Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacekww
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacekww » 07.01.2015 20:45

Odświeżyliście Panowie temat, tak spojrzałem z ciekawości na wykres MCI o którym pisał kaszubskiexpress 16 m-cy temu i jest dokładnie w tym samym miejscu.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 07.01.2015 22:01

Nie mam nic z polskich akcji (nie liczę regulara). Wg mnie, nic ciekawego się nie wydarzy u nas. Nie widzę jakoś szans, póki co. Wróci zagranica - wejdę w duże. W małych i średnich jakoś nie widzę potencjału. Na bardzo wnikliwą selekcją mam mniej czasu. Wg mnie, warte uwagi są rynki ściśle związane z surowcami, które to ostatnio dostały niemiłosiernie po dupie (Kuwejt, Zjednoczone Emiraty Arabskie, Arabia Saudyjska). Wg mnie, lada moment należałoby w nie znowu wejść. Ponadto, cały czas bardzo ładnie zachowują się Indie. Chiny troszkę przystopowały, ale tam jeszcze jest potencjał. Ponadto branżowo można zerknąć. Delikatny stop zalicza ostatnio branża medyczna. Warto jej się przyjrzeć. Nie w Polsce, bo tutaj nie ma na co patrzeć. Branża dość regularna, jeśli chodzi o zaliczanie dołków. Proponuję spojrzeć na indeks Euro Stoxx 600 Health Care.

Z obligacji....Turcja i Węgry. High Yieldy raczej odpadają. Zwykłe korporaty jeszcze mają sens.

Takie jest moje view:).
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 08.01.2015 14:47

MCI rzeczywiście się kisi, ale jest odzwierciedleniem wykresu głównego indeksu, który jest na podobnym poziomie co 1-1,5 roku temu.

Wczoraj kupiłem Hawe za 1,91 zł i CDProjekt, małe pakiety, dla zabawy.

Liczę na efekt stycznia.

Gdybym teraz sprzedał Hawe, to zarobiłbym tyle, ile w mbanku przez 1,5 roku :mrgreen:

Ale lubie ryzyko, więc ustawione stoplossy i jedziemy. 8)

Tak naprawdę większą kasę włożę w index rosyjskich spółek, gdy sytuacja na wschodzie się uspokoi i nie będzie bankructwa Rosji, co nie jest niewykluczone.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 04.03.2015 20:08

I jak tam gracze? Póki co, nowy rok należy do misiów. Ugrane coś?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.03.2015 15:18

MRK napisał(a):I jak tam gracze? Póki co, nowy rok należy do misiów. Ugrane coś?

Trochę gram drobnicą, stop-lossy ustawione i coś tam wpada na razie.
Zakupy z połowy stycznia.
Kupiłem w dniu zapaści kursu franka.
Tzn po tej zapaści.
Bez tytułu.png

Mam też Metlife azjatyckich spółek, 2 % w 2 tygodnie.
Ale to taki fundusz emerytalny, więc długoterminowo.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 05.05.2015 14:43

No i jak? Kaszubski, widzę, że kapnelo bardziej, jeśli nie sprzedales. Ja lada dzień zapakuje się w CDProjekt z wiadomej przyczyny. Póki co, delikatnie pod rekomendacje... Żadnego maleństwa, same większe.

Bez tytułu-1.png
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 07.05.2015 11:34

MRK napisał(a):No i jak? Kaszubski, widzę, że kapnelo bardziej, jeśli nie sprzedales. Ja lada dzień zapakuje się w CDProjekt z wiadomej przyczyny.

Tak trzymam CDPa, po dzisiejszej korekcie mam prawie 25 % do przodu, jak na 4 miechy to nieźle.
Trochę się boję, że inwestorzy mogą uznać, że jest przewartościowany, spora kapitalizacja.

Jestem czujny, stop lossy ustawione.
Hawe sprzedałem trochę za szybko, bo poszedł wyżej.

Kupiłem trochę MCI w połowie kwietnia, po dzisiejszej korekcie jeszcze 5 % do przodu.

:hut:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 07.05.2015 12:33

kaszubskiexpress napisał(a):
MRK napisał(a):No i jak? Kaszubski, widzę, że kapnelo bardziej, jeśli nie sprzedales. Ja lada dzień zapakuje się w CDProjekt z wiadomej przyczyny.

Tak trzymam CDPa, po dzisiejszej korekcie mam prawie 25 % do przodu, jak na 4 miechy to nieźle.
Trochę się boję, że inwestorzy mogą uznać, że jest przewartościowany, spora kapitalizacja.

Jestem czujny, stop lossy ustawione.
Hawe sprzedałem trochę za szybko, bo poszedł wyżej.

Kupiłem trochę MCI w połowie kwietnia, po dzisiejszej korekcie jeszcze 5 % do przodu.

:hut:

Ja się tylko boję, że za chwilę nastrój Eurolandu przeniesie się do nas. Oby nie. Oby środki stamtąd przeniosły się do nas:-).

Z CDp jeszcze chwilkę czekam i kupuje.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 11.05.2015 16:46

MRK napisał(a):Z CDp jeszcze chwilkę czekam i kupuje.

Kupiłeś ? :wink:

Bez tytułu.png

Zwróć uwagę na obrót !

Po dzisiejszym wystrzale mam 33 % :mrgreen:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.05.2015 07:19

kaszubskiexpress napisał(a):
MRK napisał(a):Z CDp jeszcze chwilkę czekam i kupuje.

Kupiłeś ? :wink:

Bez tytułu.png

Zwróć uwagę na obrót !

Po dzisiejszym wystrzale mam 33 % :mrgreen:

Nie pytaj... W ostatnie dni nie wiem, jak się nazywam. Przegapiłem. Mogli podać info o przedsprzedaży np dzisiaj:-). Teraz juz raczej "po ptokach". Wczoraj też pięknie widzę.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 13.05.2015 08:39

Jakieś szaleństwo.
Na dzień dobry + 6 %

Chyba należy oczekiwać jakiejś korekty, bo to nienormalne !
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.05.2015 09:09

Widzę... 9,2 na teraz. Miazga.
Dzisiaj będzie wesoło...
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.05.2015 09:11

Chyba jednak przed 19.05 jeszcze będzie okazja do kupna. Przecież dzisiaj/jutro chyba większość będzie "wyleszczona".
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.05.2015 09:13

Obroty większe niż na PKN, KGHM, PZU... Siedzisz? :-)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 13.05.2015 09:15

10 mln obrotu w godzinę, jak Blue Chip :mrgreen:

Ja mam ustawione stop-lossy znacznie niżej, niż zwykle, ale myślę, że po korekcie będzie się piąć dalej.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy - strona 34
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone