Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Starą bawarską tradycją jest stawianie 1-go maja na głównych placach miast i wsi charakterystycznych wysokich biało-niebieskich słupów. To maibaum – Drzewko majowe. Postawienie takiego drzewka to wielkie wydarzenie dla miejscowej społeczności, a przy okazji trwa konkurs o najwyższe drzewo, jest impreza, zabawa, celebracja. Drzewka ozdabiane są wstążkami, wieńcem wieszanym na czubku oraz licznymi figurkami przedstawiającymi daną społeczność i charakterystyczne dla niej zawody. Takich słupów podczas zwiedzania regionu zobaczy się bardzo wiele. Nie wiem czy trafimy z miejscowością... Ale próbujmy
Taka zgadywanka nie ma sensu. Najważniejsze, że autor zagadki dowiedział się co to jest. To może być wszędzie. Próbowałem patrzeć przez pryzmat tych symboli, ale nic mi na szybko nie wyszło i jeśli tam nie ma podpowiedzi, to...