Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane czy Zivogosce

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Reniagoj
Podróżnik
Igrane czy Zivogosce

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reniagoj » 14.06.2009 23:22

:wink:
Od trzech dni sobie czegoś szukam i dostałam juz kociokwiku.
Ma to być apartament koniec sierpnia i początek września.
Znalazłam w Igrane 200m od morza za 35 Euro z klimą i w Zivogosce za 30 Euro bez klimy, ale jakiś ładniejszy, przynajmniej na fotce i 50 m od morza.
Pytania:
1. Argumenty za miejscowością jedną i druga
2. Czy bez klimy w tym czasie to duży dyskomfort
3. Cena jedzenia jak się samemu żywić, czy opłaca się coś brać
4. Jak reagują miejscowi na pieski, bo zabieram dwa yoraski, jak to jest na plaży z pieskami i w restauracjach czy kawiarniach
5. Jak to jest z tą magistralą w Zivogosce, czy jest uciążliwa?

Pozdrawiam forumowiczów :papa:
filar
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) filar » 15.06.2009 02:30

Jutro rano startujemy do Zivogosce, za dwa tygodnie mogę Ci opisać wrażenia .....
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 15.06.2009 06:35

Reniagoj napisał(a)::wink:
Od trzech dni sobie czegoś szukam i dostałam juz kociokwiku.
Ma to być apartament koniec sierpnia i początek września.
Znalazłam w Igrane 200m od morza za 35 Euro z klimą i w Zivogosce za 30 Euro bez klimy, ale jakiś ładniejszy, przynajmniej na fotce i 50 m od morza.
Pytania:
1. Argumenty za miejscowością jedną i druga
2. Czy bez klimy w tym czasie to duży dyskomfort
3. Cena jedzenia jak się samemu żywić, czy opłaca się coś brać
4. Jak reagują miejscowi na pieski, bo zabieram dwa yoraski, jak to jest na plaży z pieskami i w restauracjach czy kawiarniach
5. Jak to jest z tą magistralą w Zivogosce, czy jest uciążliwa?

Pozdrawiam forumowiczów :papa:

Mieszkałem dwa lata temu między Igrane a Zivogosce "gdzieś tak prawie" po środku drogi. Zivogosce jest troszeczkę mniejsze, spokojniejsze... żebyśmy się dobrze zrozumieli, Igrane to nie jest wielki kurort :D
Bardzo mi się tam podobało, jeśli cenisz sobie spokój, ciszę i piękne widoki, to dobrze wybrałaś. Zastanawia mnie tylko ta odległośc do plaży. 200 m to dość daleko, biorąc pod uwagę fakt, że Igrane jest dość "zwarte". Klima... ja nie miałem, ale moje okna wychodziły na góry, więc w ciągu dnia miałem cień. Na temat piesków też wiele nie mogę powiedzieć, bo z psem na wakacje nie jeżdżę, ale myślę, że po pierwsze pieski masz doś małe, po drugie turystów pod koniec sierpnia czy też na początku września nie będzie zbyt wielu :)
Jakbyś chciała jakieś przykładowe fotki to się odezwij adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 15.06.2009 06:51

Poczytaj m.in. te wątki :wink:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=19183&highlight=
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=22642&highlight=
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=18280&highlight=
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=16542&highlight=

Później znajdź poprzez wyszukiwarkę relację z podróży z Igrane i Zivogosce (jest kilka w archiwum :wink: ), poczytaj , wybierz i jedź .... :D
Reniagoj
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reniagoj » 15.06.2009 19:33

:) Dzięki jorguś, przeczytałam wszystkie zapodane linki. Fotki też obejrzałam i dziś wpłaciłam zaliczkę do Igrane. mam nadzieję, że nie pożałuję. Wybór apartamentów miałam niewielki, bo z pieskami. Myślę, że mogłabym pytać nawet tam gdzie nie wystawili ikonki , że z pieskami można, ale po co się prosić. Mam zamiar po dradze zahaczyć o Plitvickie. I tu moje pytanie, czy mogę tam z pieskami chodzić. Może ktoś ma na ten temat wiedzę :?:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 15.06.2009 19:54

U nas w wiosce piesków dostatek - miejscowi też mają swoje. Ale pełno turystów przyjechało z różnymi :)
fajnie jest, każdego se mozna poczochrać :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.06.2009 07:42

Reniagoj napisał(a)::)...zahaczyć o Plitvickie. I tu moje pytanie, czy mogę tam z pieskami chodzić.[/b] Może ktoś ma na ten temat wiedzę :?:

Lubelski pisze, że można (patrz Relacje).

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone