Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrzyska Olimpijskie 2012

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Igrzyska Olimpijskie 2012

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.07.2012 12:36

Kibicujemy i komentujemy :idea:

A na wiki śledzimy wyniki :wink: :D

Letnie Igrzyska Olimpijskie 2012

Obrazek

Lista polskich medalistów
Letnich igrzysk olimpijskich Londyn 2012

Złoto 2

Obrazek Tomasz Majewski - Lekkoatletyka, pchnięcie kulą
Obrazek Adrian Zieliński - Podnoszenie ciężarów, kategoria do 85 kg

Srebro 2

Obrazek Sylwia Bogacka - Strzelectwo, karabinek pneumatyczny 10 m
Obrazek Anita Włodarczyk - Lekkoatletyka, rzut młotem

Brąz 6

Obrazek Bartłomiej Bonk - Podnoszenie ciężarów, kategoria do 105 kg
Obrazek Damian Janikowski - Zapasy w stylu klasycznym, kategoria do 84 kg
Obrazek Przemysław Miarczyński - Żeglarstwo, klasa RS-X
Obrazek Zofia Noceti-Klepacka - Żeglarstwo, klasa RS-X
Obrazek Magdalena Fularczyk i Julia Michalska - Wioślarstwo, dwójka podwójna
Obrazek Beata Mikołajczyk i Karolina Naja - Kajakarstwo, kajaki dwójki 500 m

Obrazek
Ostatnio edytowano 01.08.2012 13:37 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 26.07.2012 12:48

Co tu komentować ( w moim przypadku).
Najpierw EURO rozłożyło mi sprzedaż/ruch, teraz IO nie poprawią humoru i nie przybliżą wyjazdu do CRO :cry:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.07.2012 13:05

Maćku - komentować można wydarzenia sportowe na Igrzyskach - sukcesy i porażki.
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 26.07.2012 13:14

Wiem Januszu o co chodzi, tylko jak ja mogę cieszyć się z sukcesów lub porażek :wink: , gdy te sportowe wydarzenia to moja porażka finansowa :(
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.07.2012 13:17

Sport i życie mają wiele wspólnego - m.in. czas sukcesów i czas porażek.
Fatamorgana
Koneser

Postnapisał(a) Fatamorgana » 26.07.2012 13:39

Janusz Bajcer napisał(a):Maćku - komentować można wydarzenia sportowe na Igrzyskach - sukcesy i porażki.

Jak na razie to są pierwsze porażki- organizacyjne.
Liczę na to, że Angole dostaną dobrą nauczkę, bo należy im się za te trumny i kłamliwy, szkalujący materiał BBC.
Wywieszenie flagi Korei Pdn zamiast Pn to są jakieś kompletne jaja a nie profesjonalna organizacja! I kolejny dowód na to, ze Angole mają blade pojęcie o świecie. :lol:
Pomieszczenia dla służb pomocniczych to jakieś baraki obozowe a nie poziom światowej imprezy...

Nie wiem, ale jakoś ich "entuzjazm" dla tych igrzysk w niczym nie przypomina naszej atmosfery na Euro...
Ciekawe, czy przypomną polski wkład w te igrzyska....(a jest on niemały!).

Oby nie było więcej głupich wpadek- nie tylko jak idzie o flagi.
Bo każda taka wpadka psuje obraz wydarzenia sportowego.

Cóż, ciekaw jestem jak ocenią i pokażą Weymouth polskie relacje.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 26.07.2012 13:45

Fatamorgana napisał(a):I kolejny dowód na to, ze Angole mają blade pojęcie o świecie. :lol:

Pierwszą kompromitacją było ubranie własnej reprezentacji w chińskie ciuchy :/

:D
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 26.07.2012 13:47

Fatamorgana napisał(a):Jak na razie to są pierwsze porażki- organizacyjne.

Przed chwilą czytałam blog naszej medalowej nadziei Pawła Rańdy na łamach Gazety Wrocławskiej.
Paweł opisuje "Na razie największym rozczarowaniem i lekkim skandalem jest stołówka, która przywitała nas dziś na śniadanie i obiad wieloma pustymi półmiskami, brakiem owoców i tekstem, że jedzenie jedzie i będzie za około 20 minut... " :lol:
Fatamorgana
Koneser

Postnapisał(a) Fatamorgana » 26.07.2012 13:53

:lol:
No i poza tym, potwierdzenie, że oni mają zupełnego pierd... na punkcie bezpieczeństwa. Wszystkich sprawdzają skrupulatnie a tymczasem w Manchesterze jakiś małolat sobie poleciał samolotem za granicę bez problemu...

Ktoś ich kiedyś tak podsumował: "W kiblach mają instrukcję obsługi- zupełnie jakby ludzie nie wiedzieli jak się z kibli korzysta, każdy kawałek kabla to potencjalne zagrożenie życia dla nieświadomego Brytyjczyka a na wózkach w supermarkecie musi być instrukcja jego używania, żeby sobie takim wózkiem który krzywdy nie zrobił albo komuś zębów nie wybił..."
Co to za kraj???!
:lol:

W dodatku nie rozumiem jak układali plan wydarzeń siatkarzom, skoro nasze asy nawet nie będą na ceremonii otwarcia???
Zawsze mi się wydawało, że ceremonia gromadzi wszystkich uczestników (przede wszystkim sportowców, bo to sa ich igrzyska!) a poza nią to tylko woźni i sprzątacze zostają...
:roll: :twisted:

Anglicy to by najchętniej wszystkim dali swoje tradycyjne breakfast- dziadowskie i byle jakie. Ale...tradycyjne i narodowe! :lol:

Lepiej niech oddadzą żywienie w ręce Hindusów. Ci to potrafią o wiele lepiej. I zdrowiej.

Mógłbym wiele opowiedzieć o brytyjskich absurdach, ale to nie ten temat.
Choć obawiam się, że nadmiar przepisów bezpieczeństwa i gamoniowatość Anglików jeszcze nie raz da znać o sobie na tych igrzyskach.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 26.07.2012 14:08

Myślę, że w porównaniu z za krótkimi łóżkami dla siatkarzy, to bycie na otwarciu igrzysk jest najmniejszym problemem :D

Nasi się już skarżyli, że będą spać ... na podłodze :)

Było nie śpiewać "Pieśni o Małym Rycerzu", bo sobie Angole źle przetłumaczyli ;)
Manga
Cromaniak

Postnapisał(a) Manga » 26.07.2012 14:21

weldon napisał(a):
Fatamorgana napisał(a):I kolejny dowód na to, ze Angole mają blade pojęcie o świecie. :lol:

Pierwszą kompromitacją było ubranie własnej reprezentacji w chińskie ciuchy :/

:D

Ta afera była w Stanach.Choc niewykluczone,ze i Anglicy w Chinach szyli stroje.Polacy też w chińskich ciuchach ;)
Fatamorgana
Koneser

Postnapisał(a) Fatamorgana » 26.07.2012 16:46

Kurde, ależ mają tempo z tymi wpadkami!
Za wp.pl
Przypomnijmy, że w środę piłkarki reprezentacji Korei Północnej odmówiły wyjścia na boisko, po tym jak pomylono flagi i powiesili tę należącą do Korei Południowej. Po meczu organizatorzy przeprosili za pomyłkę, ale zrobili to tak nieudolnie, że znów zaliczyli wpadkę.

W oficjalnym komunikacie przeproszono za błąd, korzystając z nazw "Korea Północna" i "Korea Południowa", które nie są oficjalne. Organizatorzy powinni użyć nazw: Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna oraz Republika Korei. Te błędy rozwścieczyły Unga Changa, który jest przedstawicielem Korei Płn. w MKOL.

...
Nie minęły 24 godziny, a Brytyjczycy zaliczyli kolejną wpadkę. Tym razem chodzi o bilety sprzedane na zawody w skokach do wody. Okazuje się, że organizatorzy sprzedali 4800 wejściówek, z których miejsc nie widać, jak zawodnicy wchodzą do wody. Bilety kosztowały 30-50 funtów. Organizatorzy już zapowiedzieli, że są gotowi zwrócić pieniądze za trefne wejściówki.

Będę miał niezły ubaw z tych debeściaków Anglików...
Ostatnio edytowano 26.07.2012 16:48 przez Fatamorgana, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 26.07.2012 16:47

Amerykańce tak zrobili?
No widzisz, pomyliło mi się. :oops:

Za to coś Angolom z Ukrainą się pomyliło podobno? Ktoś mi coś wspominał :?

Tak z innej beczki, to nam się nie zdarzyło sprzedać .... pięć tysięcy biletów na "miejsca z ograniczoną widocznością" bez poinformowania o tym widzów :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.07.2012 17:05

Jak będzie dużo medali dla Polaków to i problemy organizacyjne nikomu w Polsce nie będą przeszkadzały, a jak będzie "jak zwykle" to się zacznie jęczenie na wszystko, że Anglicy źle jeść dawali, że łóżka za krótkie i biadolenie. Myślę, że Usain Bolt nawet jakby zjadł prażoną łapę jaszczurki to i tak ze 4 medale do Jamajki zawiezie to samo Phelps. Trzeba najpierw wygrywać, żeby potem oceniać organizatorów na chłodno. Błędów nie popełnia ten kto nic nie robi, a koreańcom z północy i ich nowemu adolfowi powini powiesić ścierkę do podłogi zamiast flagi.
Fatamorgana
Koneser

Postnapisał(a) Fatamorgana » 26.07.2012 17:21

Powiedz to sportowcom, którzy jeżdżąc po świcie widzą i wiedzą jakie są standardy...
Mają więc prawo narzekać, skoro jest na co.
Ale ja też mam prawo krytykować i narzekać.
Bo mieszkając kilka lat w UK ciągle słyszałem jacy to oni są najlepsi i że mają zajeb...wysokie standardy.
Wszystkich innych traktują i oceniają z góry najczęściej.
Zapatrzeni w czubki własnych nosów nie mają zakichanego pojęcia o innych krajach i ich możliwościach, technologii, sportowcach i ich dokonaniach.
Jest to kraj wysoce odmienny od reszty Europejczyków.

Skoro Niemcy potrafią doceniać nasze starania i dobrą jakość, to znaczy, że można.
Przypominam też, że Anglicy bardzo chcieli otrzymać EURO 2012 gdyby nam się nie udało zdążyć z przygotowaniami.
Twierdzili, że mają wszystko, żeby taką imprezę zrobić.
No tak, mają. Tylko jakie....

A propos wpadek na wielkich imprezach sportowych, to ta wpadka z flagą przypomina mi mega wpadkę Węgrów podczas MŚw wioślarstwie w ub. roku, gdy zwycięskim Niemkom zagrano... hymn hitlerowskiej III Rzeszy zamiast dzisiejszego....
8O :roll: :lol: 8O 8O 8O :wink:
Ostatnio edytowano 26.07.2012 17:26 przez Fatamorgana, łącznie edytowano 1 raz
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone