Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
legs
Globtroter

Postnapisał(a) legs » 27.05.2013 12:27

Ja kiedyś dużo grałem, lecz pazerność zjadła zyski. Odpuściłem i czekam na cudowną katastrofę finansową to wtedy wejdę ponownie, marzą mi się ceny ropy za 35$
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 27.05.2013 23:11

Witam....Niestety, trzeba to powiedzieć, że giełda, to chciwość i strach. Z badań wynika, że podobno jakieś 70-80 % populacji mniej lub bardziej padła i ich kości bieleją na frontach tej wojny...Zresztą po wpisach na branżowych forach, często można odczuć emanujacą tragedię jednostki (od euforii do załamki, chorej chęci odegrania się, potem apatii i w końcu tragedii tu jest wyjątkowo krótka droga). Przykre, ale prawdziwe, ale jak to ktos poiedział, nikt tu nikomu nic nie każe ... Słowo komentarza: Panowie skończyły się żarty....wyglada na to że droga na 2700-2800 stoi otworem jak u Napoleona pod Moskwą.....Teraz tylko pytanie - kto w efekcie bedzie tym Napoleonem, a kto nie ????/...Uważnie...Pozdrawiam
.................
8.35 28.05 - same dobre impulsy...plus formacja RGR na Wig 20......wybroni 2400, czy nie ?/
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 29.05.2013 08:06

Nadszedł czas HAWE ....dzisiaj skończy + 5 %, co najmniej (może ?) :wink:
Emperia dostała zadyszki, ale już łapie oddech......
........
.................
Pytanie do Pana Admina.....dlaczego tego wątku nie widać w "ostatnio poruszanych tematach " ???? - czy mi się tylko wydaje ? :wink: ....Nic dziwnego, że tylko trzech tu pisze :) .. Się nie podoba, to wywalić to z forum i już (z uzasadnieniem) :) ......Pozdrawiam
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 11.06.2013 12:32

Ha..we ..... podwujne dno techniczne plus dobre info......czy to czas, aby grać na wzrosty na tym papierze toaletowym ???? ...wróżenie z fusów.jeszcze stoję :wink: ...(P.S. mocno uśredniłem).....projekt ekspansja w Los Angeles....takiego wydarznia popkultury w wydaniu PL jeszcze nie było....tworzy sie historia....oczywiście projekt w dół , przewrotnośc szulerni :wink: pozdr
...............
Ostatnio edytowano 12.06.2013 12:42 przez AdamSz, łącznie edytowano 1 raz
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 12.06.2013 12:31

Szanowny Kolego Admin....Mężu Opatrznościowy.....Ujawnij ten wątek w ostatnio poruszanych tematach......Ludzie na pewno chcą lub zechcą pogadać o tych tematach.....Tym bardziej, że taka (obecna) sytuacja, (szeroki trand ), to się zdarza RAZ NA DZIESIĘĆ LAT....Nie bądźcie Panowie, jak pies ogrodnika. ..Nie mam zamiaru tu pisać bloga sam do siebie ... Z powyzszym apelem Pozdrawiam
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 12.06.2013 14:46

Dla siebie nie piszesz - ja jestem i czytam. :!: :!: :!:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 12.06.2013 15:12

woka napisał(a):Dla siebie nie piszesz - ja jestem i czytam. :!: :!: :!:

Otóż to... Ostatnio częściej jestem na gpw niż na cro.... Już pierwsze zyski zrealizowane! Teraz ustawiam się na kolejne...a że te będą, jestem pewien. Na koniec 2013r. będziemy mogli niezłą imprezkę zrobić z zysków:)...warunki dwa: rządowe ręce precz od OFE i spokój zagranicy, chyba że chcą powrócić na nasz parkiet. Ja zapraszam:)
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 12.06.2013 19:52

MRK napisał(a): Już pierwsze zyski zrealizowane! Teraz ustawiam się na kolejne...a że te będą, jestem pewien.

Przesłać Ci mój "portfel inwestycyjny", podpowiesz co i jak czynić :?: ... :oops:
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 12.06.2013 20:52

Kolego Woka nie stój, tylko jak masz choćby 100 zeta wolnych srodków to radze kupowac akcje..TO JEST NAJPRAWDZIWSZA HOSSA , moze sie skonczyc niebawem, a zadyszki dostanie pewnie w wakacje, korekta bedzie nie ma sily..projekta odkupiłem po 8-8,10 czy jakos tak - zobacz, to jest po prostu hossa, zwaszcza na malych........Panowie, zauwazcie, ze ten watek zniknal z czolowki ostatnio komentowanych i nie jest szeroko ujawniany na forum ???? wg mnie jest zamieciony pod dywan i malo kto wie co tu lata......chyba zeby nie zdominowal, tych arcy problemow - typu ile kielbasy wziac do CRO, gdzie sa kamyki male a gdzie wieksze, itd. :D ....pardon za pismo, klawiatura cos sie porabala ....od tej hossy :D ...pozdr.
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 12.06.2013 23:46

woka napisał(a):
MRK napisał(a): Już pierwsze zyski zrealizowane! Teraz ustawiam się na kolejne...a że te będą, jestem pewien.

Przesłać Ci mój "portfel inwestycyjny", podpowiesz co i jak czynić :?: ... :oops:

Woka, wrzucaj. Obadamy.

AdamSz napisał(a):TO JEST NAJPRAWDZIWSZA HOSSA , moze sie skonczyc niebawem, a zadyszki dostanie pewnie w wakacje, korekta bedzie nie ma sily..

Adam, zwolnij bo zadyszki dostaniesz:). Ja tam hossy jeszcze nie widzę, ale widzę ładne początki tejże. Zawsze zaczyna od małych i średnich, a tam już jest dobrze. Za chwilę W20 również powinien ładnie ruszyć. Wg mnie, ustawka na akcje obowiązkowa, minimum na 6 miesięcy. Ja osobiście zakładam powrót do SNS poniżej 5 i na spokojnie będę czekał na 6. Ba, nawet myslę, że jutro zakupię. S&P i Nasdaq na minusie.

AdamSz napisał(a):Panowie, zauwazcie, ze ten watek zniknal z czolowki ostatnio komentowanych i nie jest szeroko ujawniany na forum ???? wg mnie jest zamieciony pod dywan i malo kto wie co tu lata......

Spisek?:)
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 13.06.2013 06:53

MRK napisał(a):Woka, wrzucaj. Obadamy.

:D
Wrzucę na priv. Tutaj nie ( po co publicznie chwalić się porażką) :(
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 13.06.2013 09:40

Dzisiaj włączyłem myślenie wyprzedzające (z głowy, czyli z niczego) :D :D ....Zauważcie Panowie, że to się wszystko powoli obsuwa na szerokim rynku....Czyżby powolny (celowy, niezauważalny) odwrót, realizacja zysków. koniec, przerwa ??????. Jeszcze jak Stany niebawem dowalą pokrętne info, może byc niezłe tompnięcie...Czy czas na skrócenie pozycji ???? - wyprzedzająco ???? ja, tam chyba zadziałam na plusowych....hej.....PS. Co do syntka, dziad zachowuje się jak w zeszłym roku - marnie. Poza tym ma marne rekomendacje na przyszłość w kwestii przychodów i zysków....moje marzenie to wywalić go po 5,80 - 6 i dalej nim pograc na tych jego pięknych zębach....pozdr
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2013 12:19

AdamSz napisał(a):Szanowny Kolego Admin....Mężu Opatrznościowy.....Ujawnij ten wątek w ostatnio poruszanych tematach......Ludzie na pewno chcą lub zechcą pogadać o tych tematach.....Tym bardziej, że taka (obecna) sytuacja, (szeroki trand ), to się zdarza RAZ NA DZIESIĘĆ LAT....Nie bądźcie Panowie, jak pies ogrodnika. ..Nie mam zamiaru tu pisać bloga sam do siebie ... Z powyzszym apelem Pozdrawiam

Szanowny Kolego Adam ... wąteczek się ujawnił, przeczytałam i ... 8O 8O 8O
Giełda, Wetlina ... itp. konteksty ;) Jakbym swoją biografię czytała. Kaszub ten wąteczek założył i o Petrolku nawijał 8O 8O 8O 8O 8O
Mam nadzieję, że u mnie powrotu do historii nie będzie. Nie kuście panowie, nie kuście. :lol:
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 13.06.2013 12:52

Czytam, czytam.

Petrola nie mam od 1,5 zł, bardziej musiałem sprzedać, niż chciałem, na szczęście dla zorientowanych.

Na razie giełdę obserwuję, bo mam inne priorytety, ale we wrześniu zaczynam kupować, raczej z Wigu 40 i z Wigu 80.

Ostatnia transakcja to kilka procent zarobku na MCI, poczekałbym 2-3 tygodnie i wpadłoby kolejne 10 procent. :evil:

Sukcesów życzę w tym "kasynie" karmionym chciwością :mrgreen:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 13.06.2013 15:08

AdamSz napisał(a):Co do syntka, dziad zachowuje się jak w zeszłym roku - marnie. Poza tym ma marne rekomendacje na przyszłość w kwestii przychodów i zysków....moje marzenie to wywalić go po 5,80 - 6 i dalej nim pograc na tych jego pięknych zębach....pozdr

Ty czekasz na 6, a ja bujam w 4,8-5,3...i zanim doczekasz 6, to ja już zdążę kilka razy zrealizować zysk:). Zakładam, że jeszcze raz tak powinno się zadziać, a potem idziemy na 6....choć ostatnie rekomendacje są z połowy mają i mówią o 5,60...no ale, to tylko anale....

Kenik napisał(a):Nie kuście panowie, nie kuście. :lol:

Dawaj do nas, dawaj. No gdzie się będziesz kisić? Na lokatach? Belka, inflacja i nie będzie na waciki:).

kaszubskiexpress napisał(a):
Sukcesów życzę w tym "kasynie" karmionym chciwością :mrgreen:

No proszę Cię!!!!!:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone