Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 21.05.2015 07:22

MRK napisał(a):zerknąć na obligacje Ganta :-). Znam takich, którzy to zwineli interes po inwestycji w te właśnie obligacje.

Mam na myśli to, że na giełdzie można zarobić niezłą kasę, jeśli potrafi się dostrzec sygnały.
Gant w niecałe 2 lata urósł ze złotówki do ponad 100 złotych.

Ja kupiłem go za 2,5 i sprzedałem za 4, bo myslałem, że jestem guru giełdy, każdy nastepny tydzień mówił mi, że jestem ....... :mrgreen:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 24.08.2015 15:33

No to ja krociutko... Ja pierdole... Tylko ten wyraz odda to, co się dzieje. Bez ogonka, bo pisze w tabletu... Mamy mala masakre.

Podziękowania należą się Chinom.

:x
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 24.08.2015 16:12

MRK napisał(a):No to ja krociutko... Ja pierdole... Tylko ten wyraz odda to, co się dzieje. Bez ogonka, bo pisze w tabletu... Mamy mala masakre.

Do skarpety trza będzie wrócić. :lol:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 24.08.2015 16:30

jara napisał(a):
MRK napisał(a):No to ja krociutko... Ja pierdole... Tylko ten wyraz odda to, co się dzieje. Bez ogonka, bo pisze w tabletu... Mamy mala masakre.

Do skarpety trza będzie wrócić. :lol:

Eeeee.... Tak to nie. Nie pamiętam, kiedy ostatni raz trzymałem kasę chociażby na lokacie. I z tego bagienka się wyjdzie. Najgorsze/najlepsze w takich momentach jest to, czy już dokupić, czy poczekać :-).
Polska to tam pikuś, kasy mało trzymam, bo peowcy i pisiory robią sobie jaja i klepia jezorem na prawo i lewo, nieświadomie manipulujac kursami, ale.. DAX, S&P500, Nasdaq... :(. Tutaj już boli. A wystarczylobu, żeby Chińczycy zrobili przed weekend, to co mieli w planach.

Tak więc jara.. Jeśli nie masz gotówki na giełdach, to szykuj wolno, bo niebawem śmietanka będzie do zlizania :mrgreen:.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 24.08.2015 16:37

ja to w ogóle jak słyszę kasa, to nie za bardzo wiem o co chodzi. Bardziej wierzę we własne przedsięwzięcia, gdzie tylko ja mogę być zagrożeniem dla swoich walorów :lol:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 24.08.2015 16:44

jara napisał(a):ja to w ogóle jak słyszę kasa, to nie za bardzo wiem o co chodzi. Bardziej wierzę we własne przedsięwzięcia, gdzie tylko ja mogę być zagrożeniem dla swoich walorów :lol:

Oj, to musisz cholernie uważać :-).
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 24.08.2015 16:48

MRK napisał(a):
jara napisał(a):ja to w ogóle jak słyszę kasa, to nie za bardzo wiem o co chodzi. Bardziej wierzę we własne przedsięwzięcia, gdzie tylko ja mogę być zagrożeniem dla swoich walorów :lol:

Oj, to musisz cholernie uważać :-).

Ryzyko :D
paw_el
Croentuzjasta
Akcje i inne papiery wartościowe

Nieprzeczytany postnapisał(a) paw_el » 26.04.2016 18:55

Może są tu jacyś gracze giełdowi?
Możemy się wymieniać informacjami: co kupić, co sprzedać i zarobić trochę kasy na wyjazd do Chorwacji? :lol: :lol:

Ja obecnie analizuje i zastanawiam się co kupić
MRK
Cromaniak
Re: Akcje i inne papiery wartościowe

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 01.05.2016 22:16

paw_el napisał(a):Może są tu jacyś gracze giełdowi?
Możemy się wymieniać informacjami: co kupić, co sprzedać i zarobić trochę kasy na wyjazd do Chorwacji? :lol: :lol:

Ja obecnie analizuje i zastanawiam się co kupić

Sa, ale siedzą w innych miejscach :-). Mnie np teraz praktycznie w ogóle nie ma na polskiej giełdzie. Siedzę na złocie i w Turcji.
paw_el
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paw_el » 03.05.2016 07:35

To jakie ciekawe papiery oglądasz?
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 30.08.2016 13:36

To jak tam? Mata jeszcze JSW?:)

Zarabiamy Panowie? Pierwsze półrocze bardzo dobre, że tak powiem...tyle, że nadal do Polski nie wróciłem.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 02.12.2021 11:08

Cześć
Dnia, 30.08.2016 roku, (czyli pięć lat temu), pierdyknęła tu bomba neutronowa ?? I wszyscy wyparowali 8O :!: :!:
A może, wszyscy się obłowili i stali się leniwymi, tłustymi misiami :wink: :) :)
A może, wszyscy zbankrutowali i poszli pod most :roll: :cry: :cry:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 06.12.2024 11:16

Kolejna próba reaktywacji wątku, po kolejnych trzech latach 8O ;) W sumie to już 8 lat, jak wątek klapł był :la:

Czyż, nie ma tu już nikogo, kto zwie się dumnie, ;) inwestorem giełdowym / inwestorką giełdową?? (nie mylić ze spekulantem / spekulantką ) ;)

A na gpw, dzieje się tyle ciekawego !! ?? ;)

/////
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 06.12.2024 15:19

Jak nie dzieje??!!! Mój wczorajszy komentarz po zakończeniu sesji :mg: :mg: :mg:

468979983_1180505423713020_5238131519728446017_n.jpg

To jak? Przed nami rajd św. Mikołaja na naszych grubasach? Są sygnały:

1️⃣Po raz piąty od września, WIG20 miział się z SMA50, ale tym razem można powiedzieć, iż roztrzaskał ten poziom. We wtorek podszedł pod średnią, wczoraj lekko przekroczył, ale dzisiaj już wjechał na pełnej w kanał, który okupował przez dłuższy czas, zanim spektakularnie wyskoczył z niego na sesjach 15-17.11. Tego nie było od trzech miesięcy, jest więc szansa, że dzisiejsza sesja była przełomowa, jeśli chodzi o tenże rajd.

2️⃣Dzisiaj, po raz pierwszy od początku września, WIG20 zaatakował SMA100. Ostatni atak się nie udał. Jutro ważna sesja więc. Może rynek będzie chciał zakończyć dobrze tydzień i ta średnia również zostanie pokonana. Skoro ma być rajd św. Mikołaja, no to może niechaj w tegoż Mikołaja pojawi się kolejny sygnał tego rajdu.

3️⃣Dzisiaj też indeks zatrzymał się na poziomie FIBO 50, który to jest praktycznie w tym samym miejscu, co SMA100.

4️⃣Ostatnie trzy sesje pokazały też, iż WIG20 miał siłę, aby wyskoczyć z kanały spadkowego, w którym to tkwił od połowy lipca. Nie wychylił się tylko, ale wyskoczył.

Póki co, ucina łapki shortującym .

Kluczowe będzie pokonanie poziomu 2350 punktów, w którym to miejscu przebiega górne ograniczenie kanału, w którym indeks tkwił przez dwa miesiące. Jak się uda, to powinno się udać dostać do poziomu ok. 2395 punktów, w którym to umiejscowiła się SMA200. Pytanie, czy ma siłę ją przebić? Na razie wygląda to całkiem dobrze. Zobaczymy, jak się zamknie tydzień i czy jutro pęknie SMA100 i FIBO 50. A może jutro realizacja zysków, a od poniedziałku ciśniemy dalej?

Osobiście życzyłbym sobie 2600 na koniec roku, ale... no chyba nie, ale takie 2450? Czemu nie?
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 06.12.2024 19:31

MRK napisał(a):Jak nie dzieje??!!! Mój wczorajszy komentarz po zakończeniu sesji :mg: :mg: :mg:

.... shortującym ....
.... Czemu nie?

A witam Szanownego Kolegę...
... a gdzie był komentarz, na bankierze ?? ))
"... shortującym ..." ...No i dzisiaj wbrew powszechnym nadziejom, nie przebił jeszcze 200 złotych ...zabrakło 15 groszy ))

/////
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy - strona 36
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone