Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

HELP co mam wybrac :-(

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 06.07.2006 00:25

wiec na "za rok" bede madrzejsza i pojade we wrzesniu :lol:
wietrze nosem duze oszczednosci :oops: :wink:

a na razie czeka mnie Mlini juz za... 5 dni :!: :twisted:

pozdrawiam, Asia
marcin toff
Plażowicz
gdzie?

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin toff » 07.07.2006 04:13

Jeśli jedziecie tak silną ekipą i chcecie poszalec to chyba jednak Makarska-ale uprzedzam ze jest tam sporo ludzi a jeśli chcecie wiecej spoakoju to może Brela lub Tucepi
Pozdrawiam
Madzia13
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzia13 » 07.07.2006 21:57

adura jesli mozna to ja też prosilaym o jakis kontakt tam gdzie spalas adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Malenna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malenna » 08.07.2006 18:02

Dla tak silnej ekipy zdecydowanie polecam Makarską. Ja dzis o 6.19 wróciłam z Baski Vody. Przebywaliśmy tam przez 15 dni wraz z drugą znajoma parą oraz dwójką 3-letnich dzieci. Żałowaliśmy, że nasze miasteczko nie jest tak urokliwe jak Makarska, której piękny zabytkowy rynek pozostaje w pamięci na długo. Ceny w knajpach w Makarskiej są sporo niższe, co wynika z prostej przyczyny większej konkurencji pomiędzy knjpkami, których jest 2 razy więcej niż w Basce. Omawiana tu wcześniej cena piwa w Basce Vodzie nie schodzi obecnie poniżej 15 kun, a przetestowaliśmy sporo knajpek (nie ma ich tak dużo) i staraliśmy się stołować codziennie w innej. Moi znajomi wręcz wyjeżdżali do Makarskiej na kolacje, bo tak wielkiej pizzy jak tam - w Basce równiez nie uświadczyli. Generalnie ceny podnieśli po kilku dniach naszego pobytu, kiedy zaczął się "sezon".
Tłumy ludzi w Basce są tak wielkie jak w Makarskiej... Przez ostatnie dni naszego pobytu wielkim problemem było znalezienie miejsca na plaży, więc albo leżało się tuż obok obcego człowieka albo pod jego stopami albo trzeba było wciskać się na siłę... Makabra:(
Jesli chodzi o temperaturę wody to było to dla mnie miłe zaskoczenie, bo w ostatnim tygodniu czerwca woda miała ok. 26st i były 2 dni, w których sporo ludzi narzekało, ze jest wręcz za ciepła (jak zupa) i ochłodę uzyskać można było jedynie pod prysznicem na plazy :D Dzieci były w siódmym niebie, nie mówiąc o mnie... Niestety w ten poniedziałek (w który szczęśliwie zwiedzaliśmy Dubrovnik) pojawiła się burza, po której morze było już dość chłodne i bardzo zanieczyszczone. Pływały trawy i inne nieprzyjemne rzeczy, o których nie będę tu wspominać.
Przepraszam za moje dziwne konstrukcje zdaniowe, ale jechaliśmy 20 godzin do W-wy i jeszcze nie zdążyłam pospać dłużej niż 1 godz.
Pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

HELP co mam wybrac :-( - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone