Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 25.04.2013 13:19

MRK, AdamSz.....

Wy jesteście szpece, ja przy Was to mały pikuś którego na dodatek nic ...ale to zupełnie nic giełda nie pociąga.
Kiedyś dałem się namówić .... straciłem swoje i siłą rzeczy chciałoby się wyjść przynajmniej na zero. Ot i wszytko.
Trochę głupio mi bo jak tu np. mówić w towarzystwie o giełdzie. Powiedzieć, że "trochę" straciłem, można ale lepiej unikać tego wyznania. Brzmiałoby lepiej .... byłem, widziałem, nie zarobiłem ale też mnie nie oskubano. :wink:
Teraz leczę rany i wnerwia mnie, że jacyś kombinatorzy mnie oskubali a ja skubany być nie lubię. :wink:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 25.04.2013 23:40

Bez skromności -- jaki ja tam szpec :) ? Trochę poogladam tv cnbc, trochę poczytam gazety, zobaczę jak się jankesi otworzą i jak sie żółci zamkną...Od czasu do czasu wytypuję jakąś spółeczkę i popatrze uważniej, wyniki kwartalne i inne pooglądam i takie sobie tam bez nadmiernego wzruszenia......jak cos mi kalkulator powie że zielono jest na zysku to zamknę pozycję...nieraz nie zdążę i się chwilę powk......m :wink:...nie wolno rozpamiętywać ...i raczej też nie należy uśredniać na spadkach, bo to jest domena przegrywajacych i z reguły marnie się na tym wychodzi....lepiej uśredniać na wzrostach....Np takie hawe, ci co barli jak waliło w dół byli za szybcy...., bedzie wybicie wtedy brać , w dołek się rzadko kiedy trafi, trzeba miec extra farta....No i nie inwestowac na kredyt, muszą byc wolne środki,, żeby nie pójśc spać pod most :wink:
.... ale "doradca" ( zmieniali się, na przestrzeni tych lat miałem 3) bazując na telekonferencji z centralą był odmiennego zdania. ...bum i 35 tys. w plecy......

.....Nigdy nie miałem do czynienia bezpośrednio z tymi "fachurami" .....I co on wtedy mówi po takim doradztwie ? 8O To jest face to face, czy przez telefon, dla mnie ciekawe ? .....jak zamykałem martwy rachynek w cdm, to jakas ichnia siksa namawiała mnie na współpracę.....obiecywała złote góry, dając przykład petrola (było to dwa lata temu, jak petrol szedł na 10)....popatrzyłem, myslę - jaja sobie robi, czy co ? ..ciekawe co gadała klientom, jak się w ciągu paru mieszków zrobiło 2 zeta.....???? .a potem złotóweczka ...he.....mam dla hecy 100 papierów tego gniota - obecnie chyba z 70 % w plecy , ale to nie pieniądze, nie cierpię z powodu tego krachu :) Żeby pogrywać na takim , czy innym badziewiu trzeba mieć czas , albo być totalnie wyssanym i rozpaczliwie, obsesyjnie myslec o złotych górach, albo już mieć nałóg (chyba), ..nie wiem moze nie mam racji :wink: ....pozdrawiam.....................ps. news z 9.00 26.04 - zbieranie synthosa trwa (w jednej minucie obrót 275000)- pod wybicie oczywiście....pozdr
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.04.2013 19:52

AdamSz napisał(a):ps. news z 9.00 26.04 - zbieranie synthosa trwa (w jednej minucie obrót 275000)- pod wybicie oczywiście....pozdr

AdamSz ...
Jakbyś jeszcze tak mógł pisać "po polsku" - byłoby fajnie. :wink: :D

PS
Ja też stratę jakoś zniosłem .. żyję (jeszcze). :wink: Ale jak sobie pomyślę, że np. te pieniądze mogłem dać np. dzieciom to byłoby z pożytkiem. Wszyscy zadowoleni.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 26.04.2013 20:21

To znaczy, że na otwarciu był obrót na tyle tys. złotych......ktoś wziął niezłą paczkę ....Na zamknięciu obrót dzienny był 5 mln 232 tys..czyli wolumen, był ok 1,15 mln, - przemieliło się 1,15 mln akcji......Nieżle i dobrze wróży, znaczy kręcą akcjami i dobierają, w trakcie były minusy, ale finito, to zrobili zero....Jak jest bardzo duży obrót na wzrostach (parę...paręnaście...parędzisiąt, czy nawet set jak kghm, milinów) , to jest bardzo OK, bo jest płynnośc i branie (z kolei obrót na spadkach to jest bardzo NIE OK) bo to znaczy że ktoś wywala akcje i będzie down....patrzmy na hawe, tu obrót nędza, marne nie całe pól miliona..raptem 145 tys akcji zmieniło włąściciela, albo poszło z tej samej kieszeni do tej samej :wink: ......więc jeszcze nie czas, jest akumulacja...ale przyjdzie taki czas, że bedzie ileś mln obrotu, walnięcie jakim dobrym infem, a potem plusy na zamknięciui i to będzie sygnał do brania.....(najkorzystniej to przysłowiowe 5 minut przed).....iskra może przyjśc w każdej chwili (ale leszczyk nic nie wie, musi obserwować i liczyć na szczęście i wyczucie)...ale może być też odwrotnie - loteria......Typowy przykład pozytywny- cdp - dzisiaj poszło 5 % w górę przy dość niezłym obrocie - kupił sprzedał 1,5 mln zł....to dobrze wróży....oczywiście szeroki rynek, czyli tło nasze, europy i świata musi byc pozytywne....wtedy będzie Ok, będziemy wyłazić z korekty i będzie dalsza hossa, aż sobie rynek znów znajdzie jakiś mniej lub bardziej głupi powód aby się spowrotem wyprzedawać......Jednym słowem sinusoida i maluczki musi się poddawać tej fali (zdążyć, aby nie za bardzo zostać z palcem w d...).....Taka wirtualna zabawa jednym słowem...(a propos czy ktoś widział jedną akcję ???? :D jak ona wygląda ??? :D ...Przed wojną, to były bardzo wysyzelowane kwity, które teraz się widuje na pchlich targach, a dzisiaj :D :roll: ???..wirtualny świat......to tyle w bardzooooo ogólnym skrócie ...mikroskopijne abc.... pozdrawiam
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 26.04.2013 21:16

AdamSz napisał(a):To znaczy, że na otwarciu był obrót na tyle tys. złotych......ktoś wziął niezłą paczkę ....Na zamknięciu obrót dzienny był 5 mln 232 tys..czyli wolumen, był ok 1,15 mln, - przemieliło się 1,15 mln akcji......Nieżle i dobrze wróży, znaczy kręcą akcjami i dobierają, w trakcie były minusy, ale finito, to zrobili zero....Jak jest bardzo duży obrót na wzrostach (parę...paręnaście...parędzisiąt, czy nawet set jak kghm, milinów) , to jest bardzo OK, bo jest płynnośc i branie (z kolei obrót na spadkach to jest bardzo NIE OK) bo to znaczy że ktoś wywala akcje i będzie down....patrzmy na hawe, tu obrót nędza, marne nie całe pól miliona..raptem 145 tys akcji zmieniło włąściciela, albo poszło z tej samej kieszeni do tej samej :wink: ......więc jeszcze nie czas, jest akumulacja...ale przyjdzie taki czas, że bedzie ileś mln obrotu, walnięcie jakim dobrym infem, a potem plusy na zamknięciui i to będzie sygnał do brania.....(najkorzystniej to przysłowiowe 5 minut przed).....iskra może przyjśc w każdej chwili (ale leszczyk nic nie wie, musi obserwować i liczyć na szczęście i wyczucie)...ale może być też odwrotnie - loteria......Typowy przykład pozytywny- cdp - dzisiaj poszło 5 % w górę przy dość niezłym obrocie - kupił sprzedał 1,5 mln zł....to dobrze wróży....oczywiście szeroki rynek, czyli tło nasze, europy i świata musi byc pozytywne....wtedy będzie Ok, będziemy wyłazić z korekty i będzie dalsza hossa, aż sobie rynek znów znajdzie jakiś mniej lub bardziej głupi powód aby się spowrotem wyprzedawać......Jednym słowem sinusoida i maluczki musi się poddawać tej fali (zdążyć, aby nie za bardzo zostać z palcem w d...).....Taka wirtualna zabawa jednym słowem...(a propos czy ktoś widział jedną akcję ???? :D jak ona wygląda ??? :D ...Przed wojną, to były bardzo wysyzelowane kwity, które teraz się widuje na pchlich targach, a dzisiaj :D :roll: ???..wirtualny świat......to tyle w bardzooooo ogólnym skrócie ...mikroskopijne abc.... pozdrawiam

To chyba trzeba lubić,jak Ty to ogarniasz?
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 26.04.2013 21:33

E tam.....ogarniasz ? W ogóle tego nie ogarniam . :wink: :roll: ...ale można sobie przy dobrym splocie sytuacji wygospodarować za gratis środki np na wakacje w Chorwacji....patrz, może być na czymś 50 % w miesiąc, co przy wkładzie powiedzmy 10000 zetka daje .....??? ....a jak trend jest, to można to i pomnożyć.....A lokatka roczna, ile ????......taka powiedzmy łatwa kaska z nic nie robienia.......Ale nie czarujmy się , z powodzeniem może byc odwrotnie.....i czar pryska.... generalnie jednak nie jest to łatwe i zawsze takie kolorowe..........pozdrawiam :)
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 27.04.2013 07:06

Oczywiście zdaję sobie sprawę że może być zonk lecz zabieram się do obrotu oszczędnościami już drugi rok,niedługo to pleśń na banknotach wyrośnie :D ,czarna magia ta giełda a po drugie to za nerwowy jestem.Z giełdą papierów wartościowych mam tyle wspólnego że obsługuję ten budynek.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.04.2013 17:49

Z napisał(a):Z giełdą papierów wartościowych mam tyle wspólnego że obsługuję ten budynek.

Moja rada ..... nie tak pozostanie.
Uzasadnienie:
Mój przykład. Na 7 lat bycia na giełdzie "zgubiłem" ponad 100 tys. Liczę dokładnie tzn. na samej giełdzie mniej ale utracone zyski tzn. np. choćby z lokaty bankowej. Spałbym sobie jak suseł :D a procent by mi rósł. :lol: :wink:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 27.04.2013 20:44

woka napisał(a):
Z napisał(a):Z giełdą papierów wartościowych mam tyle wspólnego że obsługuję ten budynek.

Uzasadnienie:
Mój przykład. Na 7 lat bycia na giełdzie "zgubiłem" ponad 100 tys. Liczę dokładnie tzn. na samej giełdzie mniej ale utracone zyski tzn. np. choćby z lokaty bankowej. Spałbym sobie jak suseł :D a procent by mi rósł. :lol: :wink:

Czyli nie inwestuję-przepiję :lol:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.04.2013 20:49

Z napisał(a):
woka napisał(a):

Uzasadnienie:

Czyli nie inwestuję-przepiję :lol:

Na zdrowie :D :wink:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 28.04.2013 06:47

Zapewne na zdrowie nie pójdzie(nigdy nie idzie) lecz przynajmniej na nerwach oszczędzę a one u mnie nadwyrężone.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 28.04.2013 06:54

Kolego Z co tam słychać na Osiedlu Młodych albo na Pólku. Czy produkty Nowakowskiego poprawiły się czy dalej jednodniowe.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 28.04.2013 10:53

Nowakowskiego już nie ma-sprzedał się Francuzom a na pólku jak zwykle rozpiżdziaj i można w michę pod żabką po zmroku wyłapać :D,lecz ogólnie już spokój od kilku lat odkąd zwierzaka i ekipę z Twierdzy posadzili.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 28.04.2013 10:56

Rozumiem, rozumiem. :)

Bywało się rozrywkowo w Relaxie i Techniku swego czasu. Informuję, że w ryja nie dostałem :D :D :D
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 06.05.2013 08:06

Kghm - mocny sygnał na otwarciu........czy to , to ???...No i synthos niezmiennie się pnie na 6 :wink: generalnie nastroje, jak pogoda za oknem :) ....heja
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone