Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar czy Brac? Ewentualnie coś w tym rejonie.

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Szaula
Autostopowicz
Hvar czy Brac? Ewentualnie coś w tym rejonie.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szaula » 02.08.2012 15:57

Witam wszystkich,
Chce wybrać sie we wrześniu z chłopakiem do Chorwacji. I nie moge zdecydować sie co wybrać Hvar czy Brac? Zależy mi przede wszystkim na ładnych widokach i zeby coś sie działo. Nie koniecznie musi to byc bardzo imprezowe miejsce, ale zeby było gdzie wyjść wieczorem, a w dzien napawac sie urokami pięknych widoków. Co polecacie? Nie koniecznie musi to byc hvar lub brac, ale akurat te dwie wyspy mnie zainteresowały. Szukam miejsca do ktorego łatwo można dostać sie ze splitu.:)
aniolhc
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniolhc » 02.08.2012 16:27

Ze Splitu to wszędzie łatwo :)
Ja przy wyborze wyspy kierowałem się jej kształtem i Hvar wydała mi się ciekawsza co się utwierdziło przy przeglądaniu relacji z wypraw :)
Horas91
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Horas91 » 02.08.2012 16:35

Mogę się mylić... ale w małych wsiach <15 domów to za wiele się nie dzieje :)

Przynajmniej na Hvarze :wink:
aniolhc
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniolhc » 02.08.2012 17:23

Z jednej strony jak się jedzie na urlop i ma się coś dziać to proponował bym Mielno albo Międzyzdroje :) Wychodzę z założenia, że jak już przejadę to 1600km to jednak wolał bym by się za wiele nie działo w okolicy, w której przyjdzie mi przebywać. Ale to takie moje zdanie:)
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 02.08.2012 17:42

:) :) Powiem tak a wiem co mówię obie wyspy są ciekawe i warte obejrzenia wszystko sprawa gustu na Hvarze i Bracu byłem po 2 razy i jeszcze mam niedosyt radze przeglądnąć relacje z tych wysp i na podstawie tego podjąć decyzje powodzenia pozdrawiam
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 02.08.2012 21:32

Piękne widoki i żeby coś się działo to zdecydowanie Orebic lub vis-a-vis Korcula ... jeżeli musi być Hvar , to proponuję Podstine ... 2km. od centrum Hvaru :D
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 02.08.2012 21:45

Horas91 napisał(a):Mogę się mylić... ale w małych wsiach <15 domów to za wiele się nie dzieje :)
Przynajmniej na Hvarze :wink:

Jeśli ktoś szuka rozrywki, to wsi nie wybiera.. tylko miasto....Książe Harry na brak rozrywek w Hvarze nie narzekał.. nie tylko on zresztą....

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne