kmichal napisał(a):... trzeba przyznać, że kolumienki ostały im się całkiem fajne ......
Szkoda tylko...że wszystko jest ogrodzone i nie można wejść do środka...zresztą do amfiteatru też
Pozdrawiam
.png)
ajdadi napisał(a):MarDomi napisał(a): sprawdzałem dokładnie ale około 35 mogło być[/url]
Już wczoraj sobie spojrzałem w Twoją relację z Durres...![]()
Po fotkach widać ,że podobnie się przemieszczaliśmy po mieście...tylko Wy autem...a ja z buta![]()

.png)
.png)
ajdadi napisał(a):FUX napisał(a):Ta seria zdjęć kompletnie bez klimatu. Taki nijaki krajobraz.
Też tak sądzę

tiwa napisał(a):No i ciekawe co władze miasta teraz z tym zrobią. Podejrzewam, że będzie tak stało i niszczało
![]()

Franz napisał(a):Ja sobie Durres odpuściłem, bo nijak mnie nie pociągało. Ale spałem na plaży w pobliżu miasta.

walp napisał(a):ajdadi napisał(a):FUX napisał(a):Ta seria zdjęć kompletnie bez klimatu. Taki nijaki krajobraz.
Też tak sądzę
Takich krajobrazów w Albanii nie brakuje. To kraj, w którym w jakiś wyjątkowy sposób nowe miesza się ze starym,
bieda z bogactwem.
Np. Szkodra dostarcza wielu obrazów "pomieszania z poplątaniem".![]()
W centrum miasta mamy nowoczesne szklane hotele, ale dwie ulice dalej, rzuca się w oczy widok budynku z odrapanymi ścianami, bez dachu, czy którejś ze ścian.
Jadąc ze Szkodry do Kruji takich nijakich widoków też było sporo. Np stary, zaniedbany pomnik Skanderbega obok nowoczesnego warsztatu samochodowego. itp.
Ta seria zdjęć świetnie oddaje ten specyficzny klimat.
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe