Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrzyska Olimpijskie 2012

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.08.2012 07:05

Bardzo ładny konkurs. :D

Ale o co chodziło z tą Niemką to nie wiem w dalszym ciągu. :?:
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 11.08.2012 07:16

Brawo,natomiast ogólnie jest bardzo źle ponieważ trzeciego złota już nie zdobędziemy,a ze srebrami równie krucho czyli najgorszy wynik od ponad 50 lat!(nawet w Seulu przy 2 złotach było sreber 5,a brązowych chyba z 9-10)
Niestety,ale leśne dziady siedzą w każdym niemal związku sportowym i myślą o czymś innym aniżeli wyniki...tutaj jest istota problemu
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.08.2012 07:17

Nooo, obudziliśmy się w nowej Polsce.
Mityczne dziesięć medali zdobytych, można zadąć w surmy :lool:

A dziś jeszcze może się okazać, że w Polsce będziemy oglądać kolejną złotą medalistkę.
A może dwie, kto wie :wink:

Ale o co chodziło z tą Niemką to nie wiem w dalszym ciągu.

Tu masz z grubsza opisane

http://www.sport.pl/londyn2012/1,125850,12292327,Londyn_2012__Jak_Betty_Heidler_wyrwala_braz_sedziom.html

Swoja droga takiej ilości błędów sędziowskich na Igrzyskach to sobie nie przypominam.

wojan napisał(a):
turan napisał(a):-

turan napisał(a):---

Ło matko Turan .... wszyscy tu już znamy Twoje poglądy polityczne i nie musisz ich przy każdej okazji przypominać ... :evil: To jest wątek o olimpiadzie, Anita Włodarczyk przed chwilą zdobyła medal i z tego się cieszmy ... :D

No, ale o co chodzi. Przecież jest w temacie. Pierwszy post analiza, drugi ironiczna odpowiedź na żart Pana Janusza.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.08.2012 07:20

THX Anita, spomen Kama ...

Jacek S napisał(a):Bardzo ładny konkurs. :D

Ale o co chodziło z tą Niemką to nie wiem w dalszym ciągu. :?:

Ma III miejsce. Sędziowie znów dali ciała.
http://www.sport.pl/londyn2012/1,125850 ... dziom.html
Mz to niesprawiedliwe w stosunku do Chinki, która odpuściła sobie ostatni rzut mając brąz w kieszeni :/
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.08.2012 07:26

Kiepura napisał(a):
Ale o co chodziło z tą Niemką to nie wiem w dalszym ciągu.

Tu masz z grubsza opisane

http://www.sport.pl/londyn2012/1,125850,12292327,Londyn_2012__Jak_Betty_Heidler_wyrwala_braz_sedziom.html

Dzięki.
Wychodzi na to, że mamy dużo szczęścia z tym srebrem...szkoda Chinki-kruszynki...
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 11.08.2012 08:10

GSM napisał(a):Te miliony oglądające występy na Igrzyskach kontra historyczne ME w Polsce to żadna różnica tak naprawdę ponieważ na Igrzyskach jest tego bardzo dużo i przez cały dzień,a ME= dwa mecze(a w dalszej fazie jeden) dziennie wieczorem.

Tym bardziej działa to na niekorzyść Igrzysk. Żeby obejrzeć mecz, musiałeś włączyć kanał z transmisją. Na Igrzyskach lecą relacje nieustannie. Od rana do nocy. Wczoraj wieczorem na TVP1 TVP 2 TVP Sport i jeszcze kilku innych. Ludzie, którzy nie pasjonują się tą imprezą czasami nie mają wyboru, więc te wyniki oglądalności o kant doopy rozbić.

GSM napisał(a):Ogólnie piłka nożna jest światowym sportem numer 1 więc jako taka przyciąga większą uwagę aniżeli inne pojedyncze sporty,ale jako całość raz na lata tworzą coś szczególnego

Oczywiście, ze tak. Oglądam czasami Igrzyska, wczoraj przy rzutach Anity były emocje, ale szału nie ma.

Zwróć uwagę, że zdobywamy medal i jest kilka wpisów, bez euforii.

Kiepura napisał(a):Trzy godziny i nic :?: 8O
Żadnego responsu :?: :?: :?:

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie forum to nie wszystko.

Tak na marginesie.
Austria, która nie zdobyła żadnego medalu nie śpiewa "Nic się nie stało", ale informuje, że czasy olimpijskiej turystyki się skończyły i sejf z kasą zostaje zamknięty a na następne Igrzyska pojadą zawodnicy z ponadprzeciętnymi wynikami, czyli może pojechać kilku.

8)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.08.2012 08:45

kaszubskiexpress napisał(a):... informuje, że czasy olimpijskiej turystyki się skończyły i sejf z kasą zostaje zamknięty a na następne Igrzyska pojadą zawodnicy z ponadprzeciętnymi wynikami, czyli może pojechać kilku.

Kiedyś, dawno temu, w czasach przedmałyszowych, takie same głosy mówiono o naszych skoczkach narciarskich, że dno, że szkoda pieniędzy, że koniec z wyjazdami na koszt podatnika, a Tajner czy któryś tam odpowiadał, że jeżeli nie będziemy brali udziału w międzynarodowych turniejach, to gie... będzie ze skoków, że stracimy kontakt z czołówka i że w życiu tego nie odrobimy.

Potem przyszedł Małysz, teraz, w sumie, też nie jest źle.

I bądź tu mądry :roll:

Mnie wkurzają dwie rzeczy ... no, trzy ;) błędy sędziów - w dzisiejszych czasach, kiedy nawet sobie matrixa robią w niektórych konkurencjach nie potrafią skorygować na bieżąco swojej decyzji, ba, świadomie naginają decyzje, tak, jak z ta nasza bokserką i nie tylko.
Drugie - olimpiada jest miejscem, gdzie forma powinna być taka, że się bije rekordy. Jeżeli nie olimpijskie, czy krajowe, to chociaż życiowe, a tu ... gucio :/
Mało kto pobił nawet tegoroczne osiągnięcia, nie mówiąc o życiowych ...

A trzecie nieważne.
Po prostu straciłem szacunek do, przynajmniej jednej osoby, startującej na olimpiadzie, a zyskałem do innych, o których wcześniej nie miałem pojęcia, że istnieją.

Dziś chód na 50 km ... Emocje będą ? ;)

:mrgreen:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 11.08.2012 08:56

weldon napisał(a): Tajner czy któryś tam odpowiadał, że jeżeli nie będziemy brali udziału w międzynarodowych turniejach

Zgoda, ale brać udział w zawodach, to jedno a pojechać na Igrzyska gdy jest szansa na 8 dziesiątkę, to drugie.
8)

weldon napisał(a):Dziś chód na 50 km ... Emocje będą ? ;)

Oczywiście, że będą, każdy z nas kiedyś doszedł, chociaż pewnie nie każdemu przytrafiły się owacje :P :P :P
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.08.2012 09:37

kaszubskiexpress napisał(a):Zgoda, ale brać udział w zawodach, to jedno a pojechać na Igrzyska gdy jest szansa na 8 dziesiątkę, to drugie.
8)

Motywacja, mój drogi, motywacja i to nie mówię o motywacji finansowej,
bo taką to powinny dać dopiero kontrakty wynikające z osiągnięć na igrzyskach,
ale ta, która nakazuje dać z siebie wszystko, jak zakładasz koszulkę z tym wywalczonym w końcu orłem na koszulce.

Niech to będzie i ósma dziesiątka - ważne, żeby dać z siebie wszystko i przeskoczyć samego siebie, bo to jest najtrudniejsze.
Na innych zawodników wpływu nie masz - na tym właśnie polega sport - ale masz wpływ na to, żeby z jakiejś zapadłej dziury pojechać do Londynu i pokazać, że potrafisz walczyć, nawet o odległą pozycję, to inna inszość.

Ja mam już swoich bohaterów tych zawodów i nie zawsze są to medaliści ...

Gdyby na te igrzyska nie pojechali, to nawet tego bym nie miał :)

Antybohaterów też mam ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.08.2012 12:49

Jacek S napisał(a):Dzięki.
Wychodzi na to, że mamy dużo szczęścia z tym srebrem...szkoda Chinki-kruszynki...

Anita walczyła do ostatniego rzutu, gdyby nie to, byłaby trzecia.
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 11.08.2012 16:46

Meksykańska fala na Wembley...Brazylia na kolanach ;)
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 11.08.2012 18:54

Cyrkowy finał pięcioboju nowoczesnego .Bieg połacząny ze strzelaniem...tylko Janusz Bajcer moze pamiętać jak zwycięzał Pyciak-Peciak ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.08.2012 19:01

Kilku pamiętających jeszcze się znajdzie :oczko_usmiech:

Było wtedy jeszcze sześć złotych :D

I szóste miejsce w klasyfikacji medalowej. :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.08.2012 19:05

Ja miałem w liceum dwie palarnie (znaczy się w kiblach paliliśmy) i jedna z nich była imienia Pyciaka-Peciaka.
( A druga - Jaracza ;)).

Liczy się? :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.08.2012 19:31

Pyciak-Peciak.
Przecież to tak niedawno było. :D

Pamiętam jak dziś jak biegł. Jakieś takie śmieszne pętle były na trawie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Igrzyska Olimpijskie 2012 - strona 30
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone