Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrzyska Olimpijskie 2012

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 26.07.2012 17:24

No ale musicie przyznać, że pomylić brytyjską reprezentację kobiecej piłki nożnej, składającą się się ze sportowców z Anglii, Walii, Szkocji i Irlandii Północnej z reprezentacją Anglii, jak to zrobiła ... ta właśnie reprezentacja to trzeba zdolnym być :D

Wiesz, ktoś te medale zdobędzie, ktoś nie - inaczej być nie może, ale skoro oni nas tak kontrolowali i zarzucali nam tyle rzeczy, to niech się nie spodziewają, że będziemy przymykać oko na ich "wyczyny" ;)

Pozdrawiam :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 26.07.2012 17:56

W GB już widać pierwsze objawy paniki. :roll:

Ktoś im doniósł o temacie na cro.pl :lol:

Rząd zebrał się na nadzwyczajnym posiedzeniu, a w bbc powołano specjalną ekipę dziennikarzy, która ma na celu szukanie haków na EURO 2012.
Wszystko po to, by zatuszować wpadki w myśl zasady "u nas potknięcia, patrzcie co się na ełro działo". :lol:

Bez kitu, możemy sobie pobiadolić na ich organizację, jeżeli to komuś poprawi humor. Ale opinia o tych igrzyskach i tak będzie pozytywna, choćby nie wiem co.

Nie ma u nich entuzjazmu. A u nas był ?
Oni nie potrzebują igrzysk by podleczyć narodowe kompleksy.

Organizują, bo ktoś tam gdzieś miał taki kaprys. Dla większości społeczeństwa to tylko uciążliwość.
Zresztą u nas było podobnie.

Ciekawe czy będą to standardowe igrzyska zmarnowanych szans i czy uda nam się osiągnąć dwucyfrową liczbę medali ?
Całe szczęście nie ma pompowania balonika jak przed ełro.

A kiedy to się w ogóle zaczyna ?
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 26.07.2012 18:12

No jutro....

Ja nie mieszałbym tej sprawy z leczeniem kompleksów ponieważ jest tu pewna wyraźna róznica. Oni nas krytykowali (wiecie co zimą pisali o stadionie Hutnika gdzie miała trenować ich reprezentacja??? miała być ruina i koszmar bo nie wierzyli, że nasi się w pół roku wyrobią. A dlaczego nie wierzyli? Nie dlatego, że to było niemożliwe, ale dlatego, że mierzyli nas swoją miarą. Oni pracują wolno, rozwlekle i swoim stylem. Nie da się ich zmusić do szybkiego i pilnego działania. Nie ma tam tradycji gonienia na ostatnią chwilę, więc zwątpili i zaczęli dramatyzować. Co było potem i jak im klapy zrzedły- wiemy) jako kraj wschodzący, rozwijający się, który pierwszy raz bierze się za taką imprezę mistrzowską.
U nich to co innego- od dawna robią różne mistrzostwa, mają bazę, fundusze i przewidywalny rynek, u nich masa firm nie splajtowała przez budowę infrastruktury jak u nas i nie ma lawiny pozwów w sądach.
Także bogaty z pozycji lepszego krytykował biedniejszego że mu się nie uda, bo nie może się udać. A tymczasem biedniejszy pokazał że umie i dał radę.
Zatem... ma być z czego dumny.

Odnośnie BBC to ich opiniotwórczość i solidność jest już bardziej dopisywana ze względu na historię kariery tej marki niż ich aktualny stan.
To tak jakby twierdzić, że polska piłka jest dobra, bo nasi 2 razy zdobyli 3 miejsce na Mundialu.... :lol: :wink:

Poza tym, w każdym kraju z czegoś się śmieją. Anglicy śmieją się z Niemców i vice versa (zresztą nie lubią Niemców- w końcu to dwa najbardziej konkurujące kraje na przestrzeni lat- ale paradoksalnie ich szanują za nowoczesne technologie i precyzję w działaniu oraz jakość).
Skoro więc Polskę jako mniej znaną wyśmiewano za zaściankowość i brak europejskiego poziomu A, to przynajmniej teraz- po EURO- okaże się kto zrobił duże postępy a kto tylko ciągnie na tym samym poziomie który już miał.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 26.07.2012 18:18

Kurcze, jeszcze się igrzyska nie zaczęły, to co mamy komentować? :roll:

Że Japsy wlepiły Hiszpanom?

Że nasz judoka wylosował jakiegoś giganta, a Radwańska jakiegoś przeciętniaka?

Sportowcy wykażą się (lub nie ;)) na arenach, a organizatorzy obiecali,
że będzie lepiej, niż w tej "dzikiej" i "pełnej agresji" Polsce, no to patrzymy, jak się to robi w cywilizowanym świecie.

I, kurna, kiepsko się zaczyna :lol:

EDIT: gwoli sprawiedliwości - wioska olimpijska ładna.

No i chyba jednak czytają nas na cro, bo klawo nas powitali. Z fasonem :D
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 26.07.2012 19:35

A jak tam Wasze przewidywania sportowe?
Mnie się wydaje że pewnie nasi sportowcy zakręcą się koło wyniku z dwóch poprzednich olimpiad, czyli tak w granicach 10 medali.
Liczba >10 byłaby dla mnie miłą niespodzianką.
8 lat temu był Korzeniowski, 4 lata temu wioślarze a teraz mamy jakiegoś murowanego faworyta? Chyba nie...
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 26.07.2012 20:19

sandomingo napisał(a): a teraz mamy jakiegoś murowanego faworyta? Chyba nie...

Jak to nie mamy? A siatkarze? I Isia?
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 26.07.2012 20:43

marze_na napisał(a):
sandomingo napisał(a): a teraz mamy jakiegoś murowanego faworyta? Chyba nie...

Jak to nie mamy? A siatkarze? I Isia?

Heh, duch w narodzie nie umiera 8)
Kurcze, zarówno siatkarze jak i Isia mogą równie dobrze odpaść w ćwierćfinale jak i zdobyć medal. Oby...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.07.2012 20:46

Fatamorgana napisał(a):Powiedz to sportowcom, którzy jeżdżąc po świcie widzą i wiedzą jakie są standardy...
Mają więc prawo narzekać, skoro jest na co.

Sportowcy mają twarde uda i dupę jakoś to przeżyją chyba że są miękkim ch.. robieni to niech narzekają. Trzeba wygrywać i wtedy nie ma jęczenia. Jak się przegrywa bo jest się słabym to i rąbek spódnicy będzie przeszkadzał

Fatamorgana napisał(a):Ale ja też mam prawo krytykować i narzekać.
Bo mieszkając kilka lat w UK ciągle słyszałem jacy to oni są najlepsi i że mają zajeb...wysokie standardy.
Wszystkich innych traktują i oceniają z góry najczęściej.
Zapatrzeni w czubki własnych nosów nie mają zakichanego pojęcia o innych krajach i ich możliwościach, technologii, sportowcach i ich dokonaniach.
Jest to kraj wysoce odmienny od reszty Europejczyków.
To, że mieszkałeś w Uk to twoja osobista tragedia, ja tam nie mieszkałem i nie zamierzam - widziałeś co widziałeś i to też są subiektywne odczucia do których oczywiście masz prawo, a ja mam prawo się z nimi nie zgadzać co czynię właśnie. To, że angole są specyficzni to każdy wie, ale niestety to oni dostali olimpiadę, a nie my więc nie ma co się brandzlować teraz, poczekamy na koniec i ocenimy z perspektywy widza, a nie sportowca bo to prawie zawsze zależy od wyniku (spytaj Kozakiewicza czy się nie cieszy z ustawionej - zbojkotowanej przez wiele krajów olimpiady w Moskwie 1980r.)

Fatamorgana napisał(a):A propos wpadek na wielkich imprezach sportowych, to ta wpadka z flagą przypomina mi mega wpadkę Węgrów podczas MŚw wioślarstwie w ub. roku, gdy zwycięskim Niemkom zagrano... hymn hitlerowskiej III Rzeszy zamiast dzisiejszego....
8O :roll: :lol: 8O 8O 8O :wink:

Czasami dzieci płacą za grzechy ojców - a potomkowie faszystów zawsze będą ich potomkami.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 26.07.2012 23:11

zebik napisał(a):...Usain Bolt nawet jakby zjadł prażoną łapę jaszczurki to i tak ze 4 medale do Jamajki zawiezie to samo Phelps.

Te Igrzyska moim zdaniem będą miały wiele niespodzianek. Usain nie zdobędzie złota (prócz sztafety), a Phelpsowi będzie baaardzo ciężko...
Polacy medalowo to będzie raczej porażka. Siatkarze - w miarę realna nadzieja na medal.
Jakież to piękne, że emocjonując się - zobaczymy... :)
Pozdrawiam kibiców :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.07.2012 23:31

Medalowe szanse Polaków

Zobaczymy ile szans się sprawdzi, choć jedna ubyła (Maja kontuzjowana).

Ale jak to w sporcie, trzeba liczyć na przyjemne niespodzianki :wink: :lol:

Na pierwsze medale można liczyć w dniu 3 sierpnia :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.07.2012 06:35

Mogą być niespodzianki :D
Jak ktoś, nagle, dostaje szanse od losu ...

W sumie atmosfera olimpiady może służyć jednym, a zaszkodzić faworytom.
Agnieszka jest murowanym kandydatem do złota ... :)
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 27.07.2012 08:06

Radwańska zdecydowanie nie jest główną faworytką-trudny turniej w krótkim czasie i mocne rywalki,równie dobrze może szybko odpaść jak medal wywalczyć.Murowanych faworytów to mamy np. w wioślarstwie(chodzi przede wszystkim o czwórkę dominatorów która jednak jest już nasycona bo ma złota wszystkich imprez) itp itd

Niepokojąco ciekawe czy jakieś zamachy zorganizują w trakcie IO aby mocniej ruszyć na Syrie,Liban i potem Iran
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.07.2012 08:29

GSM napisał(a):Niepokojąco ciekawe czy jakieś zamachy zorganizują w trakcie IO aby mocniej ruszyć na Syrie,Liban i potem Iran

Sugerujesz, że Angole zabiją swoich obywateli? Czy może juesmani ich zabiją?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.07.2012 08:32

Moją jest :D

GSM napisał(a):Niepokojąco ciekawe czy jakieś zamachy zorganizują w trakcie IO aby mocniej ruszyć na Syrie,Liban i potem Iran

Nie wiem, co masz na myśli pisząc: " czy jakieś zamachy zorganizują (...)aby mocniej ruszyć na", ale mz to jest akurat najmniej ciekawe i wolałbym, żeby te Igrzyska przeszły tak samo spokojnie jak Euro w Polsce :/

Wpadka z tym gówniarzem na lotnisku pokazała, że wszystko może się zdarzyć, ale mam nadzieję, że się nie zdarzy.

Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.07.2012 10:19

Za kilka godzin ceromonia otwarcia Igrzysk :lol:

Ciekawe czym organizatorzy zaskoczą widzów :?:

Ciekawe jakie będą nasze komentarze :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Igrzyska Olimpijskie 2012 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone