A Myrtos zła nie jest. Z góry na pewno inaczej niż z dołu, ale według mnie żalu nie ma

.png)
"majkik75"]No powiem Ci, że to Assos bardzo fajne, a z lotu ptaka te zatoczki![]()
A Myrtos zła nie jest. Z góry na pewno inaczej niż z dołu, ale według mnie żalu nie ma
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):Poranek w Assos na Kefalonii.
Pięknie tu, dopiero dziś tak naprawdę widzimy urok miejsca.
.png)
megidh napisał(a):Faktycznie pięknie tam.
Te kolorowe domki są bardzo malownicze. Jest na czym oko zawiesić.
Jedyny minus sezonu - tłok na kotwicowisku i fatalnie trzymająca kotwica 
.png)
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):Idziemy poszukać jakiejś tawerny żeby w niej świętować urodziny Surfinga.
.png)
megidh napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):Idziemy poszukać jakiejś tawerny żeby w niej świętować urodziny Surfinga.
Fajne takie urodziny na wyjeździe. Ja staram się tak ustawiać nasze czerwcowe wyjazdy, że na nich obchodzić urodziny.
Serdeczne życzenia dla Surfinga - Bliźniaka.

.png)
"ziemniak"]Ten błękit kusi od lat, może kiedyś.
Taka drobna uwaga, ale używasz flagi dyplomatycznej, nie dla cywilów.
.png)
.png)
.png)
ziemniak napisał(a):Błękit wciąga, a zwykły śmiertelnik ma tylko ok. 26 dni urlopu.
Flaga z godłem jest dla mnie "przepiękna", ale zgodnie z prawem nie mogą jej używać cywile. Mało kto na to zwraca uwagę, podobnie jak NIESTETY np. na skokach narciarskich gdy mamy jedną wielką profanację polskiej flagi poprzez bazgranie na niej różnych dziwnych haseł.

.png)
"Na jachcie cywilnym pod polską banderą można podnieść tradycyjną biało-czerwoną flagę państwową, która wskazuje na polską jurysdykcję. Inną opcją jest bandera państwowa z godłem Polski, która tradycyjnie była banderą handlową, ale zgodnie z ustawą może być używana także przez obywateli na jednostkach pływających. Można również podnieść banderę Polskiego Związku Żeglarskiego (PZŻ) lub banderę klubową."
.png)
ziemniak napisał(a):"Na jachcie cywilnym pod polską banderą można podnieść tradycyjną biało-czerwoną flagę państwową, która wskazuje na polską jurysdykcję. Inną opcją jest bandera państwowa z godłem Polski, która tradycyjnie była banderą handlową, ale zgodnie z ustawą może być używana także przez obywateli na jednostkach pływających. Można również podnieść banderę Polskiego Związku Żeglarskiego (PZŻ) lub banderę klubową."
No to mnie zaskoczyłaś. Muszę poczytać w wolnej chwili.

.png)