Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdy spełniamy swoje marzenia – lato 2025

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
megidh
Koneser
Re: Gdy spełniamy swoje marzenia – czerwiec 2025

Postnapisał(a) megidh » 01.10.2025 19:14

Kapitańska Baba napisał(a):To była moja ostatnia relacja na Forum bo to był ostatni tego typu rejs wakacyjny.
No masz, Ty też się wypisujesz z tego forum ?. Co się dzieje :co:. Ja wiem, że niektórzy napsuli Ci sporo krwi, no ale żeby tak drastycznie odcinać pępowinę. Jeszcze chwila i wszyscy przestaniemy pisać relacje. Powoli zbliża się chyba koniec forumowych relacji :x.

Kapitańska Baba napisał(a):Teraz mamy w Grecji swój drugi dom i będziemy w nim sporo mieszkać.
Czy ja przegapiłam jakąś informację o domu w Grecji, czy tym drugim domem jest MaBe ?.

Kapitańska Baba napisał(a):Konto na Forum oczywiście zostawiam.
Mam nadzieję, że będziesz się chociaż odzywać w innych relacjach, skoro sama nie chcesz już pisać.

Kapitańska Baba napisał(a):Jeszcze raz dzięki za wszystko i do zobaczenia – w Grecji czy w innych krajach – bo kto wie dokąd nas poniesie?
Kapitańska Baba napisał(a):Wypatrujcie MaBe w portach i zatokach i zawsze zapraszam na pokład na lampkę wina! :verryhappy:
Może kiedyś w jakimś porcie ujrzę śliczną MaBe. Wtedy nie omieszkam zajrzeć do Was na pokład. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie wtedy z radością.

Kapitańska Baba napisał(a):Teraz świat stoi dla nas otworem i zamierzamy z tej wolności korzystać!
Życzę Wam powodzenia podczas rejsów i wiatru w żaglach.

Dzięki za kolejną relację, dzięki której czułam się jak załogantka Waszej MaBe :hearts:.
ziemniak
Cromaniak

Postnapisał(a) ziemniak » 01.10.2025 19:22

Dziękuje i mam nadzieje, że jednak coś tam się jeszcze pojawi.

:piwo:
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 02.10.2025 10:39

majkik75 napisał(a):
Dokładnie tak :proszedzieki: Choć ja jestem mało skomplikowany, mógłbym jechać na ich jedzeniu długo :serduszka:
Krótki rejs, ale fajny :verryhappy: Coś czuję, że szykujemy się już na następny? :chytry:

Dla mnie w tym roku hitem były melony prosto z pola. Ileż ja ich zjadłam na drugie śniadanie, zupę, obiad, kolację...No petarda :hearts:
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 02.10.2025 10:40

omega804 napisał(a):Jestem waszym anonimowym obserwatorem od początku waszych przygód. Założyłem to konto tylko po to, aby wam podziękować za te wszystkie wspaniałe relacje!
Sam świata jeszce mało zwiedziłem, ale dzięki temu czułem się jakbym sam podróżował. Jeszcze raz dziękuję!

:hearts: :hearts: Nawet sobie nie wyobrażasz jak bardzo miło się poczułam. Dziękuję :hearts: :hearts:
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 02.10.2025 10:58

"piekara114"] Z tym się nie zgodzę. W Grecji jest sporo opcji wege (to całkiem nie dla mnie), ale mięs też jest zatrzęsienie. Mięsne talerze też są popularne. Wśród dań mięsnych można wybierać także wśród jagnięciny na wiele sposobów czy koziny lub baraniny, nie wspominając o standardowych mięsach (wieprzowina, drób czy wołowe).

Wegetarianką absolutnie nie jestem ale na moim talerzu mięso jest zawsze dodatkiem a nie głównym daniem więc te mięsne talerze dla mnie po prostu odpadają :tak:

To całkiem coś innego.
Może kiedyś drogi nam się gdzieś przetną, choć my teraz częściej poza sezonem bywamy, ale nie przy okazji długich weekendów.
Pomyślności.

Dziękuję :hearts:
Mam nadzieję, że przyjdzie taki czas kiedy będziemy włóczyć się po całej Grecji przez wiele tygodni a wtedy jak najbardziej jest szansa na spotkanie się :oczko:
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 02.10.2025 11:03

"majkik75"]
Oooooo :nie: Rozważ może tylko nawet nie relację, tylko jakiś wątek gdzie czasem coś napiszesz, podzielisz się swoimi doświadczeniami ... Ale to tylko skromna prośba :proszedzieki: Wierzę, że nie tylko ja z chęcią poczytam jak się już nie przebywa wakacyjnie gdzieś, ale po prostu żyje.

Jeśli cokolwiek napiszę to w tym wątku - bo przecież to on jest o naszym spełnionym marzeniu :verryhappy: :verryhappy: :verryhappy:
Obiecałam Tobie parę fotek z Lefkady od strony morza więc obiecuję - pojawia się tutaj :proszedzieki:

Gratulacje, za osiągnięcie celu :verryhappy:

Od tylu lat marzyłam o własnej łodzi ale zawsze to marzenie wydawało mi się nie do zrealizowania.
Jak to życie potrafi nam spłatać figla :lol:
No i moze kiedyś gdzieś do zobaczenia :papa: :przytul:

Czego nam obojgu całym serduchem życzę :verryhappy:
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 02.10.2025 11:04

piotrf napisał(a):Dziękuję pięknie za kolejny rejs :proszedzieki: , jak zawsze to była wielka przyjemność dla mnie :cmok:
Będę wypatrywał MaBe w portach i na morzach :oczko: , więc do miłego zobaczenia :hearts:

Pozdrawiam Was serdecznie
Piotr

Piotrze - z Tobą to obowiązkowo musimy się spotkać - jak nie na pokładzie to bierz auto, daleko do mnie nie masz, przecież wiesz :cmok:
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 02.10.2025 11:11

"dangol"]Beata, wielki dzięki za tę i wszystkie poprzednie piękne relacje 8) !

Dziękuję Danusiu!!! Wiesz, że bywałaś moją Inspiracją do niektórych rejsów za co wciąż niezmiennie jestem baaaardzo wdzięczna!!!
Dokładnie, :idea: nie możesz tak po prostu całkowicie przestać dzielić się z nami Waszymi przeżyciami. Tymi resjowymi przede wszystkim, ale inne Twoje uwagi odnoście dłuższych pobytów w Grecji i nie tylko zawsze z ochotą poczytam.

Prawdę mówiąc po wszystkich docinkach, kąśliwych uwagach jakie biegały po forum pod moim adresem, po oskarżeniach i kłamstwach jakie tu czytałam - byłam absolutnie pewna, że z Forum koniec. Ale parę zdjęć wrzucę, może parę słów napiszę choć znów boję się, że będę czytać gdzieś w innych wątkach jaka to jestem ............ i tu warto wstawić trochę obelg.....
W czasie tegorocznego lata moje postrzeganie żeglugi zupełnie się pozmieniało.... to był niesamowity czas :hearts: :hearts:

Dzięki za to co było 8) i mam nadzieję, że to nie koniec...

Danusiu - to ja dziękuję :hearts:
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 02.10.2025 11:23

"megidh"]No masz, Ty też się wypisujesz z tego forum ?. Co się dzieje :co:. Ja wiem, że niektórzy napsuli Ci sporo krwi, no ale żeby tak drastycznie odcinać pępowinę. Jeszcze chwila i wszyscy przestaniemy pisać relacje. Powoli zbliża się chyba koniec forumowych relacji :x.

Chyba po tym co czytałam tutaj na swój temat w różnych wątkach od różnych userów to i tak długo wytrzymałam :lol:
Człowiek Gosiu ma cierpliwość do czasu :tak:
Tak jak napisałam wyżej - parę zdjeć jeszcze wrzucę, może coś napiszę ale to nie dziś i nie jutro. Własnych zdjęć mam niewiele, całkiem sporo dostałam od Surfinga bo żeglował z nami jeszcze w sierpniu :serduszka:
Boję się, że jak napiszę szczerze o własnych przemyśleniach to znowu przez wielu zostanę naobrażana.
Czy to warte?

Czy ja przegapiłam jakąś informację o domu w Grecji, czy tym drugim domem jest MaBe ?.

MaBe :serduszka: Domu w dosłownym rozumieniu nigdy nie kupimy poza tym co mamy bo zupełnie nie czujemy takiej potrzeby. Z MaBe mamy dom wszędzie tam gdzie zapłyniemy - czy to Grecja czy jakikolwiek inny akwen - z Nią zawsze będziemy u siebie :verryhappy:
Po wakacjach zostawiłam na niej sporo rzeczy - ubrań, kosmetyków, ręczników, pościeli a nawet jedzenia - teraz mogę tam jechać dosłownie z torebką, jak do domu :oczko: To fajne uczucie gdy wchodzi się pod pokład i nie jest tam pusto - od razu czuć że jest się u siebie :lol:
Może kiedyś w jakimś porcie ujrzę śliczną MaBe. Wtedy nie omieszkam zajrzeć do Was na pokład. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie wtedy z radością.

Oczywiście!!!!! Zawsze zapraszamy, takie spotkanie byłoby dla nas ogromną radością!!! :verryhappy: :verryhappy: :verryhappy:

Życzę Wam powodzenia podczas rejsów i wiatru w żaglach.

Dzięki za kolejną relację, dzięki której czułam się jak załogantka Waszej MaBe :hearts:.

To tym bardziej musisz wpaść na pokład i zobaczyć MaBe na własne oczy :cmok:
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 02.10.2025 11:25

ziemniak napisał(a):Dziękuje i mam nadzieje, że jednak coś tam się jeszcze pojawi.

To ja dziękuję, że tu zaglądałeś :cmok:
I dzięki za konstruktywne komentarze! :oczko:

Zaglądaj tu czasem, postaram się jeszcze jakieś fotki wrzucić - już nie w formie relacji, raczej takie widoczki grecki a za jakiś czas może i spoza Grecji :hearts:
michał1234
Croentuzjasta

Postnapisał(a) michał1234 » 02.10.2025 12:33

Beato, dzięki za kolejną relację. Wszystkiego dobrego dla Ciebie i reszty Załogi.
ziemniak
Cromaniak

Postnapisał(a) ziemniak » 02.10.2025 21:00

Czyżby chodziły Wam po głowie dalsze rejsy z Grecji?
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 03.10.2025 16:54

michał1234 napisał(a):Beato, dzięki za kolejną relację. Wszystkiego dobrego dla Ciebie i reszty Załogi.

Dziękuję :hearts: I za obecność :hearts: Do usłyszenia :papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 03.10.2025 16:58

ziemniak napisał(a):Czyżby chodziły Wam po głowie dalsze rejsy z Grecji?

Oczywiście :tak: Na początek marzy nam się wyskoczyć na drugą stronę morza - do Italii, nawet tylko na chwilę.
A Kapitan cały czas marudzi o Saplun Bay - nie zrobił tam zdjęć dronem i ma powód żeby wrócić. Ale to jedyne miejsce w Cro które mamy chęć odwiedzić ponownie :lol: Nocleg w zatoce i powrót do Grecji :hearts:
A po drodze może wpaść do Czarnogóry bo tam nigdy nie byliśmy.
Tylko do tych dalszych wypadów przynajmniej na początek musimy zabrać ze dwie osoby na pokład żeby było komu żeglować po nocy :verryhappy:
ziemniak
Cromaniak

Postnapisał(a) ziemniak » 04.10.2025 07:39

Już zazdroszczę tym dwóm osobom ;)

Czarnogóra świetna i o dziwo też da się znaleźć miejsca/zatoczki tylko dla siebie.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Gdy spełniamy swoje marzenia – lato 2025 - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone