Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrzyska Olimpijskie 2012

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.08.2012 12:00

Janusz Bajcer napisał(a):Wyłamała się ta co strzelała. Druga jak dobrze rzuci to złoto dorzuci.

Lubię te wyłamujące się :D

Był ktoś może przy tym, jak go komentator zapowiadał?:

Obrazek :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.08.2012 07:16

GSM napisał(a):Strasznie pierniczysz

Głębokie, naprawdę.

GSM napisał(a):po prostu piłka jest najłatwiejsza do uprawiania

Przekonaj naszych piłkarzy.

GSM napisał(a):natomiast igrzyska to święto sportu wszelakiego na najwyższym poziomie i jest to wielka sprawa

Pełna zgoda, ale ja pisałem o polskich sportowych popisach, więc o jakim najwyższym poziomie piszesz ?
Jeden Jamajczyk zdobył więcej złotych medali na 2 igrzyskach, co Polacy w ciągu ostatnich 20 lat, czy jakoś tak.

GSM napisał(a):Inna rzecz,że np. ja uwielbiam lekkoatletykę i oglądam dużo zawodów,tak samo większość spotkań Polski w ręczną,siatkę itp

Ok. To zapytaj sąsiada zza biurka czy zna nazwisko tego (tej ), która (y) zajął drugie miejsce w którejkolwiek dyscyplinie a potem zapytaj przypadkowego przechodnia, kto zajął 2 miejsce w czasie EURO.
Napisałem, ze nieliczni są pasjonatami. Jest widowisko, jest oglądalność. Jeden Małysz przyciągnął 13 mln ludzi przed tv o 3 nad ranem. Igrzyska oglądało 4 mln widzów, ale otwarcie, poszczególne dyscypliny ogląda znacznie mniej.

O tym pisałem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2012 07:54

Mamy jeszcze trzy medalowe szanse. Nawet na trzy złote :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.08.2012 08:03

kaszubskiexpress napisał(a):
GSM napisał(a):po prostu piłka jest najłatwiejsza do uprawiania

Przekonaj naszych piłkarzy.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kurde, przecież Legia wygrała ... no wiem, ledwo, ledwo, ale wygrała ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2012 10:45

Manga napisał(a):Kto wysyła 3 zawodników w jednej konkurencji z dyscyplin,gdzie żaden nie ma szans na medal?

Cała trójka zdobyła olimpijskie paszporty uzyskując wymagane minimum, miala więc pełne prawo startu w Igzrzyskach :idea:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2012 11:43

Janusz Bajcer napisał(a):Mamy jeszcze trzy medalowe szanse. Nawet na trzy złote :D

No i klapa mistrza świata :( jedna szansa na jakikolwiek medal utopiona :x
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2012 12:17

Panie bronią homoru polskich wioseł :lol: Marta w finale, jutro trzymamy kciuki :idea:
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 10.08.2012 13:00

kaszubskiexpress napisał(a):Wielu się emocjonuje igrzyskami, robi si ę z tego święto sportu, ale przy piłce nożnej, to tylko festiwal rozpusty dla działaczy.

Kto słyszał o Bogackiej 2 tygodnie temu ? I kto będzie śledził jej poczynania ?

Kto ogląda "Tyczkę na molo" w Sopocie z całą czołówką na rozbiegu i z zaproszonymi gośćmi ? Ci, którzy akurat byli na spacerze w Sopocie.

Kto słyszał o Bonku ? Niewielu jak sądzę.

Nieliczni znają kilku sportowców, ale większość ich nazwiska poznaje podczas transmisji tv. Za to wielu zna żony piłkarzy, czym jeżdżą, w jakich chatach mieszkają.

Golf wraca na olimpiadę. Sport dla mas. Miliony Polaków już kupuje kije. Za wejściówkę na pole zapłacą z kredytów :wink:

Znamy Majewskiego, bo podwójny złoty medalista to ewenement.

Olimpiada to telewizyjne szoł, tak jak "X Factor", czy "Mam talent", z tą różnicą, że nazwiska z tych drugich pamiętamy dłużej :wink:

Za dwa lata Mundial.
To jest to !

Jak się zakwalifikujemy to ok, jak nie i tak będzie co oglądać i typować wyniki będzie można :P

Możliwe,że o tym pisałeś,ale to jakoś absurdalnie i na siłę lekceważąco brzmi więc się odniosłem.Przecież ważne jest to co dla ogółu ma znaczenie,a dla każdego narodu 1 medal jego reprezentanta jest wspanialszy i sprawiający większą radość niż dziesiątki medali np. Phelpsa.Igrzyskami ludzie emocjonują się tak samo jak MŚ w piłce nożnej
(przecież większość oglądająca wielkie turnieje mistrzowskie w piłkę kopaną to tacy sami laicy jak ci od Igrzysk i też znają przede wszystkim gwiazdy).
Lekkoatletyką interesują się masy całe i chyba nawet nie zdajesz sobie sprawy z popularności tej dyscypliny

Natomiast odnośnie tego Jamajczyka i medali w ciągu ostatnich 20 lat to wogóle nie rozumiem-od Barcelony 1992 do dnia dzisiejszego zdobyliśmy 24 złote,25 srebrnych i 30 brązowych,ale nawet jakby było mniej to co to zmienia?
Każdy chce jak najwięcej,ale chodzi o emocjonowanie się tym co człowiekowi sprawia radość.Jak tego nie czuje to nie ogląda,nie interesuje się i nie ma sprawy-tak samo w drugą stronę
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.08.2012 14:01

GSM napisał(a):Możliwe,że o tym pisałeś,ale to jakoś absurdalnie i na siłę lekceważąco brzmi więc się odniosłem.

Nie lekceważę pasjonatów Igrzysk, ale tę sztucznie dmuchaną atmosferę wokół tej imprezy.
To różnica.

GSM napisał(a):Igrzyskami ludzie emocjonują się tak samo jak MŚ w piłce nożnej

Otwarcie Olimpiady obejrzało 3,8 mln widzów w Polsce.
Mecz PL-I w Siatkę ok 6 mln, ale to nie dziwi, bo siatkówką jest naszą drugą narodową pasją po nodze.

Każdy występ Polaków ogląda od 2,4 do 3,8 mln. To dane z pierwszych dni, z każdym dniem było gorzej. "Klan" ma chyba większa oglądalność.

Średnia oglądalność meczu ostatniego EURO to 6,8 mln a meczu Polaków to 13,7-14,7 mln.

Dostrzegasz różnicę ?

GSM napisał(a):Lekkoatletyką interesują się masy całe i chyba nawet nie zdajesz sobie sprawy z popularności tej dyscypliny

Masy ???
Dzięki za ten wpis, bo naprawdę nie miałem tej świadomości. Mimo wszystko jestem pewny, że chodzi o oglądanie a nie pasję.

Wiesz dlaczego piłka jest taka popularna, bo gra w nią każdy a ilu robiło fiflaki na macie gimnastycznej. Moja żona 3 lata "biegała" po równoważni a Igrzysk nie ogląda. Gdy leci mecz, to ogląda ze mną i gdy zdarzy mi się wyjść a pada bramka, to na moje pytanie kto strzelił krzyczy, że jakiś Replay. :wink: ale ogląda, bo lubi.

GSM napisał(a):Natomiast odnośnie tego Jamajczyka i medali w ciągu ostatnich 20 lat to wogóle nie rozumiem-od Barcelony 1992 do dnia dzisiejszego zdobyliśmy 24 złote,25 srebrnych i 30 brązowych

Pisząc o Jamajczyku rzeczywiście chciałem okazać swój nastrój. Dość mam tego pieprzonego hymnu "Nic się nie stało".

Kuźwa stało się i już.
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 10.08.2012 14:26

O popularności piłki już pisałem kiedy stwierdziłem,że "najłatwiej się w nią gra" bo wystarczy...piłka i każdy dzieciak to robi.Sztuczna dmuchana atmosfera jest niestety zawsze przy okazji imprez mistrzowskich czego najlepszym i ekstremalnym przykładem były niedawne Mistrzostwa Europy zwane "Euro to,Euro tamto...".Jak ktoś lubi sport to nie zwraca uwagi na otoczkę aby się nie "zrzygać".
Te miliony oglądające występy na Igrzyskach kontra historyczne ME w Polsce to żadna różnica tak naprawdę ponieważ na Igrzyskach jest tego bardzo dużo i przez cały dzień,a ME= dwa mecze(a w dalszej fazie jeden) dziennie wieczorem.Ogólnie piłka nożna jest światowym sportem numer 1 więc jako taka przyciąga większą uwagę aniżeli inne pojedyncze sporty,ale jako całość raz na lata tworzą coś szczególnego
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 10.08.2012 17:47

Trzy godziny i nic :?: 8O

Żadnego responsu :?: :?: :?:

A tu piękna Joasia do finału awansowała.
Może medalu nie będzie, ale za to jaki piękny sukces.

Obrazek

http://www.se.pl/multimedia/galeria/91591/179614/joanna-mitrosz-najadniejsza-polska-olimpijka/

Wstydźcie się bliskomorzanie, że zapomnieliście o swojej krajance :D

Obrazek

http://celebryci-bette.blogspot.com/2012/01/joanna-mitrosz.html

Edit.

Jakby ktoś chciał się zapoznać z pięknem tej dyscypliny w wykonaniu panny Mitrosz to

Obrazek

tu można...

albo i tutaj tego sporo
Ostatnio edytowano 10.08.2012 18:09 przez Kiepura, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.08.2012 18:00

Piękny i ... całkiem zgrabny ;)
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 10.08.2012 20:21

Janusz Bajcer napisał(a):Mamy jeszcze trzy medalowe szanse. Nawet na trzy złote :D

No to będzie AMBER GOLD :lol:
A potem powrót do rzeczywistości by OLT Expres...
W razie czego doradzi Michał, prawnuk słynnego dziadka i syn Ukochanego Przywódcy - doradca Złotego Ambera z pięcioma wyrokami :twisted:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 10.08.2012 21:20

turan napisał(a):Jest taka teoria, że sport jest odzwierciedleniem siły państwa.

Potęgę naszego państwa najlepiej obrazuje historia lotu pewnego statku powietrznego o numerze bocznym 101.

Ale równie dobrze nasze "ogromne sukcesy" ilustrują występy olimpijskie naszych sportowców.
Oprócz hucpy medialnej są jeszcze wymierne wskaźniki stanu państwa - nawet te sportowe.

turan napisał(a):
No to będzie AMBER GOLD :lol:
A potem powrót do rzeczywistości by OLT Expres...
W razie czego doradzi Michał, prawnuk słynnego dziadka i syn Ukochanego Przywódcy - doradca Złotego Ambera z pięcioma wyrokami :twisted:

Ło matko Turan .... wszyscy tu już znamy Twoje poglądy polityczne i nie musisz ich przy każdej okazji przypominać ... :evil: To jest wątek o olimpiadzie, Anita Włodarczyk przed chwilą zdobyła medal i z tego się cieszmy ... :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2012 21:23

:D Brawo ANITA :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Igrzyska Olimpijskie 2012 - strona 29
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone