MRK napisał(a):AdamSz napisał(a):... a gdzie był komentarz, na bankierze ?? ))
"... shortującym ..." ...No i dzisiaj wbrew powszechnym nadziejom, nie przebił jeszcze 200 złotych ...zabrakło 15 groszy ))
/////
Bankiera omijam szerokim łukiem

. Szybki komentarz dla mojej firmy.
Z "shortującym", to chodziło mi o W20, a u Ciebie widzę, że temat CDR cały czas aktualny. ).
Ech cdr, perła narodowa i polski potentat światowy w gamingu. )) Fajne sa te nasze wpisy z przed lat.)) Historia w pigułce . Czy przebije 20 ??)) , A może będzie wyżej ?? )) A może juz nie )) heh Jakie to byly poziomy 20zł !!

Dał zarobić. A od 400 zaczęła sie tragedia. Teraz juz bym sie trochę obawiał. Był dobry czas, kupować np od 120 zł, Ale zobaczymy,mówi się znów o poziomach 300 /500. Za rok, dwa, trzy. ??
Tu też kiedyś mówilem o Patentusie. Okazał się świetna inwestycją długoterminową. Spracowal i okazał się jako świetny Fundusz Emerytalny. )) Latami nic się tam nie działo. Można bylo sobie zbierac do "świnki skarbonki", co miesiąc, przy pensji, kilkaset akcji, kilka tysięcy akcji (ile kto mógł), ... Składka emerytalna, po te 90 groszy, 1 zł, 1,20 za akcję .... I w te 10 / 12 lat mozna był uzbierać i z kilkaset tysięcy akcji... A w pewnym momencie, po latach zrobił rakietę i dobił do 6 zł.
Zawsze stałem i stoję na stanowisku, że trzeba sobie samemu budować portfel emerytalno oszczędnościowy. A nie takie jakieś siubździu, )) ile zarobil/a to wydał/a, a nawet mniej zarobił/a a więcej wydał/a

...A potem jakieś gorzkie żale, nie wiadomo do kogo ??
Nie sztuka jest jeździć w ciepłe kraje za młodu. To, to każdy głupi/głupia umie ))... Sztuka jest tam przesiadywać na tzw starsze lata )) patrz tu emeryt., emerytka....Przesiadywać, a nie jakieś 7 dni... U nas jednak mniejszość w tradycyjnej większości ))
Ok dość moralizowania ))..To nie do Ciebie, tylko tak sobie do ogółu ))
A pat // Radził bym Ci obserwować ta spółeczkę, bo teraz obsuneła się na ok. 2,80. Robię kółko, bo fundamentalnie mocna. I co ważne dywidendowa. Placili 50 groszy na akcję. Obstawiam 8/10, że do następnej dywidendy powróci na poziomy ok. 6. Już tu nie chcę wyrokować, co gadają optymiści. ))
/////