynajmniej lekkoatletyczny.IPN albo GP powinno przeswietlic rodziców i dziadków tych zawodników ;)
Kto wysyła 3 zawodników w jednej konkurencji z dyscyplin,gdzie żaden nie ma szans na medal?
Trzech zawodników w rzucie oszczepem ,żaden nie kwalifikuje sie do finałów,ten trzeci zajmuje 42 miejsce na 42 startujacych...
Taka Saudyjka ,która przybiegła 40 sek za zwyciężczynią w biegu na 800m przynajmniej zebrała oklaski 80 tysiecznej widowni .
Kto bił brawo Polakowi,zajmujacemu ostatnie (42)miejsce w rzucie oszczepem?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.08.2012 10:06

Manga napisał(a):Taka Saudyjka ,która przybiegła 40 sek za zwyciężczynią w biegu na 800m przynajmniej zebrała oklaski 80 tysiecznej widowni .
Kto bił brawo Polakowi,zajmujacemu ostatnie (42)miejsce w rzucie oszczepem?

Jakby rzucił w drugą stronę, to by o nim wszystkie gazety napisały ... ;)
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 09.08.2012 10:20

Gościu rzucił 71 metrów(minimum wynosiło 82 metry) Gdyby rzucił w druga strone to by zabił kogoś na trybunach.Podejrzewam,że nie tylko w gazetach by był ale i we wszystkich telewizjach swiata ;)
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 09.08.2012 10:28

W spiskowej historii dziejów ,istnieje teoria ,ze to polskie kluby piłkarskie opłaciły Australijczyków ,Rosjan i reszte nacji na Olimpiadzie ,by ich "sukcesy" 0-3 umknęły uwadze mediów i kibiców.
Kończą sie Igrzyska a tu patrzymy -w piłkarskich pucharach nie mamy nikogo ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.08.2012 10:54

Kolejny brąz wpadł do medalowego woreczka. Trzeba się cieszyć z każdego medalu. :D
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 09.08.2012 10:56

Manga napisał(a):Gościu rzucił 71 metrów(minimum wynosiło 82 metry) Gdyby rzucił w druga strone to by zabił kogoś na trybunach.Podejrzewam,że nie tylko w gazetach by był ale i we wszystkich telewizjach swiata ;)

Nie ma pewności żeby zabił. Mógłby trafić pomiędzy albo w nogę :wink: .
Bezpieczniejsze przejście do historii zapewniłby sobie rzucając drugą stroną :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.08.2012 11:11

Manga napisał(a):Gościu rzucił 71 metrów(minimum wynosiło 82 metry) Gdyby rzucił w druga strone to by zabił kogoś na trybunach.Podejrzewam,że nie tylko w gazetach by był ale i we wszystkich telewizjach swiata ;)

Znając nasze szczęście olimpijskie, to by nawet w stopę nikomu nie strzelił ;)

Stukamy i stukamy i mamy dziewiąty ... a jakże - brąz.

I znów kobitki.
Jedna się chyba wyłamała :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.08.2012 11:31

Wyłamała się ta co strzelała. Druga jak dobrze rzuci to złoto dorzuci.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Igrzyska Olimpijskie 2012 - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone