Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar - Vrboska - czy warto jechać ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rumburak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rumburak » 05.04.2006 09:11

Witam. W tym roku chciałbym wyjechać na Hvar do miejscowości Vrboska. Jeśli ktoś był i chciałby się podzielić informacjami o mieście, plażach oraz o hotelu Adriatic ( podobno daleko od centrum ), to byłbym wdzięczny. Pozrawiam. :D
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 05.04.2006 13:11

Vrboska to mała, cicha miejscowośc. Moim zdaniem bardzo przyjemna a Hvar piękny.

Na forum pojawiały się wypowiedzi osób, które wybrały tą miejscowość na pobyt więc spróbuj może wpisać do wyszukiwarki nazwę miejscowości.
mala
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mala » 05.04.2006 19:47

juz dwa razy bylam we Vroskiej w hotelu Adriatic i wybieram sie tam 3 raz :D hotel faktycznie polozony jest dalej od centrum ok 20 min spacerkiem- ale nad samym morzem gdzie sa wspaniale plaze! ja najbardziej lubie tkzw " dzika " pokoje w hotelu z balkonami wyzywienie ok. jak masz pytania sluze pomoca.. a z ciekawosci z jakim biurem jedziesz?
rumburak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rumburak » 06.04.2006 06:44

Chcę jechac z Rego-bis, może ktoś był z tym biurem ? Jeszcze mam jedno pytanie - czy w Vrboskiej jest wypożyczlnia skuterów, ponieważ chciałbym sobie trochę pozwiedzać wyspę. Chociaż nie wiem czy to aby dobry pomysł, zważywszy na bardzo niebezpieczne ( podobno ) drogi.
Ostatnio edytowano 06.04.2006 09:29 przez rumburak, łącznie edytowano 1 raz
mala
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mala » 06.04.2006 07:09

nawet nie wiedzialam ze Rego bis ma w ofercie Vrboska-to pierwszy rok.. oczywiscie ,ze mozna pozyczyc skutery,samochody nie ma problemu a co do drog to mozesz wybrac-np sa dwie drogi do miasta Hvar jedna "normalna" druga tzwn "stara" i to ona powoduje szybsze bicie serca - ale jakie widoki! jesli to nie tajemnica to w jakim terminie jedziesz?
rumburak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rumburak » 06.04.2006 07:23

Jeśli wszystko dobrze pójdzie to pojadę 11 sierpnia. Na forum widziałem zdjęcie "słynnego " tunelu, przy którym był znak "zakazu wjazdu" dla motorowerów. Na której drodze jest ,ów tunel ?
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 06.04.2006 07:30

rumburak napisał(a):Jeśli wszystko dobrze pójdzie to pojadę 11 sierpnia. Na forum widziałem zdjęcie "słynnego " tunelu, przy którym był znak "zakazu wjazdu" dla motorowerów. Na której drodze jest ,ów tunel ?

Tunel jest na drodze z Jelsy/Vrboskiej na południowe wybrzeże, do Ivan Dolac i Zavali. Jest jeszcze droga szutrowa, która górą omija ten tunel i zapewne można ją pokonać skuterem... I wydaje mi się, że WARTO!

PozdraV
J.
mala
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mala » 06.04.2006 07:38

to moze sie spotkamy ja jade na pewno od 4.07 a pozniej jeszcze w sierpniu..z biurem z ktorym jezdze co roku do tej pory tylko oni mieli ten hotel a nietaktem bedzie jak zapytam o cene? Faktycznie przez ten tunel moga przejechac tylko autka ale osobiscie widzialam tam wariatow nawet na rowerze!tunel ten nie jest na drodze do Hvaru wiec nie jest to droga o ktorej wspmomnialam ale na pewno wart zobaczenia.
rumburak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rumburak » 06.04.2006 07:57

Myślę, że tajemnicy nie zdradzę - 1190 + 280 ( autokar ) = 1470 PLN. A z "Twoim" biurem ile kosztuje, jeśli można zapytać.
mala
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mala » 06.04.2006 08:03

troche taniej pewnie maja lepsze uklady :) 1090zl + 25euro za takse klimatyczna i prom
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 06.04.2006 10:34

rumburak napisał(a):czy w Vrboskiej jest wypożyczlnia skuterów, ponieważ chciałbym sobie trochę pozwiedzać wyspę. Chociaż nie wiem czy to aby dobry pomysł, zważywszy na bardzo niebezpieczne ( podobno ) drogi.

Na Hvarze mieszkałam na kempie w Milnej, gdzie poznałyśmy Australijczyka i Szwedkę - wypożyczyli skuter i tak zwiedzali wyspę. Nie dopytałam się którędy podróżowali, ale generalnie zachwyceni. Połowa turystów z Hvaru (miasta) też korzystała ze skuterów, więc prawdopoodnie nie ma się czego obawiać :D
rumburak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rumburak » 06.04.2006 11:05

No to znowu będzie jazda, na skuterku oczywiście. W ubiegłym roku w ten sposób zwiedzałem Korczulę, bardzo fajna sprawa. Nawet zjechałem do Pupnackiej Luki, kto tam był to wie o co chodzi. Pozdrawiam wszystkich sympatyków Chorwacji.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 06.04.2006 20:45

Za zjazd do Pupnackiej podzwiam :D , byłam widziałam. Plaża piękna ale dojazd troszkę "niewygodny" hehehe.

Drogi na Hvarze nie są aż tak straszne, a za to można podziwiać widoki. Moi znajmoi wyporzyczali skutery ... i jeździli również przez tunel - nie ma problemu by go przejechać na zielonym świetle i nawet nie tamowali ruchu :wink: (bo w rzeczywistości te skutery nie są aż tak wolne jakby się mogło wydawać).
wisla
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wisla » 18.04.2006 18:53

Vrboska, piekna miejscowość. Mieszkaliśmy w centrum, w nowych apartamentach. Wspaniałe warunki. Wioska piękna, nie za mała, nie za duża... Byliśmy w czerwcu więc nie było tłoku. Knajpki pootwierane do póżna. Wspaniała atmosfera. Zwiedzilismy całą wyspe samochodem. Drogi bardzo widokowe. Ja miałam stracha podczas tych podróży, ale nie wydarzyło sie nic i żadnego zdarzenia też nie widzieliśmy, a jeździliśmy duzo. Najpiękniejsza miejscowość na Hwarze to wg nas Śv. Nedjela. Byliśmy tam kilka razy. Cudne widoki i urokliwa plaża. Mieszkało sie super we Vrbosce właśnie dlatego,że lubimy p[owłóczyć się wieczorami po knajpkach, popatrzeć na ludzi... Polecam
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 08.07.2007 14:17

Mam pytanie do osób, które odwiedziły Vrboskę, czy pływają z niej taksówki wodne na pobliską wysepkę Zecevo, bo w necie znalazłem, że tylko z Jelsy :?

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone