Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

HELP co mam wybrac :-(

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rosa
Globtroter
HELP co mam wybrac :-(

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosa » 01.07.2006 14:00

Prosze o pomoc w sprawie wyboru miejscowosci. Zastanawiam sie nad Boska voda, Podgora, Makarska,Brela. Jestesmy gropa 14 osobowa i chcemy wypoczac :wink: Szukamy czegos przyzwoitego gdzie niema wygorowanych cen a widoki sa piekne i jest gdzie poszalec . Za wszelkie informacje bede bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam :D
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 01.07.2006 17:07

Im większa miejscowość,tym drożej,więc Makarska odpada,pozostałe wymienione miejscowości sa mniej więcej tej samej wielkości,więc i ceny będą podobne,ale na pewno niższe,niż w Makarskiej.
ANKA_26
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANKA_26 » 01.07.2006 21:16

Witaj

Ja miałam dokładnie ten sam problem - tyle że jedziemy tylko we 2 :) Wybraliśmy Brelę. Nie będzie tłumu ludzi i ceny nie będą aż tak wysokie.
pozdrawiam
rosa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosa » 02.07.2006 12:56

Dzieki za podpowiedz najlepiej to by bylo jechac w ciemno i na miejscu ppopatrzec ale tyle ludzi nas ze niema co ryzykowac z noclegiem
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 02.07.2006 14:03

saturn_18 napisał(a):Im większa miejscowość,tym drożej,więc Makarska odpada,pozostałe wymienione miejscowości sa mniej więcej tej samej wielkości,więc i ceny będą podobne,ale na pewno niższe,niż w Makarskiej.

Na pewno tak jest z cenami apartamentów. Z kolei mam taką obserwację z tego roku, że im większa miejscowość, tym można znaleźć np. tańsze jedzenie. W małej miejscowości gdzie jest 10 knajpek, wszystkie trzymają wysokie ceny. W Makarskiej można smacznie i niedrogo zjeść np. przy samej plaży.
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 02.07.2006 17:02

krzychu_72 napisał(a):
saturn_18 napisał(a):Im większa miejscowość,tym drożej,więc Makarska odpada,pozostałe wymienione miejscowości sa mniej więcej tej samej wielkości,więc i ceny będą podobne,ale na pewno niższe,niż w Makarskiej.

Na pewno tak jest z cenami apartamentów. Z kolei mam taką obserwację z tego roku, że im większa miejscowość, tym można znaleźć np. tańsze jedzenie. W małej miejscowości gdzie jest 10 knajpek, wszystkie trzymają wysokie ceny. W Makarskiej można smacznie i niedrogo zjeść np. przy samej plaży.

Zgadza się.Pamiętam,jak rok temu za porcję ligni na żaru w Dubrovniku zapłaciłem 70 kun,a na Korculi ceny wynosiły ok.100 kun 8O :evil:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 02.07.2006 19:11

popieram 100% - piwko na plaży w Makarskiej od 8 kun już było natomiast w Sumperarze poniżej 10 ni chuchu. No ale knajp sztuk 3 i wsio jasne. Ale co tam - po tygodniu dostałem zniżkę jako odbiorca hurtowy i do 5 lanych szóste było gratis :wink: :lol:
rosa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosa » 03.07.2006 14:31

No to w sprawie cen mam problem rozwiazany ale jaka miescina jest najciekawsz i warta pobytu
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 03.07.2006 14:41

tak jak pisali, Brela , Tucepi , Podgora
wszystkie bardzo ladne;)ja bylam w Tucepi i ta mi sie akurat najbardziej podoba ale to nie jest duza miejscowosc...
wszystkie sa do siebie b podobne;)
Adura
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adura » 04.07.2006 17:35

Witam
Wrocilam wlasnie z super urlopu - polecam Polwysep Peljesak-miasto Orebic.
Troche daleko ale warto. Z Walbrzycha to okolo 1200km-tak na oko:) Fajne miasteczko, nocleg 10 euro od osoby, do dyspozycji mielismy 3 pokoje, 3 lazienki, kuchnie, taras - a bylismy we dwoje! Do plazy mielismy blisko, duzo knajpek ale przyznam ze troche bylo jeszcze pozamykanych, chyba z trzy markety, taka promenadka oddzielajaca od glownej ulicy z knajpkami, stoiskami z upominkami itp. i domkami nad samym morzem.Bylam 16.06-30.06 dopiero pod koniec miesiaca przybywalo ludzi. Woda cieplutka az czasami nie fajna, poniewaz nie mozna bylo sie ochlodzic! Byc moze teraz bedzie drozej nio i nie wiem czy tam gdzie bylam jest miejsce:) Jechalismy w ciemno ale nie bylo zadnego problemu z kwaterami.
Pozdrawiam
Monika
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 04.07.2006 23:44

trzeba pamietac ze ceny 10E i to za extra apartamenty to raczej przed i po sezonie czyli czerwiec , wrzesien..znam ze swojego doswiadczenia;)
rosa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosa » 05.07.2006 16:54

adura jesli mozna to prosilbym o jakis kontakt tam gdzie spalas adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 05.07.2006 17:21

a powiedzcie,

swoja droga poza sezonem,
lepiej jest jechac pod koniec czerwca czy na poczatku wrzesnia?

kiedy morze jest cieplejsze???
a pogoda mniej kaprysna?
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 05.07.2006 17:28

koniec sierpnia początek września - cieplejsza woda i pogoda stabilniejsza :wink: No i jeszcze jedno ważne - kiedy większość ma doła pourlopowego Ty pakujesz manele i ruszasz :lol:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 05.07.2006 20:39

jechac na poczatku wrzesnia:)jest super;)jezdze tak 3rok i jest najlepiej:)
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone