Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacekww
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacekww » 11.09.2013 10:29

napisał(a) kaszubskiexpress »
w dwa miesiące na CDProjekcie zarobiłem na dzisiaj ok 30 %, w banku musiałbym na to czekać 10 lat

Przy założeniu że cały swój portfel zainwestowałeś w akcje, w co wątpię.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 11.09.2013 10:36

jacekww napisał(a):napisał(a) kaszubskiexpress »
w dwa miesiące na CDProjekcie zarobiłem na dzisiaj ok 30 %, w banku musiałbym na to czekać 10 lat

Przy założeniu że cały swój portfel zainwestowałeś w akcje, w co wątpię.

Nigdy nie pakuję wszystkiego w jeden walor. Mam jeszcze MCI i jedną dużą spółkę, ale tam zarobki niższe ( wirtualne )

Gram niedużymi kwotami. Zarobki cieszą, straty mniej bolą.
jacekww
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacekww » 11.09.2013 10:46

Post napisał(a) kaszubskiexpress »
Gram niedużymi kwotami. Zarobki cieszą, straty mniej bolą.

Zdrowe podejście - bardziej forma sportu z dozą adrenaliny niż nastawianie się na ogromne zyski i wkładanie dużego kapitału
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 01.07.2014 00:51

No to jak tam Panowie na parkiecie? Od ostatniego wpisu się dużo działo. Złapane górki? Ja jakoś w grudniu przerzuciłem większość środków poza Polskę i pięknie wbiłem się w min. Turcję, frontier markets:). W marcu, mimo strachu potężnego, wybrałem Rysia Krauzego i Jego Bioton. Jak nie cierpię tej spółki, wiadomo, tak...posłuchałem jednej osoby. Do tej pory nie rozumiem, cóż takowego się zadziało, że zażarło...ważne, że zażarło:). Zaliczyłem wtopę na Zepaku...mogłem poczekać, bo odrobił, ale ja nie cierpię trzymać długo papieru.

Poczekam teraz na dłuższe posiedzenie powyżej 2500 na W20, a póki co, posiedzę gdzieś w Azji:)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 01.07.2014 06:25

MRK napisał(a):No to jak tam Panowie na parkiecie?

Nie denerwuj porządnych ludzi. :wink:
Giełda jest dla twardzieli i tych co lubią "zarobić i nie narobić się". Ja do takich nie należę a posiadane aktywa na GPW przynoszą same straty. .......... ja już tak mam. :( Nie posiadam zmysłu kombinatorskiego a bez tego nie ma szans na zarobek.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 01.07.2014 10:04

woka napisał(a):
MRK napisał(a):No to jak tam Panowie na parkiecie?

Nie denerwuj porządnych ludzi. :wink:
Giełda jest dla twardzieli i tych co lubią "zarobić i nie narobić się". Ja do takich nie należę a posiadane aktywa na GPW przynoszą same straty. .......... ja już tak mam. :( Nie posiadam zmysłu kombinatorskiego a bez tego nie ma szans na zarobek.

:-)... Woka, a Ty dalej, jak mantre, powtarzasz to samo:-). Przebudowales portfel jakoś? Turcję kupiłeś?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 01.07.2014 10:40

MRK napisał(a)::-)... Woka, a Ty dalej, jak mantre, powtarzasz to samo:-). Przebudowales portfel jakoś? Turcję kupiłeś?

Przecież piszę..... nawet o tym nie pamiętam. Wiem tylko, że mam jakieś tam papiery i czasami sprawdzam .... zysku nie widzę. :(
Mnie, w tym zagadnieniu, to trzeba za rączkę. Inaczej nastanie koniec świata a ja nadal będę miał to samo co mam. Ot, ... inwestor ze mnie jak z ...... :( :wink:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 01.07.2014 17:25

Pamiętasz, co Ci wtedy pisałem... Nawet gdybyś trzymał rok i nic nie robił, to masz tak...

1. Odnośnie akcji
Obrazek

2. Odnośnie funduszy
Obrazek

:)

Pisałem Ci wtedy też o obserwacji Japonii i Turcji. Japonia zarobiła jakieś 10%, a Turcja...od lutego, marca można było do dziś wyrwać:
QUERCUS Turcja +33,17%
UniAkcje Turcja +33,74%
a i już więcej było.

Niech tu wpadną jeszcze kaszubski i AdamSz i zrobimy Ci forumowy portfel:).
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 01.07.2014 21:04

MRK napisał(a):Niech tu wpadną jeszcze kaszubski i AdamSz i zrobimy Ci forumowy portfel:).

:lol: :lol: :lol: ..... trzymam za słowo. Właśnie miałem telefon z banku ( wkrótce kończą mi się lokaty) z propozycją na 3,8 %. Da mi 6 % ale muszę częścią kwoty wejść w jakąś hybrydę.
Znając siebie ... wybiorę spokój czyli 3,8 ale jakby tak znowu zaryzykować to może .....
Ok. Spróbuje podjąć ryzyko. :roll: Jak się powiedzie ..... wdzięczności i pochwał szczędził nie będę. :P
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 01.07.2014 23:05

woka napisał(a):
MRK napisał(a):Niech tu wpadną jeszcze kaszubski i AdamSz i zrobimy Ci forumowy portfel:).

:lol: :lol: :lol: ..... trzymam za słowo. Właśnie miałem telefon z banku ( wkrótce kończą mi się lokaty) z propozycją na 3,8 %. Da mi 6 % ale muszę częścią kwoty wejść w jakąś hybrydę.
Znając siebie ... wybiorę spokój czyli 3,8 ale jakby tak znowu zaryzykować to może .....
Ok. Spróbuje podjąć ryzyko. :roll: Jak się powiedzie ..... wdzięczności i pochwał szczędził nie będę. :P

Woka, podeślij mi tę hybrydę, jak to określasz, jeśli chcesz. Skoro daje Ci na część środków 6%, to oznacza, że ta hybryda musi być dochodowa dla banku...a te czasem są mało korzystne dla klienta i bardzo często dość długie (powyżej 2 lat). Pewno zapakowane w polisę ubezpieczeniową.

Poproś doradcę o maila ze szczegółami i się prześwietli ofertę :mrgreen:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 02.07.2014 06:01

MRK napisał(a):Woka, podeślij mi tę hybrydę, ...

Nie podeślę ponieważ mam o niej tylko słowną informację. W skrócie wygląda tak: lokata na 3 lata z oprocentowaniem 7 % pod warunkiem, że koszyk spółek będzie co najmniej tyle wynosił w wartości ile wynosił w momencie mojego wejścia.
Ten koszyk to niemieckie spółki farmaceutyczne. Jak co roku będzie dobrze to po 3 latach mam 21 %.
( te 6 % o których pisałem to lokata bankowa- taki kwiatek do kożuszka ale pod warunkiem kupienia hybrydy)
Mnie takie rozwiązania pachną brzydko. To już w GPW szybciej bym wszedł.
Oczywiście "doradca" namawia i końca w namawianiu nie widać. To tylko dla zaufanych i stałych klientów banku, nie dostępna w ofercie powszechnej :mrgreen: ( tak mnie zapewnia - zapewne myśląc że mnie urobi)

PS
następną korespondencję proponuję przenieść na priv. Nie ma sensu innych tym denerwować. :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.07.2014 07:42

Ja mam jakąś drobnicę, ale nawet nie śledzę teraz notowań, jesienią się mocniej zaangażuję.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.11.2014 01:34

I jak tam Panowie? Mi się nie udało wrócić na polski rynek (nie licząc jakiegoś systematycznego odkładania). Nędza niemiłosierna. Póki zagranica nie wyjdzie z Turcji, Francji (choć tutaj odpływ już jest spory) i nie będzie szukała okazji... dalej będzie nuda... z drugiej strony Dax się podnosi, więc pewno pójdą tam... Jakoś kiepsko to widzę, póki co.

Rumunia konkretnie wystartowała. Sobolewski szaleje :mrgreen:

Stany się miały zwalić...hehe...a tutaj takie rzeczy:). Wszelkie wyprzedzające dla USA jak najbardziej pozytywne.

Szkoda, że u nas nie można spokojnie się pobawić i trzeba kombinować u innych.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 06.01.2015 12:10

Nowy rok.
Podajcie jakąś ofertę, namiar, .... sugestie. :P
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 07.01.2015 16:17

Wojna na wschodzie, kasa w komodzie :mrgreen:

Ja zastanawiam się nad kupnem CDProjektu za parę złotych.
Został ostatnio przeceniony o ok 10 %, bo przesunął debiut gry.
:hut:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy - strona 33
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone