Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Planowana fotorelacja 2013 - 2024

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
kmichal
Koneser
Re: Albania - Grecja 2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 28.07.2016 14:02

ajdadi napisał(a):Ale będzie mały problem...moi już mi zapowiedzieli ,że za rok tylko Albania...

... :wink: ... u nas miała być Grecja, ale chyba odpuścimy południe Europy ... :roll: ...
Pozdrawiam.
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 28.07.2016 14:07

kmichal napisał(a):... :wink: ... u nas miała być Grecja, ale chyba odpuścimy południe Europy ... :roll: ...
Pozdrawiam.

Jak to :?: :papa:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 28.07.2016 14:13

ajdadi napisał(a):Jak to

... mamy wstępne plany ( oraz zaproszenie od znajomych ) na wakacje za dwa lata za oceanem - więc trzeba uzbierać trochę kasy, ale to bardzo wstępne plany ... :roll: ... w każdym razie do marca wszystko się wyjaśni ... 8) ...
Pozdrawiam.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 28.07.2016 14:26

kmichal napisał(a):
ajdadi napisał(a):No właśnie...nie tylko moją...

... zgadza się, jeszcze Tomek będzie pisał z "południowych pagórków" ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam.

Dziś opcje trasy w routeplannerze badałem. :D

pzdr :wink:
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 28.07.2016 14:27

kmichal napisał(a):... mamy wstępne plany ( oraz zaproszenie od znajomych ) na wakacje za dwa lata za oceanem - więc trzeba uzbierać trochę kasy, ale to bardzo wstępne plany ... :roll: ... w każdym razie do marca wszystko się wyjaśni ... 8) ...

No to plan mega...gratuluję...ale nie dziękuj bo zapeszysz... :wink: :papa:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 28.07.2016 14:36

ajdadi napisał(a):No to plan mega...gratuluję...ale nie dziękuj bo zapeszysz...

... do tego jeszcze daleka droga, ale syn nalega ( koledzy ) a i my chętnie byśmy zobaczyli co tam u nich jest ciekawego ... :wink: ... oprócz "kupy" kasy to jeszcze trzeba uzbierać urlopu trochę ... :wink: ... a znajomi mieszkają w Utah pod Salt Lake City ... 8) ... no i jeszcze dodatkowy warunek, że wreszcie wizy nam zniosą ... :roll: ...
Pozdrawiam.
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 28.07.2016 14:38

longtom napisał(a):Dziś opcje trasy w routeplannerze badałem. :D

I co wyszło :?: :wink: :papa:
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 28.07.2016 14:50

kmichal napisał(a):
... do tego jeszcze daleka droga, ale syn nalega ( koledzy ) a i my chętnie byśmy zobaczyli co tam u nich jest ciekawego ... :wink: ... oprócz "kupy" kasy to jeszcze trzeba uzbierać urlopu trochę ... :wink: ... a znajomi mieszkają w Utah pod Salt Lake City ... 8) ... no i jeszcze dodatkowy warunek, że wreszcie wizy nam zniosą ... :roll: ...

No to fakt...wakacje życia...ale trochę więcej niż ''trochę'' jest potrzeba kasy...a i urlopu też....
ale z wizami nie byłbym już taki pewien...marudzą już od ilu lat...i tylko marudzą :evil:
ale jak Wam się uda to ale relacja...a nawet fotorelacja będzie ,że...HO..HO.. 8)
W razie 'W' wizy zawsze można kupić...oczywiście życzę realizacji planu :papa:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 28.07.2016 20:04

ajdadi napisał(a):W razie 'W' wizy zawsze można kupić.

... trzeba ciąć koszty ... :wink: ...
Pozdrawiam.
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 29.07.2016 14:05

kmichal napisał(a):... trzeba ciąć koszty ... :wink: ...

no tak...to też trochę kosztuje...tym bardziej dla całej rodzinki to już całkiem pokaźny koszt... :papa:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 29.07.2016 14:11

ajdadi napisał(a):no tak...to też trochę kosztuje...tym bardziej dla całej rodzinki to już całkiem pokaźny koszt...

... dlatego jeżeli nie zniosą to wybierzemy inny kierunek ... :wink: ... ale w przyszłym roku i tak zapewne będzie nasze morze ... 8) ...
Pozdrawiam.
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 29.07.2016 14:59

kmichal napisał(a):... dlatego jeżeli nie zniosą to wybierzemy inny kierunek ... :wink: ... ale w przyszłym roku i tak zapewne będzie nasze morze ... 8) ...

Rozumiem...rozumiem...Via Baltica... :hut: :papa:
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 29.07.2016 15:53

Jako ,że cały czas płakałem ,że nie będę miał urlopu ,a potem zniknąłem i jednak wyjechałem
to w przedwstępie :wink: fotorelacji napiszę jak to wszystko wyglądało...
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 29.07.2016 16:03

WSTĘP

Nieprzemyślana decyzja

Jak wszyscy wiecie lub też nie...w mojej pracy został cofnięty mi urlop :evil:
Przez to musiałem odwołać moją rezerwację... :?
Ale cały czas wierzyłem ,że jednak pojedziemy na wakacje
Różne plany kołatały mi w łepetynie :) ...oprócz tego żeby rzucić na biurko zwolnienie lekarskie...
W piątek w końcu wymyśliłem...Justa jak się dowiedziała o nim prawie z krzesła by spadła... :roll:

A więc jak mi jest wiadomo ,że w sobotę w pracy jest kierownik ,brygadzista...czyli ja... :wink:
nie ma natomiast pań z biur..kadrowych ,księgowych ,itp,itd...
A więc w piątek napisałem wypowiedzenie... :!: z mojej winy i za porozumieniem... :!:
W sobotę...jak wręczyłem pisemko kierownikowi...mówię WAM...działo się...
W każdym razie przez 30 minut byłem bez pracy...w ciągu których nasłuchałem się jaki to jestem
BE...że niemoralnie postępuję i bardzo nie przemyślanie ... że będę miał tylko 14 dni wypowiedzenia zamiast 3 miesięcy...
na końcu miałem wykrzyczane ,że nie dostanę zasiłku...i co będę robił jak już wrócę z wakacji...
I chyba moją odpowiedzią wykończyłem kierasa...bo odpowiedziałem...że ze wszystkiego co mi
przekazał zdaje sobie sprawę...a jak wrócę z urlopu to się w końcu wyśpię... :mrgreen:

Już pomijając inne detale wyszło ,że urlop jednak dostanę ,ale i tak jestem bezduszny... 8)
a najlepiej to mam się wpisać w listę obecności oraz wypisać kartę urlopową nie truć już doopy... :hut:
i śmigać do domu...a była to godzina delikatnie przed 11 :!:
Dwa razy mi nie trzeba mówić (3 godzinki w prezencie) mogłoby tak częściej bywać...ale nie
narzekajmy....

Z Grecji wiedziałem ,że będą nici...w tygodni napisałem dwa maile i jeszcze w piątek dostałem
odpowiedzi...ale ceny rzędu 45 euro za pokój-klitkę oraz 55 euro za studio dla naszej trójki uważałem za wysokie...
Między Grecjami wysłałem też dwa zapytania do Albanii...ale tym razem za Llogarę... 8)
Pomyślałem sobie jak nie Jońskie w Grecji...to może Morze Jońskie w Albanii... :roll:

Z pierwszej miejscówki czyli Dhermi dostałem odpowiedź ,że niestety ,ale miejsca nie mają
Natomiast z drugiej czyli Himary owszem ,że jest ,ale potrzebna przedpłata...
Koniec końców...zrobiliśmy DIL IS DIL dodatkowo z trasy puściłem 2 SMS-y
i tak to wszystko w skrócie wyglądało

Szczegółów więcej będzie w fotorelacji

Pozdrawiam
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 29.07.2016 16:36

ajdadi napisał(a):... w piątek napisałem wypowiedzenie... :!: z mojej winy i za porozumieniem... :!:
...

Relacja zaczyna się hardcorkiem, ciekawe co będzie dalej :?: :)

pzdr :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe