Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 08.05.2013 15:43

No i monia odjechała :cry: Teraz, to ryzyko, jak całowanie lwa w d...... :wink: ..no i chałwę powoli czas zjeść (jutro pewnie przebije 3).......... kolejne meldunki z pola walki niebawem......a w ogóle, jest tu jeszcze ktoś bawiący się w tej piaskownicy .. :) .?..przecież nie będę pisał sam do siebie :D .....pozdr
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 08.05.2013 16:49

Pisz pisz:)

Ja, jak widzę, co się dzieje....to mam ochotę na weekend w Bieszczadach, z dużą ilością alkoholu:). Niech już do ku... nędzy coś drgnie!
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 08.05.2013 17:33

A w czym teraz robisz ? gdzie gros środków (oczywiście jak to nie tajemnica).....nie ma co ....najważniejsze nie dostać w poroże, reszta jest ok, nawet plus 0.00001. ..... PS..pamiętaj, ONI bardzo chcą żebyś wyskoczył na minimach....pozdr
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 14.05.2013 09:06

Adam Sz., w większości surowcowe z W20.

Co to dzisiaj się dzieje z Boryszewem? Obrót niezły. Wiem, że wypada z W20 w zamian za WBK...
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 14.05.2013 09:49

Tutaj cały czas piszcie.
Ja podczytuję. Nie odzywam się ....bo co laik może mądrego napisać. :oops:
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 14.05.2013 11:06

Ale pgnig ogłosił świetne wyniki - zysk netto + 223 %, rewelacja...to bym wziął jakbym miał więcej wolnych środków....Boryszew - powiem szczerze nie zajmowałem się i nie wiem co tam w tych zawiłościach borka. Generalnie mocno spekulacyjny papier, tam zawsze sa dziwne :wink: obroty - wiadomo stajnia pana K. :wink: (który swoja przygodę z kapitalizmem zaczymał po amerykańsku, czyli był drobnym handlarzem złomu :lol: ...Kiedyś miałem parę spółek z tej stajni - były dość przewidywalne, jak waliły w dół to wszystkie razem, jak szły w górę to oczywiście też równo....ale od chyba trzech lat rzuciłem to dziadostwo i wogóle nie siedze w tych skotanach, midasach.....chociaż na krezusie było szałowo......Teraz to trzeba było siedzieć w butach i ciuchach - patrz np. ccc, redan - dzisiaj +17% !!!!!!!!, monari...Powiem szczerze, że ta monia, to dla mnie była takim sobie śmieciem, a tu proszę troche lepszy wynik, jakieś dobre info i jazda (wg mnie po prostu subtelny plan, aby to wywindować -bywa) ....ciekawe kiedy zwali (bo się drobnica mocno w to zapakowała), może byc płacz, czego nikomu nie życzę.....Z kolei typowy przykład, jak trzeba przeczekiwać złe czasy, to ace. gdzieś tam z przodu pisaliśmy o tym, jakiie to hoho. oczywiście pieknie się zwaliła, poszorowała 4, a teraz jazda na ace że hej 8,19. trzeba pomyśleć o porzuceniu na jakiś czas branży części samochodowych, chociaż z drugiej strony wskaźniki globalne są ok...no i hawe i synth, ładnie pracują, (na teraz po przeszło milionie obrotu, co zwłaszcza dla hawe jest bardzo ok)..Tu jest jeszcze tanio wg mnie....co oczywiście może byc mylne 8O :wink: pozdrawiam z okopów, które dziwnie robią się teraz zielone, wbrew europie (podejrzane, no ale nasza szulernia ma dużo do odpracowania) :wink: :D
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 14.05.2013 11:44

Dzisiaj wyszedłem z części, bo mnie już to wkur.... W zamian wziąłem TPSA (tutaj liczę na samo dobro:)), PKO BP i Synthosa (odrobinę). Zobaczymy...
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 14.05.2013 13:31

To się nazywa brak wyczucia!!! :evil: :evil: :evil: PKB w dół, a GPW rusza do góry!
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 14.05.2013 16:38

Nie ma w te, we w te :D jest okers wyników.....możesz się spokojnie zapakować w coś dobrego ....popatrz na ten pgnig....chociaż nie wiem czy to jeszcze urośnie znacząco...Można coś trzasnąć, chociaż ryzyko jest jak zawsze...pozdr
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 14.05.2013 18:18

Jak czasami tu wejdę to myślę że jakimś językiem migowym nadajecie :D
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 14.05.2013 23:09

Giełda giełdą, ale mi dług korporacyjny ładne przody robi. Chciałbym jeszcze z trzy miesiące potrzymać. Zwałki nie powinno być. Woka, jak chcesz coś odbić - ciś na to:). I paczaj cały czas na Turcję i Japonię:). Jak nie wiesz, w które, to ślij pw:). Podeślę Ci po dobrej sztuce:).

Synthos dziś 4,16, a ja się wbiłem na 3,7, więc jest dobrze. Opchnąłem dziś JSW po 77, a skończył 80,39...no serce się kraje...ale papier już wybitnie działał na nerwy. Co mnie podkusiło, żeby kiedyś to gówno wziąć...ale już pozbyłem się całego wolumenu. Przynajmniej nie będzie drażnił oka.
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 16.05.2013 08:51

Hej....Syntek jest ok...dobrze płaci dywidendę, ale przygotuj się na duże wahania ....Teraz sobie popatrzyłem na gwiazdę parkietu ostatniego czasu mon...Tak jak pisałem, ulica ubrana, wiec zjechali -20%....wielu kupiło na górce i w panice oddało na dole......Wielu jeszcze nie wie, że już ma sp..... wakacje, jak to szybko można sobie poprawić byt 8O ..ale pewien procent bedzie miał hajhlajf :lol: :wink: ....Dzisiaj wyrywanie i robienie w h..... plus, minus, a drobny nie wie w którą strone to pojedzie i skołowany, jak żyd na gestapo.....w każdym bądź razie nie zazdroszczę tym ryzykownie zapakowanym tej ciągłej zmiany pampersa :) i życzę wszystkim samych wzrostów....hej
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 16.05.2013 12:44

pbg dzisiaj + 20% ebałt....łaj ? .....że strata mniejsza rok do roku ,??? raport dalej czerwony :roll: :) ....nie ma co kryć, na skutek nieszczęśliwego zbiegu wypadków, z panienki z dobrego domu zrobiła się spekulacyjna dziwka :wink: ...samo życie. ....nie ważne poprawne i zielone w wynikach, ...... chyba trzeba przecelować target / .... odpuścić grzecznym panienkom i wziąc się za ....... :D ..hej
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 17.05.2013 14:41

A tu z kolei, po-PAT-rzmy uważnie na spółke z kategorii solidnych. Silne fundamenty, ekstra wyniki, fajne perspektywy....I co ? ...I do niedawna g......no. :wink: ...płynność jak na warzywniaku, tendencja spadkowa, jednym słowem ogór kiszony......Ale , ale !/? ..czyżby to już historia ? ...ff mały, ale czyżby jakiś gruby już był na pokładzie ?.....pat-rzmy uwaznie :wink: ........ mrk, nie stresuj się tym sns.....od 14,50 zostały złapane dość niezłe pakiety.....to może wróżyc zmianę trendu. Mnie takie akcje w ogóle nie ruszaja, mam to przerobione z poprzedniego cyklu...........Generalnie jest ok, ..... jest pare fajnie idących spółeczek (solidnych i z dobrymi wynikami, azoty, ciech, lubawa, intercars i inne), poza tym projekt sie obudził, na moni buja, co niektórzy już chyba mają chorobę morską , :wink: .....borek rośnie (miałeś nosa do tego borka), ale wyniki miał chyba kiepskie, nie analizowałem......U jankesów otworzyło się na plusie, .....i sypią same dobre dane.......a jak dalej ????? ...azja też ładnie ...niemniej trzeba uważac ...coś tam w usa gaworzą o zakończeniu/ograniczniu programów stymulacyjnych (dla mniej wtajemniczonych - znaczy, zamkną drukarnię dolarków) ...to może byc powód / kiedy ? tego nie wie nikt, pewnie nawet pan Bernanke :) ....pozdr..................
................
17.00 Ok dobry tydzień
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 17.05.2013 19:18

Etam, jaki tam dobry.
Wczoraj puściłem lotto za całe 3 polskie złote ( tak mnie coś skusiło), na chybił-trafił.
Dziś patrzę - mam 2 trafienia. Nie jest źle ( bywało że nie miałem żadnego) ale za 2 nie płacą. :(
......... Nawet w lotto mam pecha :( :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone