W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jasne.
W zeszłym roku zawitałem do słynnej Żuljany z zamiarem zakwaterowania się tam. Plaża zaśmiecona, woda jak żur brudna i śmierdząca. Piękna miejscowość ale na październik - w sezonie ma trochę inne oblicze.
verus napisał(a):Jasne. W zeszłym roku zawitałem do słynnej Żuljany z zamiarem zakwaterowania się tam. Plaża zaśmiecona, woda jak żur brudna i śmierdząca. Piękna miejscowość ale na październik - w sezonie ma trochę inne oblicze.
I tu masz całkowią rację. 2 lata temu byłem przez dzień w Żuljanie w II poł. lipca. Nigdzie w Cro nie widziałem takiego syfu w wodzie i nie stąpałem po takiej obrzydliwej "plaży". Koszmar.
E tam ,nie przesadzajcie.Niektórym nie przeszkadza ,że z kranu płynie słona woda ,a na plaży smoła i syf i industrial wkoło.Może lubią tak i potem reklamują jako super atrakcję. Pozdrawiam wszystkich ,,Żuljanowców''i ,,Długo ratowców''.