Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 17.05.2013 20:12

woka napisał(a):Etam, jaki tam dobry.
Wczoraj puściłem lotto za całe 3 polskie złote ( tak mnie coś skusiło), na chybił-trafił.
Dziś patrzę - mam 2 trafienia. Nie jest źle ( bywało że nie miałem żadnego) ale za 2 nie płacą. :(
......... Nawet w lotto mam pecha :( :wink:

Kolega to ma szczęście - ja nic nie trafiłem.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 17.05.2013 23:15

Chyba nam się hossa na obligacjach kończy...a to dobry znak dla giełdy.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 21.05.2013 10:29

Witam......Dzisiaj nuda na rynku.......Zrobiłem poranny przegląd wiadomości.....Czy coś wisi w powietrzu ??? ....za oknem piękny maj...a jak nastroje, trendy ? - mikro, makro (począwszy od nastroju szefa w pracy :wink: , a skończywszy na nastrojach animatorów tego świata ? :D ).....No i ulubione stronki w necie.... tu wpadła mi skarbonka na 5 zł i naszła mnie refleksja.... sposoby oszczedzania Polaków.....Od razu mówię - cenię tą i każdą inną inicjatywę, jestem "ZA'...wszystko, co ma wydzwięk pozytywny i kreatywny jest cenne.....Ale z tą giełdą jest różnie w naszej mentalności....wiem cos o tym....W rodzinie to się często lepiej nie przyznawać :D ... W srodowisku zawodowym i towarzyskim, różnie z tym jest. ....Czy wydzwięk słów (patrz zaszłości) ściele się na ocenie......Inwestor, gracz, spekulant - niby to samo ?. ........Uczestnik giełdy, to: odważny, kreatywny, majacy wiedzę, mający odwagę na nowe formy osczędzania....czy cwaniaczek, pazerny, lekkoduch, nie godny zaufania przekrętas.......jak to jest - sa schematy myslowy, a może stereotypy ?.....Jakie jest spojrzenie w różnych środowiskach na ten problem ? Normalne ? neutralne ? pozytywne? czy też dlaczego czesto pejoratywne ? Jakie są bariery ? oprócz zrozumiałych materialnych..czy mentalne ?, psychologiczne ? scheda po komunie, czy może już nie to, może coś jeszcze ?....Ciekawy problem .....Zapraszam do przeczytania poniższego linka ....oraz zapraszam do dyskusji......Pozdrawiam
http://www.finanse.egospodarka.pl/87760,Inwestycje-gieldowe-oczami-Polakow,1,63,1.html
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 22.05.2013 12:03

Witam w kolejnym pięknym dniu maja 2013.....Widzę, nie ma chętnych na wikłanie się w psychologiczne i socjologiczne gadki :wink: ......Fakt, to nie to forum....po co ?, jak dręczy problem - gdzie jechać, jak ominąć płatne, ile wziąć żarcia, kun, w ciemno, czy nie, gdzie jest piach ? itp, itd ???/ :D ......................... Dzisiaj Mister Ben o 16 czasu polskiego wygłosi expose i to nada kierunek dalszej strategii ????//... To co, paluch na cynglu ??/ :wink: ..wróble ćwierkają że bedzie ok...ale, ale / kto kogo przechytrzy / zobaczymy............ a'propos, czy ktoś patrzy na Emperię 8O :) dobra rekomendacja zrobiła swoje ......pozdrawiam
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.05.2013 13:19

AdamSz napisał(a):Widzę, nie ma chętnych na wikłanie się w psychologiczne i socjologiczne gadki :wink:

Przeczytałem wczoraj ale nie miałem czasu ani chęci choćby słowo napisać.
Mało tego, wczoraj o godz. 18,25 miałem termin na badanie rezonansowe, czekałem ponad miesiąc ...... przegapiłem. :!: :!: 8O :evil: ( taki dzień, takie czasy)
Do meritum.
Przeczytałem artykuł, tak pobieżnie, tak po swojemu, w kilka chwil. Zauważyłem, że tam jest o ...... baju-baju.
To nawet "Józek spod lasu" wie. .... "Bedzie dyszcz albo ni bedzie". :wink:
Takich artykułów nie czytam o dyskusji nad nimi nie wspomnę.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 22.05.2013 15:46

Życzę zdrowia przyjacielu.....Generalnie wątek nie ma brania. Zero zainteresowania... .Aktualnie, to zostało nas trzech, Ty, MRK, i ja oraz 2-3 koleżków z doskoku. ... Nawet autor watku, kolega Kaszubski, coś tam kiedyś napisał, że zwinął pozycję i zniknął.....Reszta ma inne sprawy, chyba się pakuje do HR :D ......W W-wie burza jak cholerka, nad kongresem też się kłębia chmury, rynek jeszcze nie przeważa, zastanawia się jak to wszystko interpretować :roll: ....Heja
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 23.05.2013 07:18

Witam....Komunikat końcowy FED + dowalił odczyt PMI z Chin ... i jest interpretacja: Nikkei minus 7,32 % :roll: :roll: (to już jest panika !!!), Chiny minus 2,65 %, UE kontrakty terminowe minus 1,5 % i wiecej :roll: ...... Czy to czarny czwartek ? :roll: Koniec dobrej passy ???, czy tak i na ile ??? wirtualna walka.... Uroki życia inwestora :wink: ...pozdrawiam
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 23.05.2013 07:55

Właśnie miałem pisać, że większy wpływ miał chyba odczyt PMI niż Ben, ale widzę, że się skorekciłeś. Mi pasuje, że jeszcze podrukują, póki siedzę w ich papierach korporacyjnych:).
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 23.05.2013 08:03

Czerwień na dzień dobry. Zastanawiam się, na czym się ustawić, bo dzisiaj chyba będzie dobra okazja...
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 23.05.2013 08:25

Tak, człek zaspany, a infa szły ciągle. Azja to ten pmi....puściłem w rynek projekta, bo miałem na plusie, ale chyba błąd. Najwyżej odkupię na wyższych poziomach....Dobrałem za to ryzykownie emperię....na to bym proponował zwrócić uwagę. pozd
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 23.05.2013 09:37

Odczyty z Europy całkiem dobre.....Myślałem, że ogólnie będzie gorzej.....taka, tam korekcina :wink: ciekawe jak się jankesi zachowają, tu bedzie kolejny impuls plus-minus ???.....hej
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.05.2013 10:26

AdamSz napisał(a):Odczyty z Europy całkiem dobre.....Myślałem, że ogólnie będzie gorzej.....taka, tam korekcina :wink: ciekawe jak się jankesi zachowają, tu bedzie kolejny impuls plus-minus ???.....hej

Wpisz adres strony(n) www z której czerpiesz informacje. Może ja się czegoś nauczę :wink: ( wątpię w to) :(
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 23.05.2013 12:59

Woka, tu trzeba tylko słuchania i patrzenia.....mam w pracy mały tv i jak jestem na miejscu to od rana nadaje na CNBC TVN......stąd głownie poranna wiedza.... A jak mnie na miejscu nie ma, to po prostu nie patrzę i mam spokój.. :lol: ........A w necie nie chce mi się grzebać, bo rzygam tym po tygodniu słuchania i kalkulowania....w necie oglądam od czasu do czasu konkretne spółki, które mam, lub mam na oku (wyniki, komunikaty, prognozy, itd)...strony są wszędzie w zakładkach biznes, gospodarka, itp...Ot i cała maszyneria.....niby prosta jak budowa cepa, ale dość spalająca (zwłaszcza jak przychodzi czas podejmowania jakichs decyzji) :) ...pozdr
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 24.05.2013 18:55

Witam....Dzisiaj od rana tasowanko....mała panika pękła, więc trzeba było siedzieć cicho, ale kto to wiedział :roll: ....Ogólnie dobry tydzień z małą sraczką w czwartek....Perspektywy obiecujące, informacje różne... z PL marne, a tu na zielono, z USA dobre i na czerwono :roll: ..weż to chłopie wypośrodkuj :lol: ...Świat oszalał i wszystkim się we łbach miesza od tej wirtualności :lol: :wink: ale jak tu ma być normalnie, jak Niemcy walczą o pokój, Żydzi prowadzą wojny, a Polacy handlują :lol: :wink: ....Reasumując...jest ok (do czasu oczywiście) :wink: ...ostatni wpis branżowy, z ta chwilą zamykam kompa w sprawach biznesowych na cały łykend ...ewentualnie, może poczytam sobie, gdzie kto jedzie, jakie są problemiki wyjazdowe i poogladam sobie parę fotek z "Małego Kraju na Wielkie Wakacje"..........hej
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 24.05.2013 21:16

Wczoraj dokupiłem, dzisiaj zarobiłem, a i wczorajsze dno spokojnie odbrobiłem. Jak dla mnie dobry dzień to był. Synthos wrócił na tory środowe, więc liczę, że już tak nie zachwieje przez najbliższy czas.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone